Skocz do zawartości
IGNORED

APTX - oferta coraz większa, arcam, pro-jest, qed, avantree ... co wybrać?

mercandede

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do osób mających doświadczenie z odbiornikami aptx.

Oferta produktowa się powiększa, ale ograniczyłem się do kilku

dwa pytania:

1)Który z tych odbiorników będzie najlepszej jakości (fonia), jezeli rblink to co po nim?

2)Który z tych odbiorników jest najbardziej korzystny cena/fonia?

z wyjściami RCA

Pro-Ject Bluetooth Box E 350,00 zł

Arcarm rblink 800 zł (lowlatency)

z wyjściami minijack (dołączany kabel minijack>2xRCA)

Arcam miniblink 500 zł (lowlatency)

Qed UPLAY-PUCK 400 zł

Avantree Saturn Pro 250 zł (lowlatency)

a może jakiś inny?

Jeżeli ktoś ma ww. urządzenie proszę o podzielenie się opinią w tym wątku.

Dziękuję.

Arcam miniblink i rblink mają Burr Brown PCM5102 24bit DAC , myślicie że spora różnica jest między tymi modelami?

czy ktoś orientuje się co siedzi w innych, niestety nie mogę się dokopać.

zastanawiam się nad miniblinkiem i tym pro-jectem z wyjściem RCA.

Pierwszy dosyć popularny, ale ma wyjście minijack, drugi ma RCA ale nie wiadomo jaką elektronikę (to chyba nowości), różnica w cenie ok 200 zł

kusi też rblink.

Arcam miniblink i rblink mają Burr Brown PCM5102 24bit DAC , myślicie że spora różnica jest między tymi modelami?

Różnica na korzyść rBlinka jest IMHO dosyć duża.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Nie wiem dokladnie na czym Ci zalezy, ale czytajac dzisiaj o Hegel H160 (pierwsza strona ... wyszukaj frazy "aptx")

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Natrafilem na informacje, ze adapter NuForce (mysle, ze BTR-100) jest przyzwoity (mysle ze chodzi tylko o wyjscie cyfrowe, gdzie cala reszte robi DAC wzmacniacza) ... ale sam nawet go na oczy nie widzialem.

Ukryta Zawartość

Natrafilem na informacje, ze adapter NuForce (mysle, ze BTR-100) jest przyzwoity (mysle ze chodzi tylko o wyjscie cyfrowe, gdzie cala reszte robi DAC wzmacniacza)

BTR-100 to niestety produkt OEM markowany przez NuForce (pisałem o tym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Nadajnik SPDIF to chwalony WM8804, więc wyjście cyfrowe powinno być niezłe.

Posiadany przeze mnie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nie powalał niestety zasięgiem, co każe przypuszczać, że inne tego typu urządzenia (czyli także NuForce) będą posiadały podobną przypadłość.

Dlatego jeśli ktoś chce wypróbować ten OEMowy odbiornik, to moim zdaniem warto rozejrzeć się za modelem z polepszonym zasięgiem, jak np. blueLino 4G.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Wczoraj w sklepie sluchalem roznych zestawow i do polaczec Bluetooth uzywali 'Arcam rBlink'. Posiada on i wyjscie cyfrowe i analogowe. Ale ja akurat wszystkiego sluchalem na wyjsciu cyfrowym, gdzie cala dalsza robote robil DAC wzmacniacza. Brzmialo to naprawde niezle ... minusem jest to, ze to urzadzenie jest dosc drogie. Zalezy czy bedziesz uzywal tylko wyjscia cyfrowego czy tez analogowego. Jesli cyfrowego, to chyba szkoda przeplacac?

Co do czesci analogowej nie jestem w stanie sie wypowiedziec. Mysle ze uzytkownik @nedj moze powiedziec wiecej (troche przeczytalem Twoj temat :)).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.