Skocz do zawartości
IGNORED

nowy wzmac. + głosniki za ok 2500 zł

WojciechMajchrzak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jestem początkujący jeżeli chodzi o kwestie sprzętu audio. Poszukuję przyzwoicie grającego sprzętu stereo wzmacniacz + kolumny za ok 2 500 zł. Zależy mi na nowym sprzęcie. Nie jestem audio maniakiem, lubię muzykę ale przede wszystkim zależy mi na tym, aby sprzęt grał ok w relacji do ceny. Odsłuch będzie miał miejsce w kwadratowym pokoju, 30 m2, słucham głównie muzyki gitarowej. Czy ktoś mógłby coś doradzić? Chodzi mi o konkretne modele.

Witaj,

masz dosyć duże pomieszczenie do nagłośnienia, dlatego wartoby było troszeczkę zwiększyć budżet, uzyskasz duży przyrost jakości.

Wracając do konkretów, spojrz proszę na wzmacniacz Denon PMA-720AE, Onkyo A-9355 (aktualnie w bardzo atrakcyjnej cenie), Yamaha A-S201 lub znacznie lepsza A-S301 lub brzmieniowo najlepiej NAD C326 BEE oraz zestaw kolumn Pylon Audio Pearl 25 lub znacznie lepiej Audio Pro Avanto FS20.

Każda z powyższych konfiguracja zapewni Ci pełne, dynamiczne brzmienie, które spokojnie dobrze nagłośni Twój salon.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Możesz rozważyć kupno w q21

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dla mnie srebrny kolor to minus ale obniżka duża

do tego np

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub

Ukryta Zawartość

Nie słuchałem podanych klocków i nie mam pojęcia jak to ze sobą

zagra może napisze Ci ktoś bardziej osłuchany.Przy moich propozycjach

kierowałem się twoim budżetem w którym się zmieściłem i tym co sam

bym na twoim miejscu być może kupił.Bardziej proponuje zainwestować

w sprzęt używany 2-3 letni można lepiej w tych pieniążkach

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam, ja bym Ci polecił wzmacniacz BC Acoustique EX-222.1 lub Nad-a 326 BEE (ale BC mi się bardziej podoba), na głośniki zostaje tylko 1000 zł (bo oba wzmacniacze w cenie około 1570-1590 zł). W budżecie na pewno możesz kupic TAGA Harmony TAV 606 SE znajdziesz w jednym internetowym sklepie za 900 zł za parę. Graja znośnie zwłaszcza przy tej cenie. Ale trzeba ich posłuchać, osobiście wolałbym dołożyć i kupić np Melodika BL30 lub głośniki STX F-250 cena około 1400 zł za parę lub też Audio Pro Avanto FS20 ( Przesłuchałbym szczególnie z BC EX 222.1).

Pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.