Skocz do zawartości
IGNORED

Upgrade gramofonu Denon DP-300F - Wzmacniacz

Filip Zywert

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

na wstępie zaznaczę, że to mój pierwszy post w dziedzinie Hi-Fi :)

chciałbym uzyskać lepsze brzmienie z gramofonu Denon DP-300f. Posiada on wbudowany equalizer, który po bezpośrednim podłączeniu do amplitunera Denon AVR-2311 nie gra zbyt dobrze. Jednak można wyłączyć equalizer i przejść przez wzmacniacz. Wkładka w gramofonie jest słabiutka i już zamówiłem sobie Ortofona 2M Red, po kilkudniowym buszowaniu w internecie.

Tutaj pojawiają się pytania:

1. Lepiej kupić jakiś przedwzmacniacz gramofonowy (do 1000zł) czy np. Denon PMA-720AE, który ma wejście PHONO ?

2. Decydując się na Denon PMA-720AE lepiej podłączyć odtwarzacz CD Denon DCD-510AE do niego, czy do amplitunera AVR-2311 ?

3. Czy głośniki podłączyć wtedy pod wzmacniacz czy zostawić w amplitunerze (2 głośniki CANTON CHRONO) ?

4. Czy warto byłoby zainwestować w coś jeszcze aby zyskać lepszy dźwięk ?

Miałem tego denona. W moim wypadku kupno przedwzmacniacza pro - ject phon box s nic nie dało. Grał on na poziomie przedwzmacniacza montowanego fabrycznie w gramofonie. Koniecznie wymień wkładkę - ortofon red to trafny wybór, też z nią grałem.

5x0AE czy 7x0AE - różnica jest pomijalna. Prawdziwa różnica zaczyna się, niestety, od 15x0AE.

No właśnie, tylko takiego PMA-1520AE żeby wykorzystać to by trzeba było sparować z DCD-1520. Chociaż, może klocek po klocku, a nie wszystko na raz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.