Skocz do zawartości
IGNORED

Foobar DSD problem !

Maniol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Po zakupie DACa LKS Audio postanowiłem się pobawić plikami SACD oraz DSD. Jako odtwarzacz gra foobar (config. według opisu w necie) i jest bardzo ok. pod względem jakości grania, mam natomiast problem z rozjeżdżaniem się czasu odtwarzania i numeru utworu pomiędzy tym co jest odtwarzane a tym co pokazuje "seekbar" i licznik czasu odtwarzania, także kursor wskaźnika aktualnie odtwarzanego utworu nie przeskakuje na następny utwór. Efekt jest taki że foobar prawidłowo odtwarza po kolei utwory a czas odtwarzania i numer (tytuł) utworu nijak ma się do tego. Przenosi się to na wskazania tableta i jest kłopotliwe.

Sprawdzane na kilku wersjach foobara i dotyczy tylko plików DSD oraz występuje przy konwersji PCM to DSD.

Dzięki za ewentualne info.

https://www.audiostereo.pl/topic/122515-foobar-dsd-problem/

Jaką masz wersję foo_input_sacd? Jeżeli masz najnowszą 0.8.4 to spróbuj zainstalować starszą, np. 0.7.8.

U mnie różne dziwne rzeczy się działy na wersjach 0.8.3 i 0.8.4 i wcale nie tylko z plikami sacd ale w ogóle. Na razie powróciłem do 0.7.8.

Foobar oczywiście najnowszy 1.3.8.

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

• 2 tygodnie później...

Witam.

Tak troche poza tematem. Maniol gdzie kupowałeś DACa i za ile jesli można wiedzieć ??? Na ebayu?

Obecnie: Roksan Caspian MKII + CD Caspian M1 + S16Hertz Canto Grand. Kable: Audionova StarLight RS, Audionova euphoria RS, Supra Trico. Rapture AMP, Fostex TH-X00, Shure SRH 1540

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.