Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny ocieplone ale rockowe

Krzysiek B

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie

Zakładam kolejny temat ponieważ doszedłem do wniosku, trzeba będzie zmienić kolumny. Mam obecnie NADa c356 i Klipsch Premiere. O ile w lepszych realizacjach bardziej współczesnych jest tylko trochę za jasno, ale ujdzie. Z kolei w rocku z lat 70 i 80'tych, który uwielbiam jest za jasno, za ostro, za chudo. Ostro i natarczywie brzmiące talerze zaczęły mnie dobijać. Niedługo kupuje cdeka NADa ale wątpię czy to rozwiąże problem.

Szukam kolumn które w odróżnieniu od klipscha zagrają: łagodniej, cieplej, nie aż tak jasno, najlepiej równo, dźwięk będzie gęstszy. Ale równocześnie w miarę detalicznie, dynamicznie i żeby się Metallicą nie zamuliły. Coś co będzie się przyjemniej słuchało, ale nadal z rockowym kopem. Też nie chciałbym popaść w drugą skrajność, bo mimo tego klipsch basem miota świetnie i choćby nie wiadomo jak dużo go było to jest na swoim miejscu.

Cena około 5tys.

Myślałem nad Elac fs78, które słuchałem choć brzmią trochę za ciemno, to przyjemnie się ich słuchało

Tannoy revolution? Pylon Sapphire?, coś z Focala?

https://www.audiostereo.pl/topic/123149-jakie-kolumny-ocieplone-ale-rockowe/

Witaj,

spójrz na pewno na polską konstrukcję Pylon Audio Diamond 25 lub jeśli masz większe pomieszczenie (ponad 30m2), Diamond 28. W twoim systemie mogą sprawdzić się także najnowsze Dali Opticon. Pewniakiem natomiast jest na pewno Focal Aria (model w zależności od wielkości pomieszczenia). Tannoy Revolution najnowszej serii XT to także świetna dynamika, szczegółowość, natomiast będzie to na pewno najspokojniejszy charakter.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy do naszego salonu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Cześć. Dynaudio excite x 34 jak masz możliwość sprawdź je, ale tu nasz nadziak 356 nie podoła. Popytaj się też osób, które posiadają monitory studio 16 hz canto grand - ich posiadacze łączą je z nad-em i sobie chwalą.

-Salva Mea-

justas32, a co z tym NAD-em jest nie tak? Czego mu konkretnie brakuje, żeby uznać, że ma potencjał?

Problemem tańszych sprzętów jest to, że się je łączy z najtańszymi kolumnami. I to jest błąd, bo nawet z niskiej półki audiofilska elektronika jest stokroć lepsza niż średnio biorąc dostępne kolumny.

Do tego warto przeczytać w listopadowym "Audio", dlaczego nie należy się bać dużych kolumn w małym pomieszczeniu i można sobie coś wybrać za 4 500 zł lub 1 500 zł. Będzie z rockowym kopem i kulturalnie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5000 zł za kolumny do Nad 356 ??? Sprzedaj Nada i zaprojektuj swój system od zera. Albo dokup coś do niego z używek - max do 1500 zł ...

Tak się składa że nada kupiłem w zeszłym miesiącu. Odsłuchałem kilka wzmacniaczy i wypadł najlepiej od pierwszej sekundy

w ogłoszeniach stoją Amstaff Mini z Harpii, do NAD-a i rocka warto rozważyć, jak wpasują się do pomieszczenia to i basem dobrym zagrają i przyjemna górą.

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

warto rozważyć Focal Arie wspomniane przez Q21, u mnie właśnie gra taki zestaw i prezentują to co oczekujesz. Sam ma podstawkę ze względu na metraż ale słuchałem również kolumn i grały równo, wręcz rewelacyjnie w tej cenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.