Skocz do zawartości
IGNORED

AURALiC Aries Mini - wyjątkowy strumieniowiec?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z forum w końcu słuchał tego Auralic'a Mini i może podzielić się wrażeniami

bo chyba wątek popłynął w innym kierunku niż temat

Jeszcze nikt go nie słuchał bo nikt go jeszcze nie ma. Zajrzyj tu pod koniec grudnia bądź stycznia. Wtedy, przynajmniej, 10 osób podzieli się swoimi spostrzeżeniami z odsłuchów mini w różnych konfiguracjach.

U tu się Maniol mylisz...brzmią wyśmienicie...

Kilka razy słuchałem ripów z winyli i dla mnie to jest nieporozumienie. Rownie dobrze można by kasety do pliku zgrać i się tym ekscytować. Do słuchania płyt winylowych to jest gramofon:)

Gość

(Konto usunięte)

Kilka razy słuchałem ripów z winyli i dla mnie to jest nieporozumienie. Rownie dobrze można by kasety do pliku zgrać i się tym ekscytować. Do słuchania płyt winylowych to jest gramofon:)

Materiał z taśmy matki też niepotrzebnie na cd wydają... :-)

Gość

(Konto usunięte)

Tylko że pomiędzy technologią zapisu na taśmie matce a zapisem na winylu jest "lekka" różnica.

Maniol...mnie interesuje jak dana realizacja brzmi...spory na temat wyższości formatów, nośników, itd. pozostawiam innym...

Dla mnie vinyl rip z dobrego vinyla brzmi wyśmienicie...o pliki same w sobie też są nie kończące się awantury...u mnie pliki zgrabne na dwóch różnych komputerach brzmią różnie...i nikt nie jest w stanie mnie przekonać, że cd czy vinyl brzmi lepiej od plików...odpowiednio odtworzone brzmią bardzo dobrze...podstawą jest zawsze dana realizacja...jak system nie potrafi odpowiednio różnicować realizacji "dla mnie" jest do 4d...

Słuchałem ostatnio vinyl rip z komputera i faktycznie, jeżeli większość pc tak podaje dźwięk to vinyl rip, cd rip, itp. wszystkie brzmią tak samo...

Odtwarzane moim sposobem brzmią bardzo dobrze...w zależności od realizacji i nośnika...

Pozdrawiam serdecznie ...

Edytowane przez Gość
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Vinyl rip... To ciekawostka . przypomina mi się wypowiedź jakiegoś muzyka w Trójce który chwalił się że zgrywa CD na taśmy magnetofonowe i brzmi to o wiele lepiej. Vinyl odtwarza się na gramofonie

Gość

(Konto usunięte)

Vinyl rip... To ciekawostka . przypomina mi się wypowiedź jakiegoś muzyka w Trójce który chwalił się że zgrywa CD na taśmy magnetofonowe i brzmi to o wiele lepiej. Vinyl odtwarza się na gramofonie

Bartosz ... Oczywiście vinyl najlepiej z gramofonu...mam małe dzieci ;-)

Pzdr...

Ps. Kiedyś myślałem, że pliki brzmią "cyfrowo"...nic bardziej mylnego...

A czym sie roznia opinie z zagranicznych for od naszych? Juz posluchali i napisali opinie. Audiostereo jest bardziej opiniotworcze?

Gość

(Konto usunięte)

A czym sie roznia opinie z zagranicznych for od naszych? Juz posluchali i napisali opinie. Audiostereo jest bardziej opiniotworcze?

U nas jest więcej handlarzy...ups...:-) "guru"... którzy o dobrym brzmieniu wiedzą tyle "co portfel powiedział..."

Pzdr ;-)

Edytowane przez Gość

Jeszcze nikt go nie słuchał bo nikt go jeszcze nie ma. Zajrzyj tu pod koniec grudnia bądź stycznia. Wtedy, przynajmniej, 10 osób podzieli się swoimi spostrzeżeniami z odsłuchów mini w różnych konfiguracjach.

Też słuchałem i za bardzo nie da sie tego słuchać. Zgrywanie do pliku vinyla psuje całkowicie dźwięk. Różnica formatów nie do pogodzenia.

chwilowy brak działalności w audio.

Gość

(Konto usunięte)

Też słuchałem i za bardzo nie da sie tego słuchać. Zgrywanie do pliku vinyla psuje całkowicie dźwięk. Różnica formatów nie do pogodzenia.

Opisz proszę różnice w brzmieniu ... I jaki album?

Nie, ale wiem, że jedno urządzenie może być ocenione bardzo różnie... wolę sam posłuchać i dopiero się wypowiedzieć i wydać swoją opinię.

Opisz proszę różnice w brzmieniu ... I jaki album?

Jak znajdę cos w plikach i porownam z wersja z tidala napisze na razie nie chce mi się szukac i sprawdzać. Dla mnie to niestrawnebrzmienie niestrawne i tyle. Ale mam ze 3 albumy wiec zaspokoje prędzej czy później ciekawość twoja i napiszę.

Odtwarzane moim sposobem brzmią bardzo dobrze...w zależności od realizacji i nośnika...

Może podziel się informacją co to za autorski sposób odtwarzania?

Gość

(Konto usunięte)

Żaden autorski...nie odtwtarzam z pc...WD My Cloud Mirror...serwer na laptopie...transkodowanie lossless do LPCM...LAN...bluray z akm ak4359 na pokładzie...

Ps. Słyszę różnice w brzmieniu plików ripowanych na dwóch różnych napędach ... Laptop kontra nowoczesny pc...z pierwszego jest lepiej...

Laptop "potraktowany" antywibracją, liniowym zasilaniem...

Edytowane przez Gość

Nie pisze o wszystkich ale ile jest przypadków "kolekcjonowania" kradzionych mp3 lub SACD? Wiele. Wystarczy poczytać to forum

Przypomnę, że całkowicie legalne jest dzielenie się muzyką za znajomymi, w tym sporządzanie kopii płyt. I ten legalny sposób jest oczywiście w przypadku plików dużo łatwiejszy.

Byłbym w ogóle ostrożny z radykalnym formułowaniem poglądów, bo akurat obecny rynek muzyczny, na którym dominują wielkie wytwórnie i komercja, nie sprzyja artystom i bardzo przydała by się jakaś zmiana.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Przypomnę, że całkowicie legalne jest dzielenie się muzyką za znajomymi, w tym sporządzanie kopii płyt. I ten legalny sposób jest oczywiście w przypadku plików dużo łatwiejszy.

Przypomne że kopie można robić tylko dla siebie. Inaczej jest to łamanie prawa i okradanie artysty. Skoro dzielenie się jest legalne, to czemu znikają utwory i całe płyty z youtuba? Takie teksty to usprawiedliwienie zlodziejstwa

Przypomne że kopie można robić tylko dla siebie. Inaczej jest to łamanie prawa i okradanie artysty. Skoro dzielenie się jest legalne, to czemu znikają utwory i całe płyty z youtuba? Takie teksty to usprawiedliwienie zlodziejstwa

Nie znasz prawa. Można robić kopie dla wszystkich znajomych i rodziny. Nie wolno natomiast rozpowszechniać czyli udostępniac ogółowi. Tak to wygląda prawnie, a osąd moralny to już inna sprawa.

Jest to tzw. użytek prywatny nie wykraczający poza krąg osób pozostających w stosunku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego

Art. 23. Dozwolony użytek osobisty

1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego. Przepis ten nie upoważnia do budowania według cudzego utworu architektonicznego i architektoniczno-urbanistycznego oraz do korzystania z elektronicznych baz danych spełniających cechy utworu, chyba że dotyczy to własnego użytku naukowego niezwiązanego z celem zarobkowym.

2. Zakres własnego użytku osobistego obejmuje korzystanie z pojedynczych egzemplarzy utworów przez krąg osób pozostających w związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Miałem okazję grać w zespole który nagrywał własne kawałki i miał je na amazonie. Zdecydowanie frontman nie byłby zadowolony gdyby mu jakiś złodziej kradł kawałki z sieci , nielegalnie udostępniał i pieprzyl smuty o koncernach. Wymyslisz coś , nagrasz (studio kosztuje) i możesz zamieszczać gdzie chcesz. Nie Twoje? Nie kradnij . Rozumiem jakby prawo dopuszczalo zabijanie tez olalbys kwestie moralne?? EOT

Ja tylko napisałem, jak wygląda sytuacja prawna. I przykładowo, jakbys komuś na podstawie własnego widzimisię zarzucił publicznie kradzież, to to będzie oszczerstwo i można Cię ścigać.

Pamiętajmy że sztuka na przestrzeni dziejów była bardzo różnie wynagradzana, a i obecnie uregulowania bardzo się różnią w poszczególnych krajach. To nie są sprawy oczywiste, a ja na przykład jestem zwolennikiem wprowadzenia płaskiego ryczałtu, coś w odzaju abonamentu, który jest potem rozdzielany przez organizacje chroniące prawa autorskie. No ale to by podważyło pozycję wytwórni, więc opór jest duży.

Chłopaki nie zaśmiecajcie wątku czymś co już 100 razy było wałkowane. Rację ma dd6 i tyle w kwestii prawa autorskiego obowiązującego w Polsce.

Piszcie o Mini, jeśli macie coś do napisania.

Miałem okazję grać w zespole który nagrywał własne kawałki i miał je na amazonie. Zdecydowanie frontman nie byłby zadowolony gdyby mu jakiś złodziej kradł kawałki z sieci , nielegalnie udostępniał i pieprzyl smuty o koncernach. Wymyslisz coś , nagrasz (studio kosztuje) i możesz zamieszczać gdzie chcesz. Nie Twoje? Nie kradnij . Rozumiem jakby prawo dopuszczalo zabijanie tez olalbys kwestie moralne?? EOT

Ile ukradłes z sieci programów ,piosenek itp,napisz ile?

No to jest spory materiał do porównań.

Wystarczający. Jak co to sieć jest pelna próbek. Ale wszystko cierpi na podobne bolaczki wiec 3 starcza.

Gość

(Konto usunięte)

Wystarczający. Jak co to sieć jest pelna próbek. Ale wszystko cierpi na podobne bolaczki wiec 3 starcza.

Nie ma się co spierać ...dawaj po jednym kawałku z Twoich vinyl rip na google dysk...udostępnię trzy moje..i wyjaśnimy sprawę...

Pozdrawiam

Edytowane przez Gość

Nie możecie sobie gdzie indziej pogadać? Ciągle się o tym pisze, a wy nadal swoje.

Zrobi ktoś wreszcie tu porządek?

Wątek o strumieniowcu, a spierają się o ripy vinyli albo o piractwie...

"Niezły tu siostry macie burdel w tym ARCHEO!!!"

Edytowane przez daru0105

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Czy aplikacja sterująca działa faktycznie aż tak masakrycznie wolno, jak

?

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Czy aplikacja sterująca działa faktycznie aż tak masakrycznie wolno, jak

?

W tej demonstracji brakuje mi, albo nie widzę kilku ważnych informacji dotyczących jaki to jest model ipada, z jaką wersją softu, a sami wiecie jak to jest z jabłkami ;) Ja ściągnąłem tę aplikację, można ją przetestować w wersji bez konfiguracji urządzenia, no bo przecież go nie mam. Jak na razie raz się wysypała. Sprawdziłem dodawanie muzyki do biblioteki. Błyskawicznie znalazła mój serwer nas i udostępnioną na nim muzykę. Oczywiście nie da się jej odtworzyć bez urządzenia. Można sprawdzić wyszukiwanie utworów, tworzenie playlist itp. Na razie spoko.

• Pokaż nowe odpowiedzi