Skocz do zawartości
IGNORED

AURALiC Aries Mini - wyjątkowy strumieniowiec?

Rekomendowane odpowiedzi

Biniek84, jest sporo wpisów na forum CA (już od miesiąca sprzęt jest dostępny w USA). Sporo ludzi narzeka na problemy sieciowe, dyskowe, NAS, >10000 biblioteki. No niestety część ludzi będzie miało problemy z konfiguracją. Jednak to trochę bardziej skomplikowane nić włożyć płytę odpowiednią stroną w szufladę i przycisnąć "play"... O to się rozbija sporo firm w dzisiejszych czasach.

Edytowane przez tribon

Zawsze w rodzinie jest jakiś fachowiec od komputerów. Zresztą są fora takie jak to. Kolejny plus kupujemy w polskiej firmie i mamy jej wsparcie.

Ja się zdecydowałem.

ja niestety w ciemno sie nie moge zdecydowac bo decydujaca jest dla mnie aplikacja sabre w mini. Do tej pory wiekszosc daców na tej kosci zgrywała sie źle w moim systemie...

jest jeszcze opcja uzywania go jako transportu ale z kolei najpierw musze dobrać DACa :)

i takie to dylematy

czekam na wrażenia

Zawsze w rodzinie jest jakiś fachowiec od komputerów.

Tylę że żaden fachowiec nic nie zrobi z zamkniętym softem. Bo z tego co kolega Tribon powiedział użytkownicy mają problemy z obsługą dużych bibliotek a to ewidentnie problem softwarowy. Ja bym się nie napalał zanim producent nie poradzi sobie z tym problemem.

Co do wsparcia polskiej firmy to i tak finalnie sprawa skończy się na tym "proszę czekać na aktualizację oprogramowania przez producenta" ;)

Nie przesadzajmy. Kolega laik sobie poradził, korzysta od prawie miesiąca i jest ok. Jakiś mankamentów nie wykrył. Jak chcemy znaleźć dziurę to we wszystkim da radę. Duża biblioteka to ile? U kolegi podpięty jego 1 TB praktycznie cały zapełniony podpiąłem mój tez 1 TB oba zapełnione muzyką i nic złego się nie działo.

A jak ktoś ma ponad 6TB muzyki ?

Daphile daje radę ;-) Bez zadyszki ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Właśnie jestem w temacie tego sprzętu więc nie wykluczone , że skorzystam z oferty.

Tutaj użytkownicy nie skarżą się na problem z biblioteką:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jedyne co to , że jesli dodamy nową muzykę to urządzenie robi rescan całego dysku. Wg. mnie to chyba dobrze, aby zapewnić sprawne działanie później.

Ukryta Zawartość

A jak ktoś ma ponad 6TB muzyki ?

Daphile daje radę ;-) Bez zadyszki ;-)

10000 to nie 6TB.

Poza tym jak by LKS nie wyrabiał w moim słabiutkim terminalu to stawiam drugi daphile na mocniejszej maszynie ,która będzie działać tylko jako serwer i z głowy.

Jak czytałem fora zagraniczne to często pojawiały się uwagi do samego AURALiC-a jeśli chodzi o poprawki w swoim oprogramowaniu. Zdarzają się błędy w sofcie. Producent jest informowany ale niechętnie je poprawia. Iie w tym prawdy nie wiem.

Za pare dni ma wyjsc recenzja darko ktora pewnie sporo o powie o mini bo ten typ to jeden z wiekszych pasjonatow pc audio :)

Komentarze na forach o jakosci dzwieku sa b pozytywne

Pewnie Was zainteresuje:

Informacja od producenta co do obsługi dużych bibilotek:

"

I can only tell you that there are problems in big libraries because often there are corrupt files, corrupt metadata or proxy files (from Audirvana for example) in these huge archives. ARIES can handle huge archives, but you need to make sure the music is clean. So no corrupt files and so on. Also, this applies for the usage of Lighting Server only. If you have a NAS drive with an own UPnP Server (MinimServer, Twonky etc) this problem is gone or only caused by the server. You never have a guarantee, but this doesn’t only count for ARIES, but for all streaming devices that work with UPnP Servers. "

Kolega, który zamówił Ariesa Mini podesłał mi bardzo pouczający filmik:

Warto ściągnąć sobie APPke na Smartphona żeby przetestować. Jest już dostępna.

Jakby ktoś był zainteresowany to wystawiłem na sprzedaż zasilacz do Mini:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Za pare dni ma wyjsc recenzja darko ktora pewnie sporo o powie o mini bo ten typ to jeden z wiekszych pasjonatow pc audio :)

Komentarze na forach o jakosci dzwieku sa b pozytywne

Cosik wiadomo ?

• 2 tygodnie później...

A wie ktoś jak uruchomić Tidala z laptopa na Auralic aries mini? , z Ipada i Iphona nie ma problemu , ale z lapa nie mam pojecia :-)

Ukryta Zawartość

jest recenzja najlepszego recenzenta w sieci

dupy mu nie urwało i zachwytów nie ma

entry level - jako transport tak sobie jako DAC tez bez rewelacji

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez biniek84

dupy mu nie urwało i zachwytów nie ma

entry level - jako transport tak sobie jako DAC tez bez rewelacji

Widocznie nie dostał go w prezencie, to taka recenzja :)

Pamiętaj jednak, że zyskujesz wsparcie w postaci softu itd. od Auralica, a to w takich zabawkach sieciowych jest podstawa. W daczkach nie ma to aż takiego znaczenia, ale w streamerze duże.

hej hej, czytając recenzję pana Darko jakoś nie zauważyłem aby była zła. Brak zachwytu chyba jest zrozumiały skoro jeszcze musi pozostać miejsce na choćby Ariesa "dużego".

Pytanie: czy jest jeszcze jakieś podobne urządzenie na rynku z wyjściem USB?

????

sonore sonicorbiter za 300$ teraz wyszedł plus

chyba jakiś wiekszy model

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wsparcie mają lepsze niz auralic

ich karta usb tez wygląda obiecująco - ciekawe jak to się rozwinie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez biniek84

sonore sonicorbiter za 300$ teraz wyszedł plus

chyba jakiś wiekszy model

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wsparcie mają lepsze niz auralic

ich karta usb tez wygląda obiecująco - ciekawe jak to się rozwinie

Chyb 1300 :)

Ponoć mini z lepszym zasilaczem gra fajnie. Wiem to z pewnego źródła :)

Panowie, wie ktoś może kto jest nowym dystrybutorem Auralica w Polsce?

mp3store ma w ofercie na razie tylko mini. Chodzi mi o pełne wersje Ariesa, a nie mini.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez zenon.kowalski

sonic orbiter kosztuje dokladnie 298$

1300$ ten rendu ale wkrótce ma wejść wersja mini tego rendu

z tego co kojarzę polski dystrybutor zerwał współpracę z auraliciem

Oczywiscie ze gra jak kosztuje - nie ma takich wypadkow na audio - co gra dobrze to kosztuje do tego maja starszego brata ktory kosztuje duzo drożej wiec musza być inny pułap grania

:)

hej hej, czytając recenzję pana Darko jakoś nie zauważyłem aby była zła. Brak zachwytu chyba jest zrozumiały skoro jeszcze musi pozostać miejsce na choćby Ariesa "dużego".

Pytanie: czy jest jeszcze jakieś podobne urządzenie na rynku z wyjściem USB?

Oczywiście, że

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , może nie tak tanie jak sonore sonicorbiter ale "wygląda trochę poważniej".

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi