Skocz do zawartości
IGNORED

Przesiadka z Yamaha A-S500 na DSP-AX1. Dobry krok (stereo)?

narath

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem przekształcenia mojego stereo w kino domowe.

To co posiadam obecnie to Yamaha A-S500 i odtwarzacz BD-S1067 (z analogowymi wyjściami 7.1).

Czy ktoś z was miał szansę porównać bezpośrednio DSP-AX1 i A-S500? Ciekaw jestem czy w kwestii stereo przesiadka na DSP-AX1 będzie to krok w przód czy tył.

Mimo wszystko więcej słucham muzyki niż filmów i zależy mi na tym aby nie zdegradować stereo po przesiadce.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Pozdro!

N.

Absurdalny temat.

"Chcę jeździć lepszym samochodem wiec zamiast roweru górskiego chcę sobie kupić rower miejski. Czy to będzie krok w przód na drodze do zostania kierowcą rajdowym ? "

Absurdalny temat.

"Chcę jeździć lepszym samochodem wiec zamiast roweru górskiego chcę sobie kupić rower miejski. Czy to będzie krok w przód na drodze do zostania kierowcą rajdowym ? "

Chce mieć kino domowe zamiast stereo nie tracąc na jakości stereo to wg Ciebie to samo co napisałeś? Jak już koniecznie chcesz w ten sposób robić analogię to proszę:

Mam sedana a potrzebuję kombi ale po zmianie przyspieszenie chcę mięć co najmniej tak dobre jak w obecnym sedanie. Proste. Prośba o dalsze nie spamowanie nie na temat.

Chce mieć kino domowe zamiast stereo nie tracąc na jakości stereo to wg Ciebie to samo co napisałeś? Jak już koniecznie chcesz w ten sposób robić analogię to proszę:

Mam sedana a potrzebuję kombi ale po zmianie przyspieszenie chcę mięć co najmniej tak dobre jak w obecnym sedanie. Proste. Prośba o dalsze nie spamowanie nie na temat.

Skoro chcesz to widzieć w ten sposób - to OK. Przecież to twój sprzęt i twoje pieniądze. Ba - po jego zakupie będzie to również twoje cenne doświadczenie.

To wolny kraj - każdy może robić co chce i nie słuchać się niczyich porad.

Już mnie tu nie ma ...

Jeżeli masz możliwość nabycia "pewnej" pod względem technicznym AX-1ki to śmiało możesz zmieniać. Gorzej w stereo nie zagra, możesz tylko zyskać względem 500-ki (to był bardzo zacny model, również pięknie wykonany). Nie licz jednak na obsługę aktualnych dekoderów dźwięku właściwych dla płyt Bluray, dźwięk w kinie będziesz miał jakości DVD i nic więcej.

Pozdrawiam.

Jeżeli masz możliwość nabycia "pewnej" pod względem technicznym AX-1ki to śmiało możesz zmieniać. Gorzej w stereo nie zagra, możesz tylko zyskać względem 500-ki (to był bardzo zacny model, również pięknie wykonany). Nie licz jednak na obsługę aktualnych dekoderów dźwięku właściwych dla płyt Bluray, dźwięk w kinie będziesz miał jakości DVD i nic więcej.

Pozdrawiam.

Dzięki za odpowiedź.

Mój BD player ma DTS-HD MA i DT-HD i wyjścia analogowe 7.1. Na jakie inne dekodery powinienem zwrócić uwagę?

Czy podłączając analogowo BD player do DTS-AX1 mogę obejść część "cyfrową" w tym wzmacniaczu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.