Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz vintage z dużymi wskaźnikami decybeli

grzegorzk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym zakupić jakiś tani wzmacniacz z no właśnie ja to nazywam wskaźniki decybeli ale jak się to nazywa fachowo ? nie wiem ale myślę że się rozumiemy. Ogólnie nie będzie to wzmacniacz docelowy tylko jeden z trzech. Zawsze brakowało mi takich wskaźników w dzisiejszych wzmakach i pomyślałem że sobie kupi jakiś taki aby tylko grał z nastawieniem na wygląd czyli z dużymi wskaźnikami. Przeglądałem aukcję ale jest tego za dużo i ciężko coś wybrać, może ktoś poleci jakiś model z dużymi wskaźnikami ? Tak jak pisałem wyżej jakość dźwięku odstawiamy na drugi plan choć wiadomo że w stercie byle czego zawsze coś musi być lepsze od drugiego to możemy się tym kierować.

Z tego co znalazłem na szybko to wpadł mi w oko Technics SU-7300 lecz chętnie zapoznam się z waszymi propozycjami.

I tak na koniec jeszcze pytanie, czy można gdzieś dostać takie wskaźniki decybeli i czy można sobie podłączyć je pod dowolny wzmacniacz ? Taki dodatkowy segment czyli wzmacniacz potem cd i na górze sam klocek czyli ten wskaźnik ?

mi od razu wpada na myśl to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

aukcja podglądowa moim zdaniem sprzęt nie wart tej ceny

Ukryta Zawartość

Witam, moze zamiast wzmacniacza z tymi "wskaznikiami" kup same "wskazniki" (tez nie wiem jak to sie fachowo nazywa:) A oto link:

Ukryta Zawartość

Jezeli ktos madry by mogl tylko powiedziec jak to podlaczyc pod wzmacniacz bylbym wdzieczny;). Sam sie nad tym zastanawiam;)

Ukryta Zawartość

Do pełni szczęścia deck Magnetofon Unitra ZRK M-9108

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Takie wskaźniki można kupić dużo taniej, jeśli ci chodzi o sam wygląd, a nie o jakość i aptekarska dokładność.

Inna rzecz to jest jednak trochę współczesnych, nawet nowych i dobrrych wzmacniaczy z takimi "wskaźnikami".

Ukryta Zawartość

To się nazywa wskaźnik wychyłowy (wysterowania) albo VU meter.

Wpisz np w allegro dwa słowa "wzmacniacz wychyłowe"

Jakas Wega tu...uj wie co to ale ma takie duże ładne

Ukryta Zawartość

W ebayu zagranicznym możesz szukać we wzmacniaczach z tym VU meter.

Ukryta Zawartość

A ja mam pytanie, da sie podlaczyc jakos korektor graficzny (z panelem wizualizacyjnym oczywiscie, wskaznikami wysterowania) np Pioneer Gr 777 lub jakis inny , tak aby korektor nie wplywal na dzwiek , a zeby bylo widac tylko sam efekt wizualny wskaznikow.

mi od razu wpada na myśl to

Ukryta Zawartość

aukcja podglądowa moim zdaniem sprzęt nie wart tej ceny

Nie wiem co ludzie widzą w tym przecież to jest plastik, wygląda to tanio i gra tragicznie.

Ukryta Zawartość

<br />Nie wiem co ludzie widzą w tym przecież to jest plastik, wygląda to tanio i gra tragicznie. <br />

gra na tym mój kolega ładnie się ta końcówka prezentuje i na

tym moim zdaniem jej walory się kończą

A ja mam pytanie, da sie podlaczyc jakos korektor graficzny (z panelem wizualizacyjnym oczywiscie, wskaznikami wysterowania) np Pioneer Gr 777 lub jakis inny , tak aby korektor nie wplywal na dzwiek , a zeby bylo widac tylko sam efekt wizualny wskaznikow.

Da się pod każdy wzmacniacz pod pętle magnetofonowa

Da się pod każdy wzmacniacz pod pętle magnetofonowa

Czyli jezeli mam wzmacniacz Pioneer a 676 to podlaczam korektor pod ADPT/Tape 3? I wtedy nie bedzie wplywu korektora na dzwiek, tylko sam efekt wizualny wskaznikow wysterowania?

Wzmacniaczy, amplitunerów i końcówek mocy ze wskaźnikami wychyłowymi jest dużo.

Dużo takich robił Technics - od budżetówki po high end.

Np Technics A-1000, SE-A 1000, SE-A1010, SE-CA 1080, mały SE-CA10, SU-C700, SE-A3, SU-HT1000, SA-TX 30, 50, A1, A3, A3000, A 5000.

Hitachi HMA-G2, HMA-7500, HMA-8500.

Palladium LA-1200.

Proton D-1200.

Uher Reference No. 1.

Denon POA-1500.

Onkyo M-5030, M-5000R.

Luxman R-1040, 1050, 1120A.

Oczywiście McIntosh i Accuphase - ale to bardzo drogie zabawki.

Nowsze robi Advance Acoustic.

Generalnie jest teraz taki "trynd" żeby zmieniać w nich podświetlenie na niebieskie diodowe - wyglądają nowocześniej.

• 4 tygodnie później...

Witam odkopuje temat bo jeszcze jestem w etapie poszukiwań i znalazłem dziś wzmacniacz który bardzo mi sie podoba. Może ktoś ma jakieś doświadczenia z tym modelem ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kup sobie takie coś, do tego albo obudowę albo wstaw do juz posiadanych wzmacniaczy i masz. Po co masz kupować wzmaka tylko pod wskaźniki? Ten układ podłączasz równolegle pod kolumny i już. Jak ładnie poprosisz to jeszcze pewnie ci ten człowiek wyreguluje pod te konkretne wskaźniki. Ten układ ja mam u siebie i działa bardzo dobrze.

Tu masz jak działają. Tylko chyba na sterowniku Jaskiniowca:

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.