Skocz do zawartości
IGNORED

do słuchawek - sam odtwarzacz cd / wzmacniacz + cd

Dennonek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Mam pytanie jak w tytule - czy do słuchania muzyki na słuchawkach wystarczy odtwarzacz cd czy lepiej jak by był połączony dodatkowo ze wzmacniaczem, np. jak tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zależy jakie słuchawki. Są takie które nieźle zagrają wprost z telefonu i takie które potrzebują odpowiedniego wzmacniacza słuchawkowego. Napisz kolego jakie to słuchawki i o jakiej impedancji.

Istotniejsza kwestia, to jakiej jakości jest wyjście słuchawkowe w CD, jak słabe to warto dokupić Pre słuchawkowe....

normalny wzmacniacz, a zwłaszcza badziewny amplituner zwiększa tylko koszta, a psuje jakość;-(

Słuchawki , o których myślę to - niestety żadna jakaś rewelacja - Takstar hi2050 ( miałem przyjemność ich słuchać ) lub pro80 , obie bodajże mają po 60 omów. Myślałem też o Creative Aurvana / Takstar hd2000 - po 32 omy bodajże, ale raczej w kierunku 2050/pro 80. Chodziły mi po głowie też Audiomagic hp150 (!) lub 200 (!!) - no ale z racji tego, że nie mam "dobrego" źródła, które właśnie chcę zakupić ,więc muszę wybrać tańszą opcję . Czytając kilka wątków - jedni polecają Marantza za dobre "dziurki" ( jest na allegro 52mk2 za 350zł ) , inni , że wystarczy Denon 680 ( jest na aukcji za 120zł ), ktoś jeszcze napisał, że Denon 500AE całkiem fajnie gra na słuchawkach, choć to model budżetowy acz sporo młodszy. Chciałbym się zmieścić w 500zł za słuchawki i cd, może więcej jakby coś się trafiło naprawdę fajnego, aczkolwiek do tego typu słuchawek to raczej nie wiem czy miało by to większy sens.

ktoś jeszcze napisał, że Denon 500AE całkiem fajnie gra na słuchawkach, choć to model budżetowy acz sporo młodszy

Nie sprzedałem go tylko i wyłącznie dla jego gry na słuchawkach .Moim zdaniem najlepsza dziurka w Denonach , a trochę ich miałem.

ten8 - cenna uwaga, pytanie tylko czy zakładając typ/model słuchawek odczuję różnicę w stosunku do np. takiego Denona 680 - cenowo jest dwa razy tańszy od 500AE, choć pewnie i ze trzy razy starszy, co też nie jest chyba bez znaczenia.

Co do słuchawek to po zgłębieniu tematu biorę też pod uwagę akg550 lub AudioMagic hp150 - może... o ile odczuję znaczącą różnicę.

Czyli jak? - taki denon 680 tylko do słuchawek wystarczy? Czy Marantz 52mk2 będzie odczuwalnie lepszy? jest jakaś wielka różnica między wejściami słuchawkowymi w tych modelach?Czy jednak iść w stronę denona 500ae - niby najgorszy, jednak najnowszy i brzmieniowo może też wyjdzie najlepiej? Szczerze to mnie też irytują takie tematy - ale no nie mam jak porównać , odsłuchać tych modeli.

Nie sprzedałem go tylko i wyłącznie dla jego gry na słuchawkach .Moim zdaniem najlepsza dziurka w Denonach , a trochę ich miałem.

Przeciez to niemalże podstawowy model, nawet gdyby miał wybitne wyjscie sluchawkowe to i tak wszystko na nic, bo gra to jak gra. Poprostu tak sobie. Jezeli juz isc po taniosci to minimum trzeba rozważyć DCD-980/960.

?👈

A więc zakupiłem sobie te "wspaniałe" CAL'e. Kierowałem się niższą imepdancją i w miarę dużą skutecznością - i powiedzmy że jest ok. Nie ma praktycznie żadnych zakłóceń - takstary 2050 wyraźnie szumiały. Jak na "źródło" dźwięku to jest naprawdę ok. Zastanawiam się, czy zmiana magnetofonu cd na odtwarzacz cd zauważalnie poprawi jakość odbioru?

• 2 tygodnie później...

Czy można ( pewnie można ) podłączyć wzmacniacz słuchawkowy ( np. pro-ject headbox ) do magnetofonu cd poprzez kabel 2x rca - jack , tylko czy to coś da ,czy to bezsens totalny???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.