Skocz do zawartości
IGNORED

luxman l -190 jakie kolumny zagrają z tym wzmacniaczem

Tomasz_59800

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem nowy udało mi się kupić tanio luxman l -190 i mam pytanie z czym to zagra fajnie interesuje mnie tylko stereo muzyki słucham dire straty marillion pink Floyd pokój 20 m

Luxman L-190 gra " troszeczkę " lampowo , miałem kiedyś i słuchałem na dużych monitorach mission 737 reference ....widziałem je ostatnio na allegro w cenie około 550 zł ...na pewno warto spróbować....pozdr.

Luxman L-190 gra " troszeczkę " lampowo , miałem kiedyś i słuchałem na dużych monitorach mission 737 reference ....widziałem je ostatnio na allegro w cenie około 550 zł ...na pewno warto spróbować....pozdr.

A tannoy m1 lub m2 ?

Mulaste kolumny do lampowego brzmienia - to nie jest dobra droga. Nawet jasny i neutralny gainclone nie dał rady ich odmulić. Stąd nie rozumiem licznych ochów i achów nad tymi kolumnami. Czasem odnoszę wrażenie, że pozytywne opinie wynikają wyłącznie z tego, że ludzie chcą się tego g*wna pozbyć (taki gorący kartofelek).

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Mulaste kolumny do lampowego brzmienia - to nie jest dobra droga. Nawet jasny i neutralny gainclone nie dał rady ich odmulić. Stąd nie rozumiem licznych ochów i achów nad tymi kolumnami. Czasem odnoszę wrażenie, że pozytywne opinie wynikają wyłącznie z tego, że ludzie chcą się tego g*wna pozbyć (taki gorący kartofelek).

To co byś doradził? ??

To co byś doradził? ??

a co powiesz na kef c20
  • 2 lata później...

Cześć podepnę się pod temat gdyż właśnie sprzedałem po 6 latach acoustic energy ae-100i z powodu zmiany pomieszczenia z 17m2 na 25m2 i dla AE było to zdecydowanie za dużo. Szukam dużych kolumn podstawkowych lub nie dużych podłogówek w kwocie 300-500zł. Będzie to grało razem z Luxmanem L-190, muzyki słucham głównie rock i pop, mam nadzieje że pomożecie. (:

Od pierwszego miejsca zaczynam te które najbardziej mi pasują albo mam możliwość ich odsłuchu.

1. Arcus AS 6

2. Epos ELS 303

3, KEF Q55

4. B&W DM309

5. dali 300

6. CANTON FONUM 600

7. B&W DM 602 S2

8. Taga Harmony TAV-606 v2

Chętnie rozważę też wasze propozycję.

Pozdrawiam i z góry wielkie dzięki za pomoc.

Chario syntar 100 są jedne na olx ale niestety grubo wykraczaja poza budżet. Tannoy nigdy nie miałem okazji słuchać więc nawet nie brałem ich pod uwage, ale zobacze moze akurat coś w okolicy się znajdzie

Luxman L 190 to ciepłe brzmienie więc potrzebują przejrzyście brzmiących kolumn, miałem jego i 210-tke. W tym budżecie dobrze zgrałyby się z nim Acoustic Energy Aegis One lub Evo One . Akurat nie widzę nigdzie by w tej chwili ktoś pozbywał się takich monitorów ale jest ich wersja podłogowa czyli Aegis Two - to po prostu Aegis One w obudowie podłogówki gdzie patrząc od frontu ta jasna część pracuje jako stand.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

myślałem o acoustic energy 109 bo faktycznie fajnie AE zgrywa się z luxmanem tylko ze miałem AE 6 lat wiec chyba czas coś zmienić. Raczej zdecyduje się na Epos ELS 303 jest w dobrej cenie i zobaczymy co wyjdzie z tego połączenia.

• 4 tygodnie później...

Gale 3040 albo 4040.

Kolumny już są teraz pora zmienić wzmacniacz na coś co wydusi coś więcej z epos ELS 303 do 1000zł oczywiście używka

jest u mnie w mieście nad 320bee po modach u mudy44 kiedyś go miałem seryjnego i z acoustic energy świetnie sobie radził, słuchaliście może takiego połączenia?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.