Skocz do zawartości
IGNORED

Kable Black Rhodium JIVE

p1otrek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

mam możliwość kupić takie nowe kabelki 2x5m zakończone oryginalną konfekcją za 260 pln. Gdzieś w necie widziałem, że metr kosztuje ok. 6 funtów.

Słuchał ktoś może tych wynalazków?

https://www.audiostereo.pl/topic/122497-kable-black-rhodium-jive/
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Bardzo dobre w swojej klasie cenowej kable. Black Rhodium ma jedną z lepszych relacji cena/jakość na rynku. A całościowo brzmienie idzie w kierunku pastelu i plastyczności, to są relatywnie ciepłe i nienachalnie brzmiące kable, co w tym przedziale cenowym, gdzie dominują suchotniki i jazgotniki jest rzadkością. Nie polecam jedynie do systemów lampowych o okrągłym brzmieniu, będzie zbyt słodko.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

To dobrze celujesz. Zestawienie może być ostre i wymaga zdecydowanie ciepłych kabli. Audioquest i Kimber do tego systemu nie pasuję, przynajmniej moim skromnym zdaniem;-) W grę wchodziłyby jeszcze niemieckie HMSy z tańszych serii, to jest mniej więcej estetyka Black Rhodium.

Witam podepnę sie pod temat. Mam kabelki Audioquesta FLX SLIP 14/2. Integra Roksan Kandy K2 i Klipsche R26F. Czy te brytyjskie kable też będą lepszym rozwiązaniem do mojego zestawu od Audioquesta?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Roksan jest na pewno cieplejszy niż Arcam, więc niekoniecznie. Ale z kolei Klipsche raczej lepiej zestawiać z bardziej okrągło brzmiącymi przewodami. W tym przypadku nie ma jednoznacznej odpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.