Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Zresztą piesi też nie mają tam całkowitego prawa pierwszeństwa - nie wolno im WCHODZIĆ wprost pod nadjeżdżający samochód. Tym bardziej wbiegać ani wjeżdżać pod niego na czymkolwiek. 

2 minuty temu, toptwenty napisał:

Zresztą piesi też nie mają tam całkowitego prawa pierwszeństwa - nie wolno im WCHODZIĆ wprost pod nadjeżdżający samochód. Tym bardziej wbiegać ani wjeżdżać pod niego na czymkolwiek. 

ale to jeeeeest Cimoszewicz a pani byla katoliczka.

Edytowane przez muls

Fakt, że Cimoszewicz - mimo swoich wad i zaszłości - przerasta o głowę wszystkie polskie komunistyczne złogi, nie daje zyzolstwu spokoju.

Zyzolstwo to katolicyzm bez boga, wiary i honoru. 

16 minut temu, muls napisał:

zeby to chociaz jego.Tak samo durne jak on i jego gazeta.

Dokładniutko to samo dwa dni temu wciskał Sławek.

Jeden laptop macie - to już wiem. 

A w jednym łóżku śpicie?

11 minut temu, toptwenty napisał:

Wtargnęła rowerem na jezdnię wprost pod nadjeżdający samochód.  Zebra chroni pieszych. 

A Cimoszewicz wbrew prawu o ruchu drogowym:

21 minut temu, Zyzol napisał:

Poruszał się jednak po drodze publicznej pojazdem bez ważnego dopuszczenia do ruchu - czyli potencjalnie niesprawnym technicznie. W dodatku spowodował rozstrój zdrowia rowerzystki na czas powyżej 7 dni. Nawet jeśli wjechała ona rowerem na przejście dla pieszych, wina Cimoszewicza jest ewidentna.

Wtargnęła rowerem na jezdnię wprost pod nadjeżdający samochód.  Zebra chroni pieszych. 

Ten samochód nie miał ważnego przeglądu technicznego.
33 minuty temu, Zyzol napisał:

Nie uciekł. Poruszał się jednak po drodze publicznej pojazdem bez ważnego dopuszczenia do ruchu - czyli potencjalnie niesprawnym technicznie. W dodatku spowodował rozstrój zdrowia rowerzystki na czas powyżej 7 dni. Nawet jeśli wjechała ona rowerem na przejście dla pieszych, wina Cimoszewicza jest ewidentna.

Zasłanianie się tu słońcem lub typowo męskim rakiem z dobrymi rokowaniami. Nie jest zdolny kierować samochodem, ale ojroposłem już tak.

No, niekoniecznie.

Od dawna w łapskach nie miałem, ale w Kodeksie Drogowym istniało pojęcie "wtargnięcia na jezdnię".

Nawet mój kolega miał (wiele lat temu, kobieta po kilku dniach zmarła, niestety) taki wypadek.

Ni policja, ni rodzina tej Pani nie mieli najmniejszych do niego (zresztą - twojego imiennika) pretensji.

A! Nie bronię Cimoszki, ale przesądzanie o winie jest jakby przedwczesne, aliści rozumiem, że musisz. Imperatyw taki.

No i fakt, że podczas wielkiej powodzi Cimoszewicz całej tej wody nie wypił - też świadczy na jego niekorzyść.

Nie zauważyłem, że Top już  o tym "wtargnięciu" pisał. Przepraszam.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Gość

(Konto usunięte)

"Dopóki Tusk chciał wygrywać w Polsce, budował swe przemówienia na cytowaniu Jana Pawła II i fotografował się z rodziną pod krucyfiksem. Zmienił to całkowicie, gdy jego priorytetem stało się zapunktować wśród Brukselskich biurokratów.

Logiczny z tego wniosek, że gdyby Tusk chciał znowu wygrywać w Polsce, znowu zacząłby cytować Jana Pawła II i dystansować się od „skrajności”, także tych tęczowych i antyklerykalnych. Skoro wchodzi do Polski z tamtym, „brukselskim” przekazem, to chodzi o coś innego niż wygrana."

Skierowanie sił na wojnę z Kościołem i religią jest pod tym względem najbardziej obiecujące. Przecież żadne Timmermansy nie mogą tego uznać za kierunek niesłuszny, bo to ich ideolo, europejskie aż do tzw. substancji czerwonej w szpiku kości. Tusk, jeśli już go zmuszą, pojedzie tu, w Polsce, na maksa, wojującym LGBTQ, przerżnie, oczywiście, bo w Polsce to przekaz niszowy, ale będzie do ostatniej chwili mówił swym zwolennikom i mocodawcom, że tym razem będzie inaczej, że pod znakiem tęczy zwyciężą, bo zmiana, rewolucja, nowe pokolenie, pięć milionów widzów na „Klerze”… A po wszystkim ze smutną miną rozłoży przed eurooligarchami ręce, że zrobił, co się dało, i może jednak zasłużył na jakąś fundację, radę, przedstawicielstwo czy inną synekurę, na której będzie mógł za przyzwoite pieniądze robić to, co najbardziej lubi – nic."

obraz.thumb.png.6181126280e361aadd40d3b5aed2f88e.png

Edytowane przez slawek.xm
Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Komisja ds. Petycji zajmie się anonimową petycją w zakresie wyłączenia prawa pracowników oświaty do strajku.

https://natemat.pl/271969,zakaz-strajku-dla-nauczycieli-petycja-w-tej-sprawie-juz-trafila-do-sejmu

To teraz jeszcze tylko zakaz jedzenia, chorowania, umierania i głosowania na inne partie niż PiS

2 godziny temu, bubusia napisał:

wokół płockiego kościoła św. Dominika m.in. na koszach na śmieci i na przenośnych toaletach plakatów oraz nalepek z wizerunkiem Matki Bożej Częstochowskiej, na których postaci Maryi i Dzieciątka otoczone zostały aureolami w barwach tęczy

Te kosze na śmieci i toalety to fałszywki z Photoshopa. Wiadomo przez kogo spreparowane i w jakim celu. Na murach kościoła - tak. W tymże kościele niewiele wcześniej były hasła obraźliwe,  poniżające i lżące społeczność LGBT. 

Poza tym podałem link do stanowiska Klubów Inteligencji Katolickiej i redakcji Więzi że traktowanie znaku tęczy jako prowokacji czy obrazy jest nieuprawnione.

Przynajmniej wiemy, że Tusk katolikom nie zagraża. Uff, można będzie spokojnie zagłosować na takiego prezydenta. ?

Gość

(Konto usunięte)
7 minut temu, Sine Metu napisał:

Komisja ds. Petycji zajmie się anonimową petycją w zakresie wyłączenia prawa pracowników oświaty do strajku

anonimowa, pewnie pisowska , jedna nocka, podpis Dudy i wszystkie związki nauczycieli przestaną mieć racje bytu

po co im było grać dziećmi i alarmami?

też bym tak zrobił by nigdy wiecej nie mieć problemu z nauczycielami

40 minut temu, Zyzol napisał:

Nie uciekł. Poruszał się jednak po drodze publicznej pojazdem bez ważnego dopuszczenia do ruchu - czyli potencjalnie niesprawnym technicznie. (...)

Cyba ci się dziadekwłodek tematy pokićkały. Swoje fobie i nienawiść do działaczy SLD tak ci zaciemniają obraz, że nie zauważyłeś, że ja o Kuccińskim i ABW? Co to ma Cimoszewicz do rzeczy poza twoimi natręctwami??? W związku z tym powtórzę:

Powiedz mi chłopie, czy ty masz problem z myśleniem, czy tylko udajesz?

Nie chodzi o to, co robi Kuchciński tylko o to, co robi policja, prokuratura i ABW. A zamiast zająć się śledztwem zajmują się zacieraniem śladów, mataczeniem i kryciem swojego kumpla. Jeżeli wszystko jest w porządku to dlaczego nie zrobi się po prostu normalnego śledztwa? Dlaczego nikt nie drąży problemu dowodów które cudownie "zniknęły" z pancernej szafy w ABW?

Nie zastanawia cię to? Mózg ci nie włącza jakichś dzwonków alarmowych, że jednak jest w tym wszystkim coś dziwnego?

Jestem Europejczykiem.

11 minut temu, slawek.xm napisał:

anonimowa, pewnie pisowska , jedna nocka, podpis Dudy i wszystkie związki nauczycieli przestaną mieć racje bytu

Och, nie kryguj się.

Sądząc po tym, co piszesz - nigdy nie miałeś z nimi żadnego problemu.

Ani kontaktu.

28 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

No, niekoniecznie.

Od dawna w łapskach nie miałem, ale w Kodeksie Drogowym istniało pojęcie "wtargnięcia na jezdnię".

Koniecznie. Pojazd bez aktualnego dopuszczenia do ruchu nie powinien w nim uczestniczyć. Nie ma tu żadnego ale.

15 minut temu, Bobcat napisał:

Te kosze na śmieci i toalety to fałszywki z Photoshopa. Wiadomo przez kogo spreparowane i w jakim celu. Na murach kościoła - tak. W tymże kościele niewiele wcześniej były hasła obraźliwe,  poniżające i lżące społeczność LGBT. 

Poza tym podałem link do stanowiska Klubów Inteligencji Katolickiej i redakcji Więzi że traktowanie znaku tęczy jako prowokacji czy obrazy jest nieuprawnione.

Jezeli to falszywka, to falszerzy nalezy dorwac i ukarac. Trzeba byc konsekwentnym.

Co do znaku, nadal jest prowokacja, ale nie robilbym az takiej szopki.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

3 minuty temu, Zyzol napisał:

Koniecznie. Pojazd bez aktualnego dopuszczenia do ruchu nie powinien w nim uczestniczyć. Nie ma tu żadnego ale.

Tu racja. Naganne bardzo.

Mnie chodziło o to 'wtargnięcie'.

Stąd moja zasada - nigdy, NIGDY nie prowadzę auta nawet po jednym małym winku. Bo mojej winy może w kraksie nie być - a wyrzuty sumienia do końca życia.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
12 minut temu, Jaro_747 napisał:

Cyba ci się dziadekwłodek tematy pokićkały. Swoje fobie i nienawiść do działaczy SLD tak ci zaciemniają obraz, że nie zauważyłeś, że ja o Kuccińskim i ABW? Co to ma Cimoszewicz do rzeczy poza twoimi natręctwami??? W związku z tym powtórzę:

Powiedz mi chłopie, czy ty masz problem z myśleniem, czy tylko udajesz?

Nie chodzi o to, co robi Kuchciński tylko o to, co robi policja, prokuratura i ABW. A zamiast zająć się śledztwem zajmują się zacieraniem śladów, mataczeniem i kryciem swojego kumpla. Jeżeli wszystko jest w porządku to dlaczego nie zrobi się po prostu normalnego śledztwa? Dlaczego nikt nie drąży problemu dowodów które cudownie "zniknęły" z pancernej szafy w ABW?

Nie zastanawia cię to? Mózg ci nie włącza jakichś dzwonków alarmowych, że jednak jest w tym wszystkim coś dziwnego?

Rzeczywiście, ktoś ma tu niekończące się problemy. Niekoniecznie tylko z myśleniem. 

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
I co, we wrześniu czołgi postawią pod szkołami?
Gość

(Konto usunięte)
3 godziny temu, Bobcat napisał:

To faktycznie "profesjonalne" badanie opinii publicznej. Ograniczone do osób popierających jedną partię i (o dziwo) ta partia jest tam górą. Kto mógł się spodziewać?

żenada

nie zauważyłes ,że badanie dotyczyło pytania dlaczego głosujesz na pis?

ile razy w tym watku padały takie pytania dlaczego ludzie głosuja na pis?

podąłem wyniki sondażu własnie dokładnie na ten temat

ale zawsze możesz wkleić podobny sondaż jako odpowiedx na pytanie dlaczego na homosiową pedaliadę jak okreslił Kukiz

Swoja droga, wszedzie fanatycy, jedna obkleja kosciol, drugi robi falszywki ze smietnikami i kiblami(jezeli tak jest). Same zje...y

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Sine Metu napisał:

I co, we wrześniu czołgi postawią pod szkołami? emoji23.png

na pewno nie, bo w październiku wybory ?

jesli ustawa zakazująca strajku wejdzie w zycie przed wrześniem to wg mnie nie będzie juz takiego zainteresowania strajkiem, który byłby bezprawny

straszak w postaci ustawy jest politycznie opłacalny równiez w dłuższej perspektywie

--------------

Koalicja Europejska musi przeprosić Czarneckiego, który wygrał proces w trybie wyborczym!

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,24761942,ryszard-czarnecki-wygral-proces-w-trybie-wyborczym-oskarzyl.html

53 minuty temu, TomekL3 napisał:

en samochód nie miał ważnego przeglądu technicznego.

ja jezdzilem pol roku jak sobie przypomnialem ze nie mam.Nie rob sie papieski  bardziej od slawusia.I kanape mial czerwona.

6 minut temu, slawek.xm napisał:

icja Europejska musi przeprosić Czarneckiego, który wygrał proces w trybie wyborczym!

i co slawus z tego?

8 minut temu, slawek.xm napisał:

Koalicja Europejska musi przeprosić Czarneckiego, który wygrał proces w trybie wyborczym!

Przecież obecni polscy sędziowe są gorsi niż w Vichy! Nie mozna im ufać, zdrajcom jednym!

Gość

(Konto usunięte)

najlepszy prezent przedwyborczy dla pisu od UE !

absolutny hicior

"

Wczoraj na konferencji prasowej w Brukseli komisarz ds. gospodarczych Pierre Moscovici poinformował, że Komisja podniosła prognozy wzrostu gospodarczego w Polsce w tym roku aż o 0,7 pkt. proc z 3,5 proc. PKB do 4,2 proc. PKB i w roku 2020 o 0,4 pkt. proc. z 3,2 proc. PKB do 3,6 proc. PKB.

Moscovici nazwał ten wzrost spektakularnym i wyjaśnił, że zdecydują o tym 3 czynniki: wyższy niż spodziewała się Komisja wzrost gospodarczy w II półroczu 2018 roku, wyższy niż przewidywała Komisja wzrost polskiego eksportu, co oznacza wzrastającą konkurencyjność gospodarki, no i wreszcie trzeci czynnik stymulacja fiskalna między innymi poprzez rozszerzenie programu 500 plus i wypłatę 13 emerytury blisko 10 mln emerytów.

W ten sposób Polska będzie drugą najszybciej rozwijającą się gospodarką w UE (po Malcie )

Jednocześnie Komisja obniżyła średnią prognozę wzrostu PKB w 2019 roku dla całej Unii do 1,4 proc. PKB i  do 1,7 proc. PKB w roku 2020, co oznacza że nasza gospodarka będzie rozwijała się średnio 3 razy szybciej niż średnio Unia Europejska.

i komunsici niezweryfikowani.Ale papiezowi ..pasuje wyrok.

3 minuty temu, toptwenty napisał:

ież obecni polscy sędziowe są gorsi niż w Vichy! Nie mozna im ufa

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

oznacza że nasza gospodarka będzie rozwijała się średnio 3 razy szybciej niż średnio Unia Europejska.

i to jest zasluga morawieckego i szydlo.Gratulacje.

a tutaj mamy nowa elyte  powszechnie znana i szanowana kochajaca rydzyka ktory nam robi wzrost gospodarczy

Czy pani produkuje gazy?" Politykowi PiS puściły hamulce, gdy usłyszał niewygodne pytanie

y pani układ trawienny produkuje gazy? – nie ma co ukrywać, Jacek Żalek nie wytrzymał nerwowo po kolejnym niewygodnym pytaniu Agnieszki Gozdyry w Polsat News. Seria pytań dotyczyła obraźliwych słów Żalka o rodzicach niepełnosprawnych, których wiceszef klubu PiS już wcześniej się wypierał, zarzucając mediom manipulację.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wzrost mozna jutro zrobic dwa razy wiekszy rozdajac wszystkim po dwa tysiace zl.A wszyscy pojda i kupia telewizor marki samsung za 2tys.zł.Jesli trzeba bedzie wiekszy to po piec tys zlotych i wtedy LGT za piec tysiecy zlotych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.