Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do 7tyś pod wzmacniacz Cyrus 7Integrated Amplifier?

tukanx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak w temacie potrzebuje pomocy w wyborze kolumn pod wzmacniacz Cyrus 7 Integrated.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Głownie słucham muzyki House, Techno, Trance. Kwota na kolumny to 7tyś za parę. Za każdą radę będę bardzo wdzięczny.

Dziękuje bardzo.

PS. Do końca tygodnia będę miał również dodatkowy "Power supply" firmy Cyrus

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witaj,

aby zaproponować Ci konkretne rozwiązania, podaj proszę wielkość pomieszczenia odsłuchowego oraz opisz możliwie dokładnie Twoje preferencje brzmieniowe.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Nic z tego nie rozumiem !

Cyrus do techno ? Jest mnóstwo tańszych wzmacniaczy które się do tego dużo lepiej nadają.

Kolumny za 7000 do techno ? Żart ? Paradigmy za 3000 zł to aż za dużo.

Kolumny za 7000 zł do Cyrusa ?

Naprawdę nic z tego nie rozumiem ...

Jestem w posiadaniu sprzętu Cyrusa wiec nie mam zamiaru go zmieniać, a ponieważ nie znam sie w temacie wiec napisałem jakiej głownie muzyki słucham oraz jaka kwotę moge przeznaczyć na kolumny. Pomieszczenie ma 15-18m2.

Dziękuje

W takim razie wchodzi w rachubę tylko duży monitor lub mniejsze podłogówki.

Moim zdaniem warto posłuchać monitora Audiovector SR1 Super. To bardzo ekspresyjne, dynamiczne, mocne brzmienie, w konfiguracji z Cyrus powinno Ci się podobać. Jako alternatywa spójrz proszę na najnowszą serię kolumn Dali Opticon, teoretycznie już model Opticon 5 będzie odpowiedni, chociaż różnica w cenie nie jest duża, warto dołożyć do "6". Jeśli możesz minimalnie zwiększyć budżet, spójrz koniecznie na zestaw Sonus faber Chameleon. Poza odpowiednimi dla Ciebie walorami brzmieniowymi, kolumna daje ogromne możliwości indywidualizacji kolorystyki.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Szczerze...tez nie rozumiem jak do tego cyrusa mozna tak drogie kolumny kupowac...I jeszcze wyrzucac kolejne pieniadze w bloto na upgrade poprzez psx...nie szkoda Ci kasy?

Techno, trance, house...kolumny z tweeterem wstegowym beda najlepsze...ale ja to bym pozbyl sie tego wzmaka I kupil cos innego (I bron boze nie pchal sie w dodatkowe upgrady tego co masz).

Pozdrawiam

Hubert

Wieza STEREO Technics :)

Szczerze...tez nie rozumiem jak do tego cyrusa mozna tak drogie kolumny kupowac...I jeszcze wyrzucac kolejne pieniadze w bloto na upgrade poprzez psx...nie szkoda Ci kasy?

Techno, trance, house...kolumny z tweeterem wstegowym beda najlepsze...ale ja to bym pozbyl sie tego wzmaka I kupil cos innego (I bron boze nie pchal sie w dodatkowe upgrady tego co masz).

Pozdrawiam

Hubert

A dlaczego wlasciciel ma nie pchac kasy w upgrade?Mialem kilka komponentow na bazie Cyrusa(3x psx-r,2koncowki mocy itd) wlasnie siodemki ktory pracowal jako pre i uwierz mi te pudelka nie jeden sprzet potrafily zawstydzic

Pytanie tylko w jakim przedziale cenowym...w UK pelno jest tego zlomu cyrusa/missiona... nawet fabryka nie daje wiecej niz 2 lata gwarancji na ten chlam...Znacznie lepiej jest kupic porzadny wzmacniacz niz dokupowac zasilacz do starego wzmaka...Ile ten cyrus z PSX jest wart...(dziwnym trafem) z £400, moze ciut wiecej...nowego Roksana K2 kupisz w tej cenie, ktory rozlozy tego cyrusa na lopatki albo caspiana m1 uzywanego. Do tego jeszcze te przejsciowki na kable...kto to wymyslil...Do tego muzyka, ktorej chce sluchac autor watku...cyrus to sie moze nadawac do plumkania pod nosem a nie techniawy czy trance...

Paradigm STUDIO 60 v.5

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pytanie tylko w jakim przedziale cenowym...w UK pelno jest tego zlomu cyrusa/missiona... nawet fabryka nie daje wiecej niz 2 lata gwarancji na ten chlam...Znacznie lepiej jest kupic porzadny wzmacniacz niz dokupowac zasilacz do starego wzmaka...Ile ten cyrus z PSX jest wart...(dziwnym trafem) z £400, moze ciut wiecej...nowego Roksana K2 kupisz w tej cenie, ktory rozlozy tego cyrusa na lopatki albo caspiana m1 uzywanego. Do tego jeszcze te przejsciowki na kable...kto to wymyslil...Do tego muzyka, ktorej chce sluchac autor watku...cyrus to sie moze nadawac do plumkania pod nosem a nie techniawy czy trance...

Pomijam fakt połączenia CYRUSA i TECHNO ale czy kiedykolwiek słyszałeś ten wzmacniacz pisząc, że to chłam?

To całkiem przyzwoite urządzenie do jazzu i małych składów....

Huberto ma chyba jakieś uprzedzenie do Cyrusa:) Mam okazje często posłuchać Cyrysa DAD3 oraz wzmak Cyrus IIIi z KEF-ami 104/2. Niejeden forumowicz chciałby mieć ten zestaw:)

Tak jak padło wcześniej - monitory będą świetnym wyjściem.

Polecam Studio Monitor 65 od Definitive Technology - świetny bas i budowa sceny.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Psx-r dodaje precyzji ,przestrzeni ale nie mocy a Cyrus 7 to tylko 180 watowy transformator.Mam 8vs który ma dwa razy większy transformator i kupiłem go dla kultury grania a nie łupnięcia.

Jak słyszę "do jazzu i małych składów" to już mam obraz plumkatyfikatora przed oczyma.

Tak jak napisalem...do "plumkania" moze byc...sluchalem 5 roznych wzmacniaczy cyrusa (starych I nowych-cyrus mission) I zaden w swojej klasie mnie nie zachwycil. Polaczenia 7 z PSX nie slyszalem, ale znajac szkole grania firmy "rewolucji" dzwiekowej bym sie nie spodziewal. No chyba, ze mnie tu zaraz ktos oswieci, ze to jakas perelka I gra zupelnie inczej niz cala raszta ich urzadzen.Tak czy inaczej do tego co autor chce to wedlug mnie o cos gorszego trudno (no moze lampa).

Cyrus 3...moj boze...koles, ktoremu sprzedalem marantza 6004 go uzywal...teraz ma marantza I jest wniebowziety :)

A z tym polaczeniem z KEF to chyba jakis zarcik...jak to dobrze gra to ja nie wiem co gra zle...radio unitra?

Techno, nie techno, czasem też słucham np. Recondite, Tale of Us, czy Johna Digweeda i miedzy Zensor 7, a Tannoy precision jest różnica duża jak w innych gatunkach. Jest to jednak techno undergroundowe, gdzie nie tworzy się kawałków w kilka godzin i przykłada się do masteringu. Jeśli natomiast autorowi rozchodzi się o muzykę elektroniczną taką co w Esce, czy RMF MAXXX grają (dyskotekową łupankę), to może zainwestować w Zeusy Tonsila.

Cyrus często jest polecany na anglojęzycznym znanym forum, nie widziałem tak negatywnych opinii jak od huberto. Nie wiem, skąd takie nastawienie.

Bo to najgorszy z angielskich produktow jaki dane mi bylo sluchac :) Nie jestem negatywny tylko pisze co slysze. A jak mi ktos mowi, ze mission 3 napedza super swietnie KEFy 104/2 to nic mnie juz nie zdziwi... tak czy inaczej..moja opinia jest tylko moja...jak ktos lubi to niech jeszcze dokupuje PSX...tylko po co? Angielskie for a tez czytam, bo mieszkam w UK :)

Cyrus 7, psx i kolumny za 7k....do techno...Boga sie nie boicie czy jak? Dobrze, ze sam tematow nie zakladam juz tutaj bo jak by mi takie kwiatki doradzano to bym pewnie zrezygnowal ze stereo i kupil walkmena.

Rozwinę trochę temat. Mianowicie kuzyn posiada sprzęt Cyrus's a ma tam w sumie 8 urządzeń w zestawie tej firmy. Spodobało mi się i 9 lat temu kupiłem sobie taki właśnie wzmacniacz. Nie jestem guru w temacie audio dlatego też napisałem na forum ponieważ czeka mnie przeprowadzka i postanowiłem trochę nabrać wiedzy w temacie i pomocy w wyborze. Teraz z wypowiedzi rozumiem iż Cyrus robi sprzęt pod całkiem inny gatunek muzyczny. PSX'a nie dokupuje tylko dostałem kiedyś w prezencie, ale nie miałem jeszcze okazji go podłączyć. Jeżeli jest to rzeczywiście kiepskie połączenie to chętnie zamienię go na jakiś inny. Poproszę o jakąś propozycje wzmacniacza wraz z kolumnami, najchętniej podłogówki. Z uwagi na brak wiedzy w temacie bardziej zwracam uwagę na efekt wizualny, ale wiem, że to nie jest żaden argument. W każdym razie bardzo podobają mi się B&W CM8 S2 i chciałem zapytać was do jakiej muzyki się one nadają??

Dziękuje serdecznie

PS. Proszę o wyrozumiałość ;)

Gdybym mial ok 10k na wydanie (bo tyle mniej wiecej bedziesz mial jesli sprzedasz co masz) to do Twojej muzyki i pomieszczenia kupilbym Roksana kandy K2 BT (£425 ex demo na eBay plus dostawa do PL) i neat ultimatum mfs, ktore kupisz za ok 7-8k pln ze standami. Problem tylko, ze malo ich jest na rynku wtornym, bo to swietna konstrukcja.

Ukryta Zawartość

Wtedy zapros kolege do domu I niech poslucha :)

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.