Skocz do zawartości
IGNORED

Jak sprawdzić pokój ?

classic

Rekomendowane odpowiedzi

Tym osłuchanym wystarcza posłuchać jak w nim gra muzyka. A jak jest lipa to wystarczy wejść i pogadać/poklaskać.

www.AcousticLab.pl  Kompleksowe adaptacje akustyczne.
Projektowanie, pomiary, realizacja, doradztwo.

Kiedyś szukając kolumn z drugiej ręki umówiłem się na odsłuch. Już po wejściu do pokoju i zamianie kilku słów z właścicielem, wiedziałem, że z odsłuchu nici. Pogłos był straszny.

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

Bardzo czesto kiepsko akustycznie pokoj widac odrazu. Np pustki, brak symetryzacji, brak dywanu przy malej ilosci innych materialow wytlumiajacych. Dzwiek nielubi pustych powierzchni.

Jest taka fajna książka "Podręcznik akustyki"

Autor:

Everest F. Alton, Pohlmann Ken C.

Może nikt po jej przeczytaniu orłem nie zostanie, ale wiele w głowie rozjaśnia i napisana jest bardzo prostym językiem.Warto po nią sięgnąć.

podrecznik-akustyki-b-iext23174542.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.