Skocz do zawartości
IGNORED

jaki CD do 1000 zł - Doradzicie cuś :))

kubi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Składan moje pierwsze (w miare dobre :) ) Audio. Mam już wzmacniacz Nad'a 302 i kolumny Dali 505. Sprzęt kupiłem użwany od pierwszysch właścicieli ale brakuje mi jeszcze CD i porządnych kabli.

Proszę doradźcie jakieś CD do 1k zł i jakieś kable (interkonect o ile dorze wiem :) ). Głośnikowe jak narazie mam w miarę wystarczające i wymienię je dopiero po zakupie CD.

Z góry dzięki za podpowiedzi :))

Proponuję Marantza CD63 KI. Ostatnio ceny mocno podskoczyły, ale w 800zł powinieneś się zmieścić. Plusem (obok brzmienia) jest bardzo tani w przypadku wymiany mechanizm - koszt poniżej 100zł. Synergia z NAD 302 gwarantowana.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Nie polecalbym uzywanego cd, to jednak jest najbardziej podatny na zuzycie element systemu.

Z nowych najciekawsza wg mnie opcja jest Harman Kardon HD750, czyta wszystko, gra zadowalajaco, dobry material do pozniejszej ewentualnej przerobki. No i kosztuje 999plnow.

Sam niedawno takiego nabylem i bardzom zadowolony.

ANo ceny rosną o to w głównej mierze dzięki temu forum...

Jeden napisze że coś jest super, potem parę osób to powtórzy i staje się ta informacja powszechnie obowiązującą - zaraz nagle wszyscy chcą kupić właśnie ten model na allegro i ceny idą w górę...

Weźmy jako przykład ceny Tannoy M2, sami zobaczcie ile kosztowały one jeszcze rok temu.

A wracając do tematu to nie polecam żadnego DVD, bo jak chcesz dobre stereo to kup CD'ka.

CD63KI to dobry CD miałem, wiem ale jak ostatnio widziałem że na Allegro poszedł za 800 z groszami to się za głowę chwyciłem. W tej cenie znajdzie na prawde lepszy CD, mniej szpanerski i bez jakichś sygnatur itp pierdół. Ostatecznie to dałbym za niego 600zł i za niewiele mniej takiego sprzedałem ze wszystkimi papierami. Zastąpił go z powodzeniem NAD524 który go przeskoczył już jako fabrykat, nie męczył tak a po kilku modyfikacjach to się tego naprawdę nieźle słucha. Kubi jeśli uda Ci się znaleść 524 to ja właśnie go polecam.

pzdr.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Też używanego nie polecam.

To w dużej mierze sprzęt mechaniczny, a co za tym idzie starzeje się stosunkowo szybko.

Ponizej tysiąca polecam najniższy model z oferty Yamahy - 396.

Ee tam, znowu nie trzeba się tak bać 2nd hand-u, ew. laser się wymieni i sprzęt jak nowy. A tani sprzęt zawsze "tanio" grać będzie.

właśnie myślałem o czym Nad'a lub CAMBRIDGE AUDIO D 500SE.

Czytałem dosyc dobre opinie o tych sprzętach.

Co Wy myślicie o CA - warto, czy lepiej Nad'a lub Marantza?

"Co Wy myślicie o CA - warto, czy lepiej Nad'a lub Marantza?"

To pytanie jest w stylu, co lepiej Forda, Opla, czy Citroena....

Luknij do wyszukiwarki, w tej cenie było masę przeróżnych CDkow polecanych tutaj na forum, jak będziesz miał jakiegoś faworyta pytaj o konkrety.

ok, na allegro znalazłem takiego Marantza:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Proszę napiszcie mi jeszcze jakie modele Nad'a są warte zinteresowania (cena do 1000 zł) razem z orientacyjnymi cenami za jakie warto je kupić.

Ukryta Zawartość

Niedawno w "znaleziska na eBay i Allegro" śmiałem się że za tyle poszedł ten CD, jest nawet OK ale do max 600zł w bdb stanie.

A ja mam do sprzedania modyfikowanego Marantza CD53 z nowym laserem, gra teraz wyraźnie lepiej niż CD63KI. Sam gram na niby lepszym CD63SE, ale gra niestety gorzej, chyba wywalę moduły HDAM. Mój mail w "o mnie".

Uwazam, ze nie nalezy pomijac "my way": standalone DAC, do 1000 zl uzywany MF X-Dac jest chyba niezlym wyborem + uzywany transport lub CD z niezlym transportem, aby z tanim czytnikiem. Ja jestem - co do zrodla - na razie usatysfakcjonowany, szukam poprawy gdzie indziej.

Druga opcja to tani cd plus modyfikacja.

Ukryta Zawartość

Skontaktuj się z Panem Andrzejem bo nie wszystkie cd się nadają.

Miałem w domu SONY - CDP-XE700 przerobiony przez Pana Andrzeja i do 1000zł niema konkurencji. NAD nie miał szans.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.