Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofile z Bydgoszczy i Torunia

OpusAudio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcemy zaproponować zorganizowanie bydgosko-toruńskiego spotkania audiofilów i melomanów . Ostatnio na Forum padła co prawda już taka propozycja ale wątek "umarł śmiercią naturalną" a szkoda...

Ze swojej strony możemy zaproponować zorganizowanie kameralnego spotkania dla kilkunastu osób w typowych warunkach mieszkalnych( pokój ok. 20m2) .Prezentacja w takich warunkach ma swoje plusy - pozwoli sprawdzić "klocki" w typowych warunkach użytkowych.

Jako temat pierwszego spotkania ( bo mamy nadzieje że przerodzi się to w cykliczne spotkania) możemy zaproponować nasze kolumy ARGOS - jednak jesteśmy otwarci na wszelkie propozycje . Zapraszamy potencjalnych uczestników do przynoszenia własnych klocków - jako tematu spotkań .Zapraszamy inne firmy do współpracy- jeżeli macie Państwo ochotę na zaprezentowanie swoich osiągnięć w Bydgoszczy - zapraszamy

( przy okazji DeltaStudio i AudioAcademy- pozdrawiamy i .....) .Myślę że możemy również liczyć na ALBEDO.

Jeżeli nasza propozycja wzbudzi zainteresowanie- prosimy o kontakt mailowy lub telefoniczny ( w "o mnie")

Pozdrawiamy

Bartek i Waldek

PS

Na zdjęciach nasze kolumny...

[obrazekLUKASZ-195678_1.jpg] [obrazekLUKASZ-195678_2.jpg] [obrazekLUKASZ-195678_3.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3899-100002264 1170260722_thumb.jpg

post-3899-100002265 1170260721_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/12295-audiofile-z-bydgoszczy-i-torunia/

Ja też z milą chęcią bym wpadł ze swoim wzmakiem.

Jestem cały czas przed kupnem kolumn może coś mi się spodoba ?

Tylko dajcie znać kiedy...?

Dla mnie wchodzą w grę piątki oraz weekendy, w tygodniu nie dam rady.

Witam

Zatem wstępnie rezerwujemy week-end 6 lub 7 listopada .

Jesli się wszystko ułoży - gościem spotkania będzie konstruktor z firmy BALTLAB (wraz ze swoimi wzmacniaczemi) oraz ALBEDO z srebrnymi kablami .

Na razie jest tak na 80 -90% . O szczegółach będziemy informować.

Cały czas zapraszamy chętnych.

pozdrawiam

Waldek

Witam wszystkich!

Nie trzeba niczego przynosić, wszystko będzie na miejscu, niemniej jednak, jeśli ktoś chce sprawdzić cos na własnym wzmacniaczu to nie ma przeszkód. Nie będzie też problemów z ewentualnym wypożyczeniem kolumn do odsłuchu, jest tylko jedno małe "ale": po 13 listopada, egzemplarze, które będą prezentowane jadą na Audio Show (również gorąco zapraszamy!), potem będzie je mozna wypozyczać do woli.

Ponieważ mało nas się zebrało wskazane jest przyprowadzenie ze sobą znajomych audiofili. Początki zawsze są trudne, ale mam nadzieję, że spotkania będziemy organizować cyklicznie, zwłaszcza, że w niedługim czasie będziemy wprowadzać nowe również wykonane z kompozytu modele, będzie więc co pokazywać, będzie niejedna okazja do uzupełnienia "elektrolitu" :)

pozdrawiamy

Waldek i Bartek

Aha, no i jeszcze dwie ważne spawy:

Przychodzimy ze sprzętem lub bez, ale koniecznie z własnymi płytami! Nie będzie to "wejściówka", ale będzie bardzo mile widziane.

Druga sprawa: ponieważ spotkanie odbędzie się u mnie w domu prosiłbym zainteresowanych o kontakt, w celu "dogrania" szczegółów.

[email protected]

[email protected]

Fademan: Szczegóły są do "dogrania" jak już wspominałem, spotkanie najprawdopodobniej odbędzie się w najbliższy weekend, u mnie w domu (Skłodowskiej 56), kiedy dokładnie - tego jeszcze sam nie wiem, wszystko zależy od firmy Baltlab (będziemy rozmawiać jakoś na początku roboczego tygodnia). Jak coś się wyklaruje, natychmiast poinformuję o tym na forum.

Zainteresowanych mimo wszystko proszę o kontakt na priv'a, wyślę m.in mapki objaśniające dojazd, info jak wjechać na parking (80% osób przyjeżdzajacych po raz pierwszy gubi się, wszystko przez to, że wjazd nie jest od głównej ulicy i trzeba się nieco nakombinować) itd. itp, nie chcę zaśmiecać niepotrzebnie forum takimi informacjami.

Pozdrawiam!

Bartek

Witam ponownie,

Jest już ustalony termin spotkania: niedziela, 7 listopada, godzina 18:00!!!

Nie jest to może najszczęśliwsza pora, ale tylko tak pasuje firmie Baltlab i Albedo, które będziemy mieli zaszczyt gościć. Następnym razem postaramy się wybrać sensowniejszy termin. Zainteresowanych proszę o kontakt (dotychczas nie wszyscy chętni się odezwali), roześle plany dojazdu!

Kontakt :

[email protected]

505 37 52 37

Pozdrawiam!

Bartek

holik: w takim razie proszę sprawdzić pocztę, rozsyłałem maile do wszystkich, którzy się odezwali (niestety, trudno mi skojarzyć nick z forum z konkretnymi mailami)

"Elektrolitowcy" mogą podjechać autobusami 57, 64 i 67 bezpośrednio pod blok, nieopodal zatrzymują się też linie 65 i 68, nie za duży kawałek drogi jest też na przystanek 69.

pozdrawiam!

Fademan: 56 jest bliżej targowiska niz minimala, to takie wielkie żółte nad glinianką. Nie wykluczone że się znamy, istotnie na Wyszyńskiego rzut beretem :)

Pozdrawiam!

Bartek

Kłania się nisko Toruń i awizuje swoje przybycie w liczbie mojej skromnej osoby, o ile można ;-))))))))))

Jeżeli macie jeszcze "wolne miejsca" - to się piszę.

pozdrawiam

Barthuss

-> tomi

oooo widzę dwóch nas będzie, siła nas!

Jak nie masz wyraźnego pomysłu jak się kopnąć do Bydgoszczy daj znać - mogę Cię zabrać drogi krajanie ;-))))))))

A może więcej nas jeszcze będzie?

zobaczymy....

Qrcze, ja też mam pecha. Sorry, ale niestety też nie będę mógł przyjechać. Mam jednak wielką nadzieję , że będzie więcej spotkań tego typu. No i oczywiście wtedy postaram się nie nawalić.

Pozdr.

Miłego słuchania, no i nie tylko... hehe

No i stało się... Pojednanie.

Bydgoszcz, Toruń i Gdańsk. Żadne niesnaski na tle klubów żużlowych, czy piłkarskich nie zakłóciły naszego spotkana:)))

Było bardzo sympatycznie, choć pora nie pozwalała rozwinąć w pełni skrzydeł ani systemom, ani nam:)))

Systemy generujące bardzo miłe doznania słuchowe składały się z: kolumn ARGOS i OpusAudio, wzmacniaczy Baltlab Epoca 1v3 i Struss S2, dyskofonów Marantz CD80 i Wadia 301 oraz okablowania Albedo i Nordost.

W nie długim czasie planujemy powtarzać te muzyczne wernisaże zapraszając wiele ciekawych firm i ludzi na nasze bydgoskie podwórko.

Szczególnie ciekawie wypadła próba porównania kolumn zbudowanych z tradycyjnego MDFu i kompozytu. Ocena zaskakująca! Ów tajemniczy kompozyt bezsprzecznie zdeklasował solidną obudowę z MDF. Było to bardzo ciekawe doświadczenie i oby takich więcej.

Bartek i Waldek, twórcy powyższych zestawów głośnikowych bardzo rzeczowo i otwarcie opowiadali o swoich kolumnach oraz bez ściem odpowiadali na wszelakie pytania.

Następne spotkanko będzie jescze lepsze ponieważ wstęp na nie będzie tylko dla "niezmotoryzowanych", a co za tym idzie wrażenia organoleptyczne ulegną zancznej poprawi:)))

Witam

No to początek mamy za sobą. Pierwsze bydgoskie spotkanie odbyło się....

Spotkanie miało dwuetepowy charakter. Pierwsza część (do godz 18) miało charakter zamknięty . Była to próba generalna dla firm BALTLAB , ALBEDO oraz Argos przed wystawą AudioShow- wystawiamy się razem .

Odsłuchiwane zestawienia to nowy wzmak Baltlaba ( mieliśmy wczoraj pokaz przedpremierowy) oraz koluny Alfa (duże)żródło to Wadia podłączona najierw Nordostami XLR a potem Albedo Flat ( i tak zostało....) . Głośnikówka to Albedo AIR I . Drugie zestawienie to Epoca z monitorami Beta.Zródło i okablowanie pozostało bez zmian.

Druga częć ( otwarta) to na początku odsłuch Epoki z monitorami ze zródłem Wadii oraz Marantzem CD 80.

Następnie grał zestaw Struss S2 , CD Marantz oraz Bety.

Podłączaliśmy też monitorki z serii OPUS : MonitorI ( VifaPL18+Scan9500 ) oraz MonitorIII (Audax HDA + XT19 ).

Następnie STRUSS + kolumny podłogowe Alfa .Wzamacniacz podłączony sieciówką dostarczoną przez Holika

cdn....

[obrazekLUKASZ-202614_1.jpg] [obrazekLUKASZ-202614_2.jpg] [obrazekLUKASZ-202614_3.jpg]

Ukryta Zawartość

post-3899-100001994 1170261091_thumb.jpg

post-3899-100001995 1170261090_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.