Skocz do zawartości
IGNORED

ProJect Xpression

kook

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba dojrzalem do nowego i 'powaznego' gramofonu... Po dluzszym 'researchu' na pierwszy ogien pojdzie Project Xpression. Przeczytalem o nim wszystko, co sie w necie dalo, recenzje sa bardzo dobre, a nawet BARDZO DOBRE, ale chetnie zapoznalbym sie z Waszymi niezaleznymi opiniami. Mam nadzieje, ze ktos go juz odsluchiwal. Podkreslam, ze szukam gramofonu nowego, do 1500 PLN. A moze polecalibyscie jeszcze cos innego? (byle nie drozej).

>Vasa

Nowy, bo mam juz za soba kilka vintage'owych i szczerze mowiac mam ich dosyc, za kazdym razem cos tam bylo nie tak: a to pasek nierowno ciagnal, a zamiennik to trzeba az z Ameryki sprowadzac, a to problemy z umasieniem itp. Gdybym mial smykalke do majsterkowania, to sam bym to polatal, a tak to tylko sie denerwuje. Stad powzialem chetke na cos nowego i rzeczywiscie w 100% sprawnego. Nie mam nic przeciwko uzywanym, ale to nie dla mnie. Wzmak, Cd to co innego - mam je z drugiej reki i mi z nimi dobrze, ale latwo je bylo sprawdzic i w razie potrzeby latwo bedzie znalezc fachowca od naprawy.

Gość vasa

(Konto usunięte)

Być może jest to sprawa wyboru i poczucia bezpieczeństwa. Mnie nigdy nie spotkała jakaś permanentna przykrość ze strony używanego gramofonu.

TT jest dla mnie podstawowym źródłem i wydaje mi się że pieniądze przeznaczone na NOWY lepiej jest wydać na wkłądkę i pre. Nie słyszałem o zawodnych Thorensach a ten z linku poniżej jest deklarowany jako NOS.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33904103

P.S. Ale samochody kupuję tylko nowe, przecież nie będę w nich grzebał ;)

No tak ale czy aby na pewno ten Thorens jest lepszy od podstawowego Projecta? I Thorensowi zdarzały się słabsze produkty. Ciekawe gdzie go produkowali(-ją)? Może w tej samej fabryce co Xpression? No ale wygląda sympatycznie i cena jest zachęcająca zwłaszcza, że kasa na wkładkę by się przydała w tym przypadku.

a propos dobrych używek link z wątku juźwy obok:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

faktycznie piekny :)

ale zaintrygowalo mnie to co jest malym druczkiem na dole napisane:

"Heutzutage sollte man vielleicht aus juristischen Gründen immer angeben, dass man nach dem neuen EU-Recht beim privaten Verkauf keine rechtliche Garantie übernehmen kann, und dass der Käufer bei dieser Auktion ausdrücklich darauf verzichtet"

niewiele z mojego niemieckiego zostalo ale o ile rozumiem, to zgodnie z nowym prawem europejskim przy prywatnym zakupie (czyli odkupieniu od osoby prywarnej) gwarancja nie przechodzi na nowego wlasciciela - jesli zle rozumiem, to niech mnie ktos poprawi.

• Redaktorzy

Xpression to jedynka czy dwójka? Anyway, 6.9 to powinna być inna liga. Ale zawsze - dostaje się to nowe ramię węglowe i w ogóle. Źlew nie będzie, a dalej można kombinować wkładką, fonostejdżem i masywną podstawą antywibracyjną.

>Dudivan

Jaka recenzje masz na mysli? Ja znam recenzje w Hi-Fi Choice z grudnia 2003: nie ma tam mowy o stechnicyzowanym dzwieku, przeciwnie, jest on raczej okreslany jako 'entertaining and revealing'. Oczywiscie nie ma co na slepo zawierzac recenzentom i ich opinie trzeba zawsze brac 'with a pinch of salt', ale akurat w przypadku tego TT sa zgodni.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.