Skocz do zawartości
IGNORED

AURALiC Aries Mini - wyjątkowy strumieniowiec?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie odtwarza.

Dzięki :)

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Jest jakaś alternatywa do Auralic mini koniecznie z wyjściem USB?? Zależy mi na transporcie do tidala. Nie interesują mnie maliny i inne pc bo niestety sterowanie nie jest na tyle łatwe bym mógł to zostawić w salonie wyjść do pracy i wierzyć że żona sobie z tym poradzi.

Pytam o alternatywę bo nie lubię appla a jak czytam to widzę że bez niego będę miał pod górę ze sterowaniem.

-- Audiolab M-PWR -- Audiolab M-Dac -- Dali Menuet -- Rel T-zero -- Głośnikowy: Chord Rumour X --

Jest jakaś alternatywa do Auralic mini koniecznie z wyjściem USB?? Zależy mi na transporcie do tidala. Nie interesują mnie maliny i inne pc bo niestety sterowanie nie jest na tyle łatwe bym mógł to zostawić w salonie wyjść do pracy i wierzyć że żona sobie z tym poradzi.

Pytam o alternatywę bo nie lubię appla a jak czytam to widzę że bez niego będę miał pod górę ze sterowaniem.

Poleciłbym spróbować Bluesound Node 2 - aplikacja oprócz iOS jest też na androida (i nie tylko), niestety chyba brak wyjścia USB?

Swoją drogą zastanawiam się jak wypadłoby porównanie tych 2 streamerów: Aries Mini i Node 2 biorąc pod uwagę tylko jakość dźwięku z ich wbudowanych DAC (przy założeniu standardowego oraz liniowego zasilacza).

Robił ktoś może takie porównanie?

Potrzebuję streamera do kwoty 2-2,5 tys. do systemu grającego po ciut jaśniejszej stronie, dla osoby, która chce mieć 1 urządzenie, bez zabawy z komputerami, dodatkowymi DACami itp.

Edytowane przez konradwo

Na YouTube jakiś ziomek chyba z Holandii coś tam porównywał.

Oglądałem wczoraj te filmy, sporo tam informacji, których próżno szukać w innych testach, choć to dalej tylko test. Facet nawet pod jakimś komentarzem odpisał dyplomatycznie, że to kwestia gustu co komu lepiej zagra.

Są też jakieś inne porównania tych streamerów w sieci, z których można dobrze wywnioskować czym te urządzenia w praktyce się różnią, nie ma jednak jakiegoś sensownego porównania dźwięku obydwu, zwłaszcza, że gazetowe gadanie... wiadomo jakie jest. :)

sonore robi player za 300$ z wyjsciem usb

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez biniek

Ukryta Zawartość

jeszcze jeden nowy playerek z usb

i nowość od sonore

Ukryta Zawartość

oba za ok 650$

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez biniek
  • 2 tygodnie później...

Podobno w ciągu 1 miesiąca ma już być dostępna apka webowa na Android, Windows itp.

Ja akurat używam ipada - teraz wyszła aktualizacja DS Lighting - jest mega.

Kupiłem tego cudaka. Działa. Apka na iPhone'a spoko. Brzmienie po usb do ifi retro ładne. Dynamit w sumie ;) ciekawe, czy warto zasilacz dawać linowy skoro jako czysty transport ma robić...

????

Trenuję Ligtning DS na Ipadzie 2.

Mam trochę zastrzeżeń co do działania tej aplikacji

-nie odtwarza muzyki z plików cue

-wolne ładowanie przy przeglądaniu zasobów z wyboru po folderach. Aplikacja zawiesza się przy szybkim machnięciu palcem np. z nazw na literę A chcę szybko na C.Dojdę do C przy dwóch krótkich zawieszkach.

Czyżby Ipad 2 jest za słaby?

A jeszcze jestem np w folderze PINK FLOYD to jak wracam to spowrotem na A a nie na P. Żarty?A tyle się naprzewijałem z krótkimi zwiechami :(

-po folderach nie pokazuję całej nazwy folderu;tylko początek i chyba ze dwie ostatnie litery

Jak mam wiele albumów tego samego artysty to nie wiadomo co włączam.

Dla mnie przegląd po folderach jest najwygodniejszy.

-Jak jestem w danym folderze to oprócz muzy powinno dać się przejrzeć zawartość plików jpg ze skanami książeczek -- BRAK

-okładki otagowane to jakiś żart,podczas wyświetlenia jej na całym ekranie nie widać szczegółów,słaba bardzo rozdzielczość.Czy to wina tagowania czy aplikacji? Nie znam się.Ale mi zależy żeby dokładnie obejrzeć covera

Może te wszystkie problemy są wynikiem moich błędów przy posługiwaniu się aplikacją. Jeżeli tak to proszę o pomoc.

Dla mnie dużo lepszy player był FoobCon do sterowania foobarem. Tam wszystko śmigało jak miło.Przegląd po folderach był świetnie rozwiązany.Przegląd okładek,plików cue. Można było zaciągnąć informację o artyście,albumie z netu bezpośrednio z playera i inne :)

Powiem szczerze, były ochy i achy nad apką,Ja się zawiodłem.

Proszę o kontakt na PW z kimś kto kieruje mini za pomocą Ipada

Zainstalowałem na próbę apkę Linn Kazoo na Ipadzie.

I moim zdaniem jest lepiej jako sam player plików niż LigtningDS.

Jest szybciej, czytelniej. Lepiej mi się wyszukuje, przede wszystkim po folderach. Mam tu jasną sytuację, widzę bez problemu pełną nazwę folderu z albumem. Po tapnięciu na dany album, od razu gra. Na Ligtning pyta się co z tym zrobić co mnie denerwowało. Całą aplikacja bardziej też mi sie podoba. Nie denerwuje blaskiem po oczach jak to ma się u LigtningDS, Tło jest czarne.

Dla mnie jest lepiej.

Do grania z własnych zasobów tylko !

Brak tu grania z Tidala i radio internetowe.

Mnie to nie przeszkadza, dla potrzeby można łatwo przerzucić się do LigtningDS, który także niezbędny jest do konfiguracji Auralica Mini.

Ale nadal jest ból z powodu braku podglądu plików jpg w folderach z plikami muzycznymi, a także małą rozdzielczością zatagowanych okładek do podglądu.

Innych wad dla mnie z Linn Kazoo na razie nie widzę.

I Volume Ring jest ZAJEBISTY :)

Gość jarokar

(Konto usunięte)

Darek jaki masz program na serwerze, Twonky tak ma z okładkami, zainstaluj minimserwer i powinno być lepiej, ale trzeba ręcznie odświeżać zawartość.

Kazzo pozwala obsługiwać Tidala i radio internetowe.

Darek jaki masz program na serwerze, Twonky tak ma z okładkami, zainstaluj minimserwer i powinno być lepiej, ale trzeba ręcznie odświeżać zawartość.

Kazzo pozwala obsługiwać Tidala i radio internetowe.

Nie mam serwera programowego,tylko dysk WD cloud podpięty pod ruter po eternecie.I po kablu także do auralica. Nie wiem o co chodzi z tym miniserwerem :(

U mnie, na Kazoo nie ma Tidala i radia, nie ma tych ikon w tym miejscu a na Youtube na filmiki widziałem

Ale jak będę w domu późnym wieczorem to jeszcze przeszukam Kazoo dokładnie

Edytowane przez daru0105

Mnie irytuje na lightning ds najbardziej niemożność zobaczenia całego tytułu w klasyce (tidal). Mówię o iPhone. To fatalnie wygląda przy np. kolekcjach typu 10 CD Mahlera, gdzie nawet nie wiem, która jest która na liście. Jest kilkadziesiąt tracków i ni kija nie wiadomo...

????

Mnie irytuje na lightning ds najbardziej niemożność zobaczenia całego tytułu w klasyce (tidal). Mówię o iPhone. To fatalnie wygląda przy np. kolekcjach typu 10 CD Mahlera, gdzie nawet nie wiem, która jest która na liście. Jest kilkadziesiąt tracków i ni kija nie wiadomo...

Tutaj irytacja nie jest wymuszona.

iPhone z racji wielkości ekranu jest jednak ograniczony.

Jak masz tableta na androida to spokojnie można sterować aplikacją BubbleUPnP. Wszelki potrzebne konfiguracje poczynisz na iphonie, i potem można go odstawić.

Mam prastarego iPada. A kolejnego raczej nie planowałem.

Od dwójki w górę wszystko śmiga.

Jestem po testach na aplikacji Lumin.

Też nieźle się sprawdza. Mnie chyba najbardziej podchodzi, jeżeli chodzi w szukaniu zasobów po folderach.

Można z tej aplikacji bezpośrednio poczytać w necie o albumie i przejrzeć różne na temat fotki. Fajna sprawa.

Mam teraz zainstalowane trzy playery do mini na Ipadzie i jeden na androidzie na tablecie. To tak jakby przełączał po różnych klockach :)

Do szczęścia brakuje przeglądanie jpg.

Na Linn Kazoo nie mam jednak możliwości włączyć Tidala czy radio

To do serwera NAS.

No to mi się nie przyda, bo nie mam :)

Czy wszyscy na Ipadzie mają słabą rozdzielczość okładki po wyświetleniu na cały ekran?

Zatagowałem okładkę 700x700, a i tak straszna kicha, nie da się patrzeć. Tak jakby program obcinał rozdzielczość do paru kilobajtów

Darek jaki masz program na serwerze, Twonky tak ma z okładkami.......

He,he.

Teraz zakumałem. Podepnę dysk kopie pod USB w auralicu i sprawdzę jak z okładkami. Ale jeszcze jestem w pracy :(

Darek jaki masz program na serwerze, Twonky tak ma z okładkami

Masz rację.

Podłączyłem dysk pod USB auralica i okładki wyświetla w pełnej rozdzielczości, aż miło popatrzeć.

Dzięki!

• Pokaż nowe odpowiedzi