Jump to content
IGNORED

ProJect Xpression

kook

Recommended Posts

Chyba dojrzalem do nowego i 'powaznego' gramofonu... Po dluzszym 'researchu' na pierwszy ogien pojdzie Project Xpression. Przeczytalem o nim wszystko, co sie w necie dalo, recenzje sa bardzo dobre, a nawet BARDZO DOBRE, ale chetnie zapoznalbym sie z Waszymi niezaleznymi opiniami. Mam nadzieje, ze ktos go juz odsluchiwal. Podkreslam, ze szukam gramofonu nowego, do 1500 PLN. A moze polecalibyscie jeszcze cos innego? (byle nie drozej).

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>Vasa

Nowy, bo mam juz za soba kilka vintage'owych i szczerze mowiac mam ich dosyc, za kazdym razem cos tam bylo nie tak: a to pasek nierowno ciagnal, a zamiennik to trzeba az z Ameryki sprowadzac, a to problemy z umasieniem itp. Gdybym mial smykalke do majsterkowania, to sam bym to polatal, a tak to tylko sie denerwuje. Stad powzialem chetke na cos nowego i rzeczywiscie w 100% sprawnego. Nie mam nic przeciwko uzywanym, ale to nie dla mnie. Wzmak, Cd to co innego - mam je z drugiej reki i mi z nimi dobrze, ale latwo je bylo sprawdzic i w razie potrzeby latwo bedzie znalezc fachowca od naprawy.

Hidden Content

Trochę szczęścia przy uzywkach trzeba mieć - ja się w sumie kookowi nie dziwię. Z projectów to słuchałem jedynie na 6.9 a i to nie za długo - fajnie to grało i dla tego w ogóle wszedłem w vinyl.

Hidden Content

Guest vasa

(Konto usunięte)

Być może jest to sprawa wyboru i poczucia bezpieczeństwa. Mnie nigdy nie spotkała jakaś permanentna przykrość ze strony używanego gramofonu.

TT jest dla mnie podstawowym źródłem i wydaje mi się że pieniądze przeznaczone na NOWY lepiej jest wydać na wkłądkę i pre. Nie słyszałem o zawodnych Thorensach a ten z linku poniżej jest deklarowany jako NOS.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33904103

P.S. Ale samochody kupuję tylko nowe, przecież nie będę w nich grzebał ;)

No tak ale czy aby na pewno ten Thorens jest lepszy od podstawowego Projecta? I Thorensowi zdarzały się słabsze produkty. Ciekawe gdzie go produkowali(-ją)? Może w tej samej fabryce co Xpression? No ale wygląda sympatycznie i cena jest zachęcająca zwłaszcza, że kasa na wkładkę by się przydała w tym przypadku.

Hidden Content

Jesli wierzyc opiniom fachowcow z naszego wlasnego forum, to ten Thorens TD 180, to szajs nieprzecietny... (sprawdzcie w wyszukiwarce).

Dobrego preampa juz mam, dwie niezle wkladki w zapasie takoz, tak wiec potrzebuje jedynie gramofonu. I to koniecznie nowego...

Hidden Content

a propos dobrych używek link z wątku juźwy obok:

Hidden Content

Hidden Content

Hidden Content

faktycznie piekny :)

ale zaintrygowalo mnie to co jest malym druczkiem na dole napisane:

"Heutzutage sollte man vielleicht aus juristischen Gründen immer angeben, dass man nach dem neuen EU-Recht beim privaten Verkauf keine rechtliche Garantie übernehmen kann, und dass der Käufer bei dieser Auktion ausdrücklich darauf verzichtet"

niewiele z mojego niemieckiego zostalo ale o ile rozumiem, to zgodnie z nowym prawem europejskim przy prywatnym zakupie (czyli odkupieniu od osoby prywarnej) gwarancja nie przechodzi na nowego wlasciciela - jesli zle rozumiem, to niech mnie ktos poprawi.

Hidden Content

-> kook

Recenzje nie zawsze byly entuzjastyczne. Np. HiFi Choice wcale sie nie zachwycal i atwierdzil, ze 6.9 jest lepszym wyborem. Dzwiek stecznicyzowany, wyprany z "analogowej" atmosfery.

Hidden Content

• Redaktorzy

Xpression to jedynka czy dwójka? Anyway, 6.9 to powinna być inna liga. Ale zawsze - dostaje się to nowe ramię węglowe i w ogóle. Źlew nie będzie, a dalej można kombinować wkładką, fonostejdżem i masywną podstawą antywibracyjną.

Hidden Content

>Dudivan

Jaka recenzje masz na mysli? Ja znam recenzje w Hi-Fi Choice z grudnia 2003: nie ma tam mowy o stechnicyzowanym dzwieku, przeciwnie, jest on raczej okreslany jako 'entertaining and revealing'. Oczywiscie nie ma co na slepo zawierzac recenzentom i ich opinie trzeba zawsze brac 'with a pinch of salt', ale akurat w przypadku tego TT sa zgodni.

Hidden Content

Hidden Content

Hidden Content

>Jozwa

A masz moze wiedze, czym sie te modele roznia? Ani na stronie Voice, ani na wlasnej stronie Projecta nie ma nic o 2 Xpression, pisza jedynie o 1 Xpression. A moze chodzi o rodzaj wkladki? Mozna wybrac model z At 95e albo z K-4.

Hidden Content

• Redaktorzy

Nieee. Dwójka to jest Xperience, czy jakoś tak. One się cholera tylko podobnie nazywają, dlatego je mylę. Zachciało im się iksów...

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.