Skocz do zawartości
IGNORED

Jak podlaczyc korektor pod wzmaciacz.

Exciter555

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Panowie mam problem. Jak podlaczyc korektor Pioneera gr 555 pod wzmaciacz Pioneer A 676 tak aby był tylko efekt analizatora widma bez zadnego wpływu na dźwięk czyli aby korektor nie stal na drodze toru dzwieku. Da sie wogole tak podlaczyc? Pytam teoretycznie gdyz mam okazje kupic ten korektor za dobre pieniadze tylko dla samego efektu analizatora widma, na samych efektach dzwiekowych mi nie zalezy, poza tym wiem ze szkodzi to jakosci dzwieku. Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/122004-jak-podlaczyc-korektor-pod-wzmaciacz/

Podłącz go na wyjście sygnału na nagrywanie magnetofonu czyli TAPE OUT,

a czy będzie to A czy B, zależy od przełącznika REC OUT.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

tak aby był tylko efekt analizatora widma bez zadnego wpływu na dźwięk czyli aby korektor nie stal na drodze toru dzwieku.

Korektor musi mieć funkcję bypass, inaczej zawsze będzie wprowadzał zmiany.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Dziękuję za odpowiedź. Czyli rozumiem ze jednym kablem 2 rca - 2rca łącze wzmacniacz pod tape out/rec I podpinam pod wejście w korektorze - "equalizer" rec/input a następnie we wzmacniaczu przełączam rec selector na dany tape do którego podłączyłem i powinno wszystko grać.

A jeżeli bym chciał uzyskać zarówno analizator widma i możliwość korekty dźwięku z equalizer to musze dołączyć drugi kabel 2rca-2rca i podłączyć w korektorze pod "equalizer" play/output I do wzmacniacza pod wejście tape in/play i włączyć przycisk tape/adpt co uruchomi pętle. Tego rozwiązania nie będę wykorzystywał gdyż jak pisałem wcześniej zależy mi tylko na wizualizacji ale chcę sprawdzić czy dobrze rozumuje.

Wybaczcie moje pytania ale dopiero wchodzę w świat stereo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.