Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

I tu sie mylisz. Poprawa jest. I bedzie stopniowa. A w IRL juz nie jest tak wesoło. Wszystko sie wyrównuje pomału.

Z tym że kluczowym słowem jest słowo "pomału"...

Powinnismy długo żyć, by z tego wyrównywania skorzystać. Co najmniej jedno pokolenie dłuzej dzieki złodziejom balcerkowym ... to jest nowoczesnym.pl, którzy nam te 25 ukradli.

Emigranci jakoś wracać nie chcą.

Wśród tych których znam większość już wróciła, ale zrobili to po cichu bez fanfar. Dają tu sobie radę całkiem nieźle. Te powroty to takie sprzed kilku lat.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Globalna statystyka ciągle wskazuje na trend przewagi emigracji nad powrotami.

Tak będzie jeszcze przez długi czas. W moich kręgach jest odwrotnie, ale oczywiście to wąskie spojrzenie na bezpośrednie otoczenie.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Tak jest!!! Mlaszczysław Bezzebny Bezdzietny ogłasza:

12074874_1690383977862290_5217547805563467754_n.jpg?oh=16ad3b7ea26f261c4ff26e658ad82684&oe=56CAA953

(...)

Ten żart to głupota. To Prezydent m. st. Warszawy i wiceprzewodnicząca Platformy Obywatelskiej - Hanna G.-W. robi sobie kpiny ze społeczeństwa. przy pomocy amerykańskiej telewizji TVN 24 (transmisja na żywo z jego otwarcia). Oddano jedynie samochodową przeprawę przez Wisłę. Prace na i przy moście trwają nadal. I potrwają jeszcze przez trzy kwartały przyszłego roku.

To tak, jakby wejść do domu prze zimą i ogrzewać go za pomocą kozy, bo centralnego jeszcze nie zrobiono i twierdzić, że jest w pełni wykończony - do tego ze sraniem i szczaniem biegać na podwórko.

Oddano jedynie samochodową przeprawę przez Wisłę.

No to straszne. Przecież mogliby nie oddać - to byłoby piękne, prawda, miszczu?

To tak, jakby wejść do domu

Zły przykład, no ale niech będzie.

To tak jakby zbudować dom z dachem i murami i nie oddać go zimą w użytkowanie, bo zamiast CO ma kozę. Śpijcie dalej w szałasach.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

No to straszne. Przecież mogliby nie oddać - to byłoby piękne, prawda, miszczu?

Zły przykład, no ale niech będzie.

To tak jakby zbudować dom z dachem i murami i nie oddać go zimą w użytkowanie, bo zamiast CO ma kozę. Śpijcie dalej w szałasach.

No to oddaj taki dom do użytku.

Teraz "koza" zamiast kominka to często spotykany element w domach jednorodzinnych. Spotkałem się z takim rozwiązaniem nawet u bogatych ludzi w Niemczech.

To tak, jakby wejść do domu prze zimą i ogrzewać go za pomocą kozy, bo centralnego jeszcze nie zrobiono i twierdzić, że jest w pełni wykończony - do tego ze sraniem i szczaniem biegać na podwórko.

Głupie porównanie.

Jechałem wczoraj w jedną i w drugą stronę tym mostem.

Setki innych samochodów również.

Wygląda na to, że kierowcy użytkują ten most jak normalni ludzie i mają w dupie fantazje malkontentów.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Głupie porównanie.

Jechałem wczoraj w jedną i w drugą stronę tym mostem.

Setki innych samochodów również.

Wygląda na to, że kierowcy użytkują ten most jak normalni ludzie i mają w dupie fantazje malkontentów.

Nie neguję sensu takiego rozwiązania. Poza jezdnią na moście nie oddano nic więcej, zjazdów i wjazdów (czyli most jest tylko częściowo włączony w system drogowy), nie oddano przystanków i ciągów pieszych,. Nie wiadomo co z inną infrastrukturą tego mostu. Wiadomo natomiast, że prace wykończeniowe będą trwały do 30 września 2016 roku. Więc pytam kolejny raz po co ta pompa towarzysząca oddaniu jedynie przeprawy drogowej. Transmitowała to na żywo TVN 24, HGW osobiści przestawiała zapory drogowe, a przejazd rozpoczęły sztandarowe relikty PRL-u 125p lux i polonez (cieszy mnie to, że PO o zasługach Gieraka dla Warszawy nie zapomina). A jak się most znowu zapali w czasie dziewięciomiesięcznych prac wykończeniowych?

To jest typowy PR w wykonaniu PO. Wystarczyłby prosty komunikat - warunkowo otwarto przeprawę drogowa na moście Łazienkowskim. Myślę, że ludzie i tak by to docenili. Bez tego całego bizancjum.

Edytowane przez Włodzimierz_55692

Można rzec że polskość to nienormalnośc,z tym można sie na dzisiaj,spokojnie, zgodzić z tuskową teorią w którą to wpisał się w historię współczesną nam panująca...jeszcze.

Nie neguję sensu takiego rozwiązania. Poza jezdnią na moście nie oddano nic więcej, zjazdów i wjazdów (czyli most jest tylko częściowo włączony w system drogowy), nie oddano przystanków i ciągów pieszych,. Nie wiadomo co z inną infrastrukturą tego mostu. Wiadomo natomiast, że prace wykończeniowe będą trwały do 30 września 2016 roku. Więc pytam kolejny raz po co ta pompa towarzysząca oddaniu jedynie przeprawy drogowej. Transmitowała to na żywo TVN 24, HGW osobiści przestawiała zapory drogowe, a przejazd rozpoczęły sztandarowe relikty PRL-u 125p lux i polonez (cieszy mnie to, że PO o zasługach Gieraka dla Warszawy nie zapomina). A jak się most znowu zapali w czasie dziewięciomiesięcznych prac wykończeniowych?

To jest typowy PR w wykonaniu PO. Wystarczyłby prosty komunikat - warunkowo otwarto przeprawę drogowa na moście Łazienkowskim. Myślę, że ludzie i tak by to docenili. Bez tego całego bizancjum.

Nie oddano jeszcze ścieżki rowerowej (podobno ma być)

Wygłupy polityków przy otwarciu - niezmienne od czasów Gierka. Nie wiem czy był ksiądz z kropidłem :)

Korzystałem również ze zjazdu i wjazdu po praskiej stronie.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Nie oddano jeszcze ścieżki rowerowej (podobno ma być)

Wygłupy polityków przy otwarciu - niezmienne od czasów Gierka. Nie wiem czy był ksiądz z kropidłem :)

Korzystałem również ze zjazdu i wjazdu po praskiej stronie.

To tylko część z tych, które mają być (estakada zjazdowa z mostu na Wał Miedzeszyński w kierunku Otwocka - planowane otwarcie na koniec 2015 roku). Do tego metalowa konstrukcja i elementy betonowe nie mają jeszcze zabezpieczeń antykorozyjnych - te ostatnie wymagają jeszcze napraw, nie zrobiono schodów do przystanków. Nie ma położonych wszystkich rurociągów. Budowa podwieszanej do konstrukcji mostu ścieżki rowerowej ma ruszyć dopiero w 2016 roku, a na jej otwarcie trzeba będzie poczekać do 2017 roku. Księdza z kropidłem też nie widziałem.

A jeździ się świetnie. Nawierzchnia b. dobra.

Może ksiądz słabo się odcinał od asfaltu. :)

Edytowane przez Filut
Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

W PRL oddawali całe osiedla.

Mieli alternatywy cztery

PRL padł w 1989. Teraz jest jeszcze przez chwilę zielona wyspa podlewana PR.

"Dzięcioł" też już był.

"Nie oddajemy gotowego Mostu", bo starszy pan Włodeczek nie może zjechać do (na przykład) Żerzenia.

PRL padł w 1989. Teraz jest jeszcze przez chwilę zielona wyspa podlewana PR.

"Dzięcioł" też już był.

I nadal jest, popatrz w lustro.
Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

"Nie oddajemy gotowego Mostu", bo starszy pan Włodeczek nie może zjechać do (na przykład) Żerzenia.

I nadal jest, popatrz w lustro.

Na twoim przykładzie doskonale widać, że trollowanie nie zmusza do myślenia. Każde słowo czy zdanie wypełnia zadanie.

Red. Szostkiewicz na sama myśl, o mającej nastąpić w tzw. publicznych mediach tyranii PiS-u, gęsia skórkę. Słowo "narodowe" od razu kojarzy mu się z Koreą Północną. No i w ogóle mam dużo innych złych skojarzeń: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,19106144,szostkiewicz-ma-gesia-skorke-media-narodowe-to-sie-kojarzy.html

Biedny ci on. Od tylu lat na przemian straszy PiS-em i nawołuje do dePiSyzacji. Nawet w niedzielę: http://szostkiewicz.blog.polityka.pl/2007/12/09/depisyzacja-szybko/

A PO nie chciało go słuchać...

Każde słowo czy zdanie wypełnia zadanie.

Nie muszę wklejać tysięcy fontów. Wystarczy jedno słowo lub zdanie, ale do tego trzeba talentu.

To Twoja robota? Wstydź się.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Uwielbiam Orwella i jego "Folwark Zwierzęcy". Są równi i równiejsi powiedziała świnia:

11063776_733241950154781_2577124004116121642_n.jpg?oh=7b3b22e899362551c1c4ef4b3cc853ea&oe=56C97D76

Zbysio już znalazł wroga nr 1 kato-cebulaków:

12196031_1690697531164268_7316530688513528010_n.jpg?oh=18ea48bf18875c535965564896fd59be&oe=56B815C7

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Ukryta Zawartość

Panowie sa i plusy "ciemnogrodu". Niemieckie ustawy nie przeszły. I dobrze bo nie sa korzysne dla nas w obecnych czasach. Ale Niemcy maja jeszcze jednego zawodnika Tuska. Bardzo wiernego.

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Ukryta Zawartość

Panowie sa i plusy "ciemnogrodu". Niemieckie ustawy nie przeszły. I dobrze bo nie sa korzysne dla nas w obecnych czasach. Ale Niemcy maja jeszcze jednego zawodnika Tuska. Bardzo wiernego.

Zgadzam się ale ciężko będize zbilansować to dobre z pisuaru z tym złym, a jak wiadomo bilans musi wyjść na 0 inaczej ktoś coś sp...ł w liczeniu a w ich przypadku wydaje mi się że po stronie Winien będzie przeciążenie ;-)

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

A Polański osobiście odebrał oscara?

A ch..j wam pisuary do Oscara Romka :-) Wasz Mlaszczysław lubi młodych chłopców, Romek pukał młode dziewuszki które mu podsyłały ich matki (!!!). Zaczyna się.

I może coś wesołego bo rodacy z Czykaga powinni już w niedalekiej przyszłości powrócić oczywiście ;-)

12187736_554178214734454_2682190452028424810_n.png?oh=eaf015c088533d5385a73f3012d72bf3&oe=56C1AE82

Edytowane przez thrak

Czy Beatę Szydłę należy odmieniać tak jak Latę (Grzegorza)? Na przykład - zapytano Szydłę, nie ma Szydły, daj to Szydle - itp.

Poloniści, dajcie odpowiedź.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.