Skocz do zawartości
IGNORED

Porównanie wkładek jakość-cena Goldring

kawosz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zamówiłem sobie nowego gramiaka u P. Andrzeja z Włocławka .

Sugerowaną wkładką jest Goldring 2100 . Zastanawiam się czy nie iść wyżej np 2500 .

W tej chwili słucham na 1210mk2 z ortofonem bronze . W fonciaku chciał bym coś innego mogę się szarpnąć tak do 2k na wkładkę .

Mam jeszcze z trzy tygodnie zanim P. Andrzej zrobi mi gramofonik . Chcę po odbiór jechać z wkładką

Fonciak będzie podłaczony pod coplanda CTA 301 ( czy jest sens kupować oddzielny przedwzmacniacz ? )

Pożyczyłem ostatnio cambridge 640p i mój technics lepiej grał na wbudowanym pre w coplandzie

Sugestie mile widziane będę wdzięczny za rady wyjadaczy

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Po co zmieniać dobrą wkładkę na ... gorszą ... ? ;-)

Jak jesteś zwolennikiem grania cyfrowego to Goldring.

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Jak jesteś zwolennikiem grania cyfrowego to Goldring.

Ortofon mi pasuje ale chciałem jakiejś odmiany . Nowy gramofon nowa wkładka . Technicsa nie planuje sprzedawać mam go od nowości , Bronz zostanie na nim . Goldringa polecał Konstruktor .

Tak naprawdę to zacząłem słuchać od roku czasu to mam zerowe doświadczenie z wkładkami .

Coś fajnego tak czy tak chcę do fonciaka dokupić ( do jazzu )

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Do Ad Fontesa zdecydowanie o wiele bardziej pasuje Ortofon.

Kredens + Goldring = dźwięk CD-podobny.

Nie jest zły, ale spójniej i bardziej analogowo zagra z Twoim Bronzem.

Weź go na odbiór Fontka i zobaczysz ile ta wkładka wyciagnie informacji i niuansów z płyty z 14-calowym ramieniem oraz jak dobry bas będzie na ciężkim talerzu.

Będziesz zdziwiony jak dobrze ona zagra.

A Goldiego 2100 założysz do Nadgramofonu :o)

ZAP TeXtreme Reference Monitor, ART Loudspeakers Deco 8, Triangle Australe 260, Cabasse Clipper / Audion Sterling, Bladelius Brage / Denafrips Pontus II / Moon 260 Dt / Pioneer N-70ae

Ortofon mi pasuje ale chciałem jakiejś odmiany ...

To będzie taka odmiana, że może być mniej kolorów i szczuplejszy dźwięk. Jak chcesz odmiany to chyba lepiej pójść w kierunku MC.

Decyzja zapadła poczytałem jeszcze kilka wątków będzie bronz .

Fonciak będzie podłaczony pod coplanda CTA 301 ( czy jest sens kupować oddzielny przedwzmacniacz ? )

Pożyczyłem ostatnio cambridge 640p i mój technics lepiej grał na wbudowanym pre w coplandzie

Jeszcze to mnie nurtuje .Co z kupnych gotowych ? a co z konstrukcji autorskich ? Tu już myślę będzie łatwiej bo można pożyczyć do przetestowania .

Tylko żebym nie musiał sprzedawać nerki.

Zwykły Drut wspomniał o MCLO i to właściwy kierunek. Tylko ramię powinno mieć większą masę efektywną.

Oczywiście kiedy ma być progres, nie samo wydanie biletów.

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.