Skocz do zawartości
IGNORED

Poczatek aranzacji kinowego pokoju :)

Legons

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Pokoj o wymiarach 370x420

Benq W1070.

Wisi od sciany mniej wiecej 400cm.

Pytania:

1.

Planuje zrobic sobie wlasnorecznie ekran do niego - bedzie to plyta hdf,plyta mdf albo plyta spieniona - co wybrac? Jakie sa koszta plyty spienionej? Bo reszty znam, pracuje przy meblach i do reszty mam dostep. plyty spienionej nie znam.

2. Jaka wielkosc ekranu? Myslalem nad SZEROKOSCIA 260cm, wiem, ze to duzo...ale mi by odpowiadalo.

3. Kupilem farbe Tikurilla h499 do ekranu. Czy to dobry wybor? I teraz tak. Czy sufit malowac rowniez na ten kolor? Nie bedzie to jakos kolidowalo? Czy moze trzeba sufit ciemniejszy?

4. Reszte sciany gdzie bedzie ekran pomalowac na jakis ciemny braz? Bo rama ekranu bedzie czarna, moge pomalowac i sciane na czarno, ale to bedzie chyba glupio wygladac? No mam problem z tym kolorem:)

5. Pokoj bedzie w PRAWIE calosci pod pokoj kinowy, bo niestety musi tam byc i biurko, tzn nie mam go gdzie dac...a FIFKA na projektorku to jest to., jakie sobie biurko zrobic zeby nie kolidowalo?

6.Planuje dac jakies plakaty filmowe w antyramach, ale czy to nie bedzie no takie wsiurskie troche? I czy odbicia nie beda od nich pogarszaly odbior? To bylby taki bajer ale nie chce zeby popsul cala koncepcje, tylko ja wspomogl///

7. Planuje 3 fotele, niestety nie mam miejsca na wiecej to moze dla wiekszej liczby gosci (ale tez maks 5 osob bo to maly pokoj) kupic takie na podloge fotele w ktore sie wpada, z tej takiej gabki (zapomnialem nazwy).

8 Jakie dac oswietlenie, myslalem nad sufitel podwieszanym w kolo pokoju na jakies 50cm a srodek wolny i pomalowanym ta szara, a ten podwieszany innym kolorem?

9. Jakiego koloru wykladzina? Mam teraz takie stare juz ale ladnie polakierowane deski drewniane...tylko, ze strasznie odbijaja onme dzwieki, to myslalem o tej wykladzinie? I jaka to powinna byc? Jaki rodzaj, nie wiem co sie stosuje.

10. Jaki amplituner i glosniki do tak malego pokoju? Mam stare Jamo s416 i brak amplitunera :) Wystarcza te glosniki czy trzeba na raty cos drozszego brac? Bo Myslalem nad ampli i glosnikami na raty ale tez nie chce szastac kasa ktorej nie mam.

11. Mam stare drzwi i myslalem albo o ich pomalowaniu z jednej strony albo o kotarach na nie, co lepsze?

12. Mam rolety w oknach 100% zaciemnienia, ale jednak cos tam po bokach sie przedostaje, tez trzeba kotary?

13. Grzejnik bialt dla kontrastu? I tak bedzie zakryty fotelami i pewnie niewidoczny...fotele zamowione ale jeszcze ich nie mam.

Prosze o jakie radyu dodatkowe :)

https://www.audiostereo.pl/topic/122146-poczatek-aranzacji-kinowego-pokoju/

Za dużo pytań nowy jesteś i z reguły ludzie tu olewają innych jak coś jest nietypowe ( : zrób jakieś zdjęcia coś prędzej się wymyśli ekran jak ramowy to moim zdaniem najtaniej i najprościej z gips kartonu ogonówki np trwała i prosta mimo wszystko ramka musisz popróbować czy na brązowym będzie dobrze odcinało obraz, ale moim zdaniem brązowy jest bardzo nie modny odcienie szarego czarnego białego do tego wstawki paski czerwonego itd zerknij na projekty innych zawsze cos podpatrzysz oświetlenie led pod sufitem bądź po ścianach lecz wymaga to idealnych prostych ścian lub sufitu

Pomyśl o akustyce pokoju jeżeli będziesz inwestować w jaki taki sprzęt kino z projektorem zawsze jest fajne i mało wymagające nawet tani sprzęt robi fajny efekt więc na pewno zrobisz sobie fajny pokoik ( :

Tak jak Kolega przede mną zasugerował ja zrobię to samo. Zobacz na temat na drugiej stronie "Nasze instalacje KD niech nas zobaczą" tam masz kupe zdjęć i pytań i odpowiedzi, może na niektóre znajdziesz odpowiedz, a może tam też skieruj te pytania, nikt przecież w mordę (bez obrazy :) ) Ci nie da a może odnieść to lepszy skutek niż ten temat. Dodaj też swoje zdjęcia pomieszczenia co jak mi się zdaje powinno zaciekawic ludzi i co najważniejsze odzywaj się bo jest tu wiele tematów takich, że ktoś zadał pytanie do ludzi, ci się naprodukowali a założyciel to olał. Po prostu jeśli już zaczną padać odpowiedzi musisz byc aktywny.

Wiele osób niestety nie wie, że ekran jest tak samo ważny jak jego "napęd", czyli projektor.... zagadnienie projekcji to trudny temat i trzeba się nim mocno zainteresować aby nie popełniać błędów...

Tutaj masz ciekawy artykuł napisany przez profesjonalistów.... Poza tym wejdź sobie na stronę cinematic.pl jest tam zakładka "Baza wiedzy" i poczytaj , a zobaczysz jak wiele odpowiedzi uzyskasz i w jak dużym błędzie jesteś ,że to nie takie proste dociąć płytę i zrobić z niej ramowy ekran, zbyt wiele zmiennych parametrów posiada taka powierzchnia projekcyjna... Powodzenia i owocnego przyswajania wiedzy :)

poniższy link jest właśnie z tej zakładki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ekran bede robil z plyty hdf badz plyty surowej mdf i pomaluje farbatikurilla pain interior h499. Nie wiem o ile lepsza bedzie plyta mdf bo jest duuuzo drozsza,

Ekran chce miec jak najlepszej jakosci.

Plyte potrafie dociac na odpowiedni wymiar i zrobic ja zeby miala przekatna, mam dostep do pily formatowej.

Wszystkie zdjecie z "nasze instalacje" obejrzalem i caly temat przeczytalem. Robilem to chyba z tydzien, bo i sporo klotni i sporo analizy byly i pewne decyzje dzieki temu mam (kupione fotele, zdecydowalem sie na wykladzine a nie bylem pewny,..mysle nad tymi plakatami w ramkach itp)

Wiele osób niestety nie wie, że ekran jest tak samo ważny jak jego "napęd", czyli projektor.... zagadnienie projekcji to trudny temat i trzeba się nim mocno zainteresować aby nie popełniać błędów...

Kolega wydał na projektor 3kafle jest to podstawa hd więc sądzę że mata nie będzie stanowiła aż tak wielkiej różnicy podczas seansu, dwa że dobry ekran kosztuje... pokój jest dobrze zaciemniony więc nawet na zwykłej ścianie będzie fajnie ( : nie ma co przesadzać bo nie wszystkich stać na sprzęty z najwyższych półek ze swojego doświadczenia wiem że wiele rzeczy robionych samodzielnie można zrobić świetnie a kino domowe akurat jest stosunkowo łatwe do aranżacji i zawsze daje efekt

Kolega wydał na projektor 3kafle jest to podstawa hd więc sądzę że mata nie będzie stanowiła aż tak wielkiej różnicy podczas seansu, dwa że dobry ekran kosztuje... pokój jest dobrze zaciemniony więc nawet na zwykłej ścianie będzie fajnie ( : nie ma co przesadzać bo nie wszystkich stać na sprzęty z najwyższych półek ze swojego doświadczenia wiem że wiele rzeczy robionych samodzielnie można zrobić świetnie a kino domowe akurat jest stosunkowo łatwe do aranżacji i zawsze daje efekt

"Mata nie będzie stanowiła ........... " to jest właśnie przykład błędnego podejścia... poczytaj link który zapodałem i resztę o ekranach na tej stronie... właśnie takie przysłowiowe maty zabijają obraz nawet w takim projku za 3kafle... oczywiście na początku jest zachłyśnięcie wielkim formatem...ale z czasem zaczynamy zauważać mankamenty maty i projka , to jest początek "choroby"... zaczynamy dążyć do poprawy tych mankamentów.... ;) :)

to jest początek "choroby"... zaczynamy dążyć do poprawy tych mankamentów.... ;) :)

oj u mnie nie ma opcji wystarczy choroba stereo po części jestem już spełniony ale dalej chce się więcej...

ja tam mam elektryczną 300x179cm nie ma szału ale starczy jak jest zwinięta wygląda estetycznie ( : jak ruszy projektor wszelkie zmarszczki również znikają takie choroby to zło ( : to trzeba leczyć ( :

2. Jaka wielkosc ekranu? Myslalem nad SZEROKOSCIA 260cm, wiem, ze to duzo...ale mi by odpowiadalo.

nie piszesz jaka odległość oczy-ekran ale sądząc z opisu jakieś 3.5m - ja oglądam 3.3-3.4m - 21:9 w max szerokości ekranu czyli 264cm, 16:10 w szerokości 233cm (to mniej więcej te same powierzchnie oglądania) i jak robiłem ekran też myślałem że będzie za dużo kierując się forum - bez obawy nie będzie, nigdy bym teraz nie zmniejszył wręcz parę cm mógłbym dodać :)

Kupilem farbe Tikurilla h499 do ekranu. Czy to dobry wybor? I teraz tak. Czy sufit malowac rowniez na ten kolor? Nie bedzie to jakos kolidowalo? Czy moze trzeba sufit ciemniejszy?

co do farby - tak się składa że przed moim obecnym projem miałem kilka dni tego benqa więc go odrobine znam (ma jasną lampę) a jak robiłem ekran to najpierw pomalowałem tikkurilom g499 - jak dla mnie było za jasno, przemalowałem na H499 i jest OK. Sufit pomaluj jak najciemniej możesz z tym że nie musisz całego możesz pas np. 1-1.5 nad ekranem

co do ekranu - masz plan na div to go wykonaj, nie słuchaj ludzi którzy każ ci kupować wypas ekran za 5-6 koła a za proja dałeś 3, na początek wystarczy ci twój div, a z czasem jak stwierdzisz że chcesz lepszy to podjedziesz do sklepu i wydasz te 6 koła :). Yodas uważa że zadowalający efekt można uzyskać tylko na ekranie za kila tysiaków najlepiej takim jak ma On :) ale jest błędzie bo jakby wszyscy tak rozumowali to np. nikt by auta nie miał bo skoro go na A6 nie stać to nie warto kupować innego. A tymczasem ludzie kupują tańszy i są ZADOWOLENI :)

Pomaluje na ciemno kolor nad ekranem a nie ta tikurilla zatem...bo mam tego dwa litry na ekran a to sporo za duzo :) Moge pomalowac ten 1m od ekranu sufit i na czarno...ale tez bym chcial zeby mialo to jakis wyglad...najwyzej przemuluje :)

Co do odleglosci od ekranu, fotele dopiero jada i nie wiem dokladnie jaka odleglosc oczy-ekran. Mysle ze bnedzie to 3,4m mniej wiecej...bo fotele pojda pod okno.

EKran bym chcial miec szerokosci powyzej 2,4m...chocby i 5cm. Bo tyle mial moj poprzedni ekran. Ktory powedruje na olx, allegro albo gdzie tam. Wszystko z nim ok, ale teraz jak zmienilem pokoj, to po co mi elektryczny jak moge na stale miec.

Nie stac mniej na ekrany po pare tysiecy i tego tematu nie ma co nawet drazyc.

Co myslicie o tych plakatach filmowych, zeby estetycznie wygladaly i robily klimat, ale tez nie narzucaly sie jakos strasznie (choc wiadomo ze beda, bo to jednak niecodzienny widok).

I jaki rodzaj wykladziny powinien byc, bo sa rozne a ze zdjec ciezko to wynioskowac.

Nad czerwonymi wstawkami pomysle, Bo to czesty widok w kinie, ale tez sam kolor nie za dobrze sie kojarzy :)

Popstrykam fotki za 2 tygodnie jak bedzie cokolwiek innego niz rolety w oknach i powieszony projektor z ktorego zwisa przewod na razie posrodku okna.

I niestety roznych magikow pytalem i nie mam pomyslu jak wywalic biurko i jednoczesniej komfortowe pograc w fifke przez kompa na projektorze.

Yodas uważa że zadowalający efekt można uzyskać tylko na ekranie za kila tysiaków najlepiej takim jak ma On :)

...natomiast Ty uważasz ,że zadowalajacy efekt mozna uzyskać na czymś zgoła innym np.scianie.... i tym sie róznimy , mamy inne jakościowe oczekiwania...

Piszac i podsyłajac link nie miałem na mysli jakiegokolwiek ekranu... tylko chciałem nakreslić jak bardzo wazny jest odpowiedni ekran dobrany do danych panujacych warunków...

...jgx Ty juz raz sie popisałeś swoja jakością wrzucajac fotki z projekcji... nie wiem co bym musiał zrobić z aparatem zeby to tak wygladało jak u Ciebie... :) ;)

Pomaluje na ciemno kolor nad ekranem a nie ta tikurilla zatem...bo mam tego dwa litry na ekran a to sporo za duzo :) Moge pomalowac ten 1m od ekranu sufit i na czarno...ale tez bym chcial zeby mialo to jakis wyglad...najwyzej przemuluje :)

Wstawiłem fotki w temacie Nasze instalacje kinowe mojego pokoju - kombinujesz podobnie jak ja, z podobnie metrażowym pokojem.

Miałem kiedyś pomalowaną ścianę projekcyjną na szaro, jednak troszkę odbijała swiatło, teraz przy czarnym kolorze nie ma o tym mowy. Już ramki od ekranu bardziej świecą niż ściana.

Co do odleglosci od ekranu, fotele dopiero jada i nie wiem dokladnie jaka odleglosc oczy-ekran. Mysle ze bnedzie to 3,4m mniej wiecej...bo fotele pojda pod okno.

EKran bym chcial miec szerokosci powyzej 2,4m...chocby i 5cm. Bo tyle mial moj poprzedni ekran. Ktory powedruje na olx, allegro albo gdzie tam. Wszystko z nim ok, ale teraz jak zmienilem pokoj, to po co mi elektryczny jak moge na stale miec.

Te 240cm szerokości przy formacie 21:9 jest optymalną wartością, natomiast przy 16:9 może być już przytłaczające.

Jednak ludzie mają bardzo różny stosunek do tego.

Te fotele kupiłeś w stylu sako ? Ze styropianem w środku ?

Co myslicie o tych plakatach filmowych, zeby estetycznie wygladaly i robily klimat, ale tez nie narzucaly sie jakos strasznie (choc wiadomo ze beda, bo to jednak niecodzienny widok).

Jeśli zamontujesz je gdzieś z tyłu to ok, na bocznych ścianach gdy będą w zasięgu wzroku -będą się odznaczać i świecić.

I jaki rodzaj wykladziny powinien byc, bo sa rozne a ze zdjec ciezko to wynioskowac.

Najlepiej jak najciemniejsza z grubym włosiem.

Jaki amplituner i glosniki do tak malego pokoju? Mam stare Jamo s416 i brak amplitunera :) Wystarcza te glosniki czy trzeba na raty cos drozszego brac? Bo Myslalem nad ampli i glosnikami na raty ale tez nie chce szastac kasa ktorej nie mam.

To już rozmowa na oddzielny wątek.. Osobiście jednak radziłbym celować w sprzęt używany.

Ekran mam teraz na scianie i jest poteznych rozmiarow, mi to nie przeszkadza...ma chyba 280cm szerokosci, ale tez pewnie troche to jest kosztem jakosci obrazu...zrobie w okolicach 250cm i bedzie git, ale to jeszcze sie zejdzie.

Fotele mialy byc dzis, beda pewnie jutro bo firma nawalila. Fotele nie sa w stylu sako, kupilem fotele dosc drogie z fukncja relax, cale w skorze. Czarnego koloru. Jak kogos interesuje cykne jutro fotki, ale to normalne fotele z relaxem jakich pelno na allegro.

Chyba musze wywalic to biurko z pokoju, ale jak przejsc przez 2 pomieszczenie i 4 scianki z kablem hdmi do projektora? I czy sa klawiatury bezprzewodowe i myszki co dadza sobie rade z taka odlegloscia, bo to by bylo rozwiazanie mysle dla mnie optymalne. Klawiatura i myszka na jakims stoliku przed fotelami.

Odbiornik od pada xboxa na taka odleglosc nie zadziala...moze sa jakies przejsciowki usb ktore bezprzewodowo moga "pomoc" przeslac sygnal?

Kabel hdmi by musial byc pewnie z 20m, albo i lepiej a taki jest nieziemsko drogi :/

Mam straszny metlik, duzo watpliwosci i ciezko znalezc rozwiazanie jak sie pozbyc biurka z tego niewielkiego pokoju a jednak sygnal do projektora z kompa musi byc.Dla Fify youtuba :)

albo jakos wkomponowac biurko do tego pokoju...ale do biurka musi byc fotel i on bedzie przeszkadzal, niby na czas projekcji mozna wyjechac, ale to klopot i wykladzina tez sie zniszczy szybciej.

Jeszcze jedno.

Teraz mam tak.

Przewod z kompa hdmi do projektora

Przewod z tv hdmi do projektora.

Pozniej bedzie jak rozumiem tak:

Przewod hdmi z projektora do amplitunera

Przewod hdmi z ampli do tv i do kompa - czyli zostanie jedno wolne miejsce hdmi?

Audio pojdzie tez tym przewodem z projektora do amplitunera? Nie potrzeba jakiegos innego przewodu z projektora do ampli zeby poszedl dzwiek do glosnikow?

Teraz dzwiek z tv mam z projektora, z kompa to sobie z kompa bezposrednio leci bo mam biurko gdzie projektor.

Jeszcze takie pytanie.

Mam amplituner bex hdmi.

Panasonic sa-he 70 i tego benq w 1070.

Czym to podlaczyc zeby byl dzwiek na glosnikach? Bo w projektorze nie ma ani coaxial ani optycznego. Tylko audio in audio out...ale nie wiem gdzie to pozniej do ampli podlaczyc...

Audio pojdzie tez tym przewodem z projektora do amplitunera?

dzwięk wchodzi Ci na/powinien wchodzić z kompa na ampla , Ty musisz postarać się teraz dopóki masz tego Panasa połączyć kompa z nim kablem optycznym z karty dzwiękowej kompa jeśli taką masz a jak nie z karty dzwiękowej to może masz wyjście cyfrowe coaxialne z płyty głównej. Panasonic ma wejścia cyfrowe chyba trzy z czego dwa to optyki a jedno coaxialne bo jedynym wyjściem audio z tego Benka to Jack OUT chyba zielony kolor jak się nie mylę, pierwsze gniazdo po prawej stojąc przodem do tyłu Benka więc jaki tam może wychodzić dzwięk, najwyżej stereo analog. Chcąc mieć dzwięk wielokanałowy z tego Jacka miałbyś najwyzej Dolby Pro Logic a chcąc mieć DD lub DTS połącz kompa optykiem z amplitunerem a hdmi z projektorem tylko nie wiem jak Ci pójdzie sprawa skierowania dzwięku na optyka. Może być problem bo masz już podłączone hdmi więc dzwięk moze być tamtędy puszczany.

• 2 miesiące później...

Tak to wyglada na dzis.

Dwa pytania.

Czy ten pokoj nadawac sie bedzie po ukonczeniu zeby dac go do watku "Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:)"? Ma w sumie gole sciany, brak szafki rtv i listew...bo nie starczylo kasy.

Drugie pytanie.

Jak pomalowalibyscie drzwi? Mam do wyboru: biale, czarne...pomieszac czarna z biala i zobic jakis odcien szarego? Moga byc i czerwone o ile ta farba co malowalem ja sciany przyjmie sie na drzwiach :)

edit: ekran ma skonczona tylko rame, reszta jest w praniu :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy ten pokoj nadawac sie bedzie po ukonczeniu zeby dac go do watku "Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:)"? Ma w sumie gole sciany, brak szafki rtv i listew...bo nie starczylo kasy.

na pewno ma większe prawo być określany mianem KD niż pokoje z 40 czy 50 calowymi TV które z kolei nie powinny być tym mianem określane bo KD to duży ekran. Ty masz moze biedne na razie ale KD i kropka. Ale to moim zdaniem :) więc bez kłótni proszę :). Legons wstawiasz jedną fote i co??? Napisz no coś konkretnie, z czego w końcu zrobiłeś ten ekran, jak z powierzchnia (czy jest idealnie gładko, czy jakieś pofałdowania) no i rozmiar!!!!

Na razie ekran jest tragiczny. Ramka jest prosta i ma przekatna, ale w srodku zostala stara farba odblaskowa i do tego pomalowana odbijajaca i wrecz blyszczaca farba z podkladem :)

Mam dwie opcje:

Kupilem plyte 10mm taka jakby wiurowa (na innym forum ktos tak zrobil, kupilem identyczna plyte jak ma ta osoba), niestety nie jest ona jeszcze docieta i pomalowana. Chce to zrobic...

albo.

Moze zaciagnac ta sciane jakims goldbandem, pozniej gipsem i to pomalowac tikurilla h499?

Wstawilem jedna fotke bo malo rzeczy jest skonczone, teraz chce te drzwi ogarnac i ekran, jak to zrobie to wstawie wiecej fotek jezeli bedziecie chciec :)

Pokaż i wytłumacz z czego zrobiłeś ramę . Malowana , obklejona velvetem ?

Idziesz w dobrym kierunku , kibicuję Tobie :)

Drzwi na szaro (mat ) czarny może być za dużym kontrastem do reszty .

Kupilem plyte 10mm taka jakby wiurowa (na innym forum ktos tak zrobil, kupilem identyczna plyte jak ma ta osoba), niestety nie jest ona jeszcze docieta i pomalowana. Chce to zrobic...

daj linka do tej płyty

Moze zaciagnac ta sciane jakims goldbandem, pozniej gipsem i to pomalowac tikurilla h499?

jeśli masz umiejętności i zrobisz to na 2-3mm różnicy na skrajach to można - jakbyś miał mieć jakieś nierówności itp. to lepiej płytę - mam być idealnie równo i gładko. Co do obrazu to nie będzie różnicy, i tu i tu światło będzie odbijać H499 a nie płyta lub gips. No i ogarni sie :) - miałeś podac rozmiar jaki w koncu robisz bo to chyba już masz określone? I odległośc oczy-ekran

jeśli masz umiejętności i zrobisz to na 2-3mm różnicy na skrajach to można - jakbyś miał mieć jakieś nierówności itp. to lepiej płytę - mam być idealnie równo i gładko. Co do obrazu to nie będzie różnicy, i tu i tu światło będzie odbijać H499 a nie płyta lub gips. No i ogarni sie :) - miałeś podac rozmiar jaki w koncu robisz bo to chyba już masz określone? I odległośc oczy-ekran

Wolalbym plyte bo ciezko bedzie to zrobic teraz gipsem zeby czegos nie umazac :/ WYmiay ekranu to 260x150. Odlegosc oczu od ekranu to 3,7m

Ekran jest robiony z utwardzonego styropianu i zaciagniety klejem oraz gipsem. Pomalowany czarna matowa farba na zewnatrz.

daj linka do tej płyty

daj linka do tej płyty

Nie mam linka do plyty, Ale wyglada jak ta

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tamta plyta to inna jednak, jak ta z tego linku.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-Odnośnie ekranu przeczytaj posty kolegi Guben17 zrobił ekran 120" za śmieszne pieniądze, efekt końcowy super, wiem bo sam widziałem. Nasze instalacje... post #3260 , 3263

-Kolor pomieszczenia osobiście preferuje czarny mat: Lateksowa farba akrylowa o matowym stopniu połysku SCALA projekt 04 dorabiana z czarnym pigmentem KOD: P19 12 5, SS 30Y, 04"C". Bardzo wydajna i świetnie pokrywająca podłoże. Dobre opinie na jej temat znalazłem na zagranicznym forum o pokojach kinowych. Za 10l zapłaciłem 400 zł. Lub tańsza gotowa firmy DULUX, również czarny mat.

- co do oświetlenia to kwestia gustu : u mnie są żarówki GU10 z pilotem. Świecenie 16 kolorami do wyboru (zgodnie z kolorami na pilocie)

- wykładzina, którą mogę polecić to: Grubość całkowita (mm): 15 Waga runa (g/m2): 1300 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) pod wykładziną pianomat 1cm , lub CURLY 39 w kolorze czarnym ciężar ok 850g jak u kolegi Guben17 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

- nie można zapomnieć o zainwestowaniu w dobrej jakości drzwi o wyższej izolacyjności akustycznej (czego nie zrobiłem na początku budowy). Poprzednio miałem drzwi drewniane z szybami, które przy mocniejszym basie zaczynały grać. Wkleiłem nowe uszczelki, szyby oddzieliłem silikonem od części drewnianych, nadal był mizerny efekt.

Polecam, przetestowane przeze mnie drzwi AKUSTIK firmy CENTURION.

Po zamontowaniu dodatkowym atutem okazało się, bardzo duże zniwelowanie dźwięków wychodzących na zewnątrz, przy zamykaniu drzwi opuszcza się gumowa uszczelka, która dociskając do podłogi powoduje jeszcze lepsze zatrzymanie dźwięku wychodzącego na zewnątrz pokoju.

Polecam Ci wątek kolegi magog, wiele ciekawych rozwiązań.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja drzwi Gerdy, ktore juz i tak dobrze tlumily dzwiek dodatkowo oszpecilem od wewnatrz w taki sposob

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.