Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny

Damiel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .

Mam prośbę , potrzebuje rady na temat głośników Indiana Line Nota 550. Posiadam amplituner Technics SA-DA10. Wiem ze to luz leciwy sprzęt ale jest w b. dobrym stanie i mysle ze jeszcze trochę pogra. Planuje zakup kolumn, mam mały pokój ok.14m i szukam głośników z bas reflexem z przodu. Mysle o Indiana Line Nota 550. Czy te kolumny będą pasować do mego wzmacniacza? A może jakieś inne w cenie do 2000zł.? i co sądzicie o tym Technicse ,czy jeszcze trochę pogra czy mysleć powoli o jego wymianie na cos nowszego? Słucham muzyki : jazz, blues, rock i czasem klasyki.

https://www.audiostereo.pl/topic/122486-kolumny/

Witaj,

na pewno Twój amplituner to niestety niezbyt dobry sprzęt i będzie wąskim gardłem w systemie, jednak jeśli przyszłościowo myślisz o zmianie elektroniki, to w tym momencie warto skupić się na znalezieniu możliwie najlepszych kolumn, do których w przyszłości dobierzesz elektronikę.

Indiana Line Nota 550 to bardzo dobre kolumny, które grają raczej ciepło, dobrze wypełnionym dźwiękiem, z miękkim basem i łagodną górą. Do tych kolumn należy szukać wzmacniacza o raczej analitycznym, szybkim dźwięku. Technics niestety taki nie jest, tak więc jeśli chociaż w drobnym stopniu bierzemy pod uwagę odsłuch na SA-DA10, to szukałbym innych konstrukcji. Już lepiej poradzą sobie polskie Pylon Audio Pearl 25 lub Melodika BL30. Z mojej strony natomiast gorąco polecałbym kolumnę Audio Pro Black Diamond V3, które kosztują niewiele powyżej 2000 zł., natomiast poza naprawdę bardzo atrakcyjnym wyglądem (czarny lub biały piano), reprezentują bardzo dojrzałe brzmienie - równe, pełne, z dobrą dynamiką.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

https://www.audiostereo.pl/topic/122486-kolumny/#findComment-3593345

Podjedź to Q21 lub innego salonu, który masz w pobliżu i posłuchaj z tym ampli różnych zestawień.

Też kiedyś bawiłem się kinowym ampli i jest to tak wielka loteria , że musisz sam posłuchać danego zestawienia. Ten Technics nie należy do mocnych więc szukaj kolumn, które łatwo wysterować.

https://www.audiostereo.pl/topic/122486-kolumny/#findComment-3593379

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.