Skocz do zawartości
IGNORED

Mission 782 jaki amplituner/wzmacniacz+tuner stereo

czohraczek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

To mój pierwszy post bo pora coś zmienić i posłuchać rad starszych (bardziej doświadczonych) kolegów.

Posiadam kolumny mission 782 takie z głośnikiem basowym z boku obudowy.

Na chwilę obecną zasila je skromnie Yamaha Pianocraft 840. Pora na zmianę.

Mój budżet to około 1500 jednak jest dość elastyczny jeśli coś urwie mi d...

Sprzęt używany w 65/35% muzyka/filmy

Muzyka jakiej słucham to alternatywa, rock, elektronika, klasyczna, instrumentalna także przekrój ogromny.

Zależy mi także na tunerze radiowym i tu pytanie czy amplituner czy wzmacniacz + tuner.

Sprzęt nie musi być nowy.

Co byście polecili?

nie za ciemne te marantze do mission które też chyba nie grzesza nadmiarem góry? Może lepiej jaśniejszy Denonek, za tą kasę już będzie wysoki model używany.

no i dobierzesz do niego tunerek denka, są tanie, dobre i w dużym wyborze na rynku wtórnym.

Mission 782 są w dwóch wersjach - podłogowej i podstawkowej (starszej). Zakładam że mówimy o nowszej wersji podłogowej. To świetne kolumny - które grzeszą nadmiarem góry ...

Są to podłogowe, które u poprzedniego właściciela grały z nadem a później j z naimem . Ale wg mnie ani z nadem ani z naimem się nie sprawdziły. Wiem, że najlepiej byłoby wziąć je na odsłuch ale niestety nie mam takiej możliwości czasowej a i tak głównie byłby to odsłuch na nowych sprzętach a na takowych mi nie zależy skoro można mieć coś lepszego juz wygrzanego☺. Dlatego zależy mi na konkretnych modelach by kupić w ciemno. Z szybkiego rekonesansu widzę tylko kilka marantzów 7000 na allegro. A z denona to pma 1500 byłby dobrym wyborem bo 2x droższy od tych marantzów no i chyba 2x cięższy☺

Chyba mało użytkowników posiada takowe kolumny bo mało informacji na temat doboru wzmacniaczy do nich jest.

Chętnie poznam jeszcze jakieś propozycje sprzętu, który się z nimi zgra.

• 1 miesiąc później...

Zakupiony PM-7000. Póki co odkrywam muzykę na nowo. :-) Niestety nie jestem w stanie słowami opisać jak to gra, za mało w życiu sprzętów słyszałem ale póki co jestem zadowolony.

Teraz pora na jakiegoś cd i tuner pod to zestawienie.

Ma ktoś jakiś pomysł?

I pytanie o marantza cd63 jest tego sporo wersji z wstępnego rozeznania jakie zrobiłem, tzn cd63, cd63 se, cd63mkII, cd63 KI.

Ma ktoś pojęcie czym to się różni?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.