Skocz do zawartości
IGNORED

złote MP3

pitdog

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Chciało by się powiedzieć "czego to ludzie nie wymyślą" widząc ten przenośny odtwarzacz MP3. Firma Jens of Sweden wprowadza do sprzedaży ten niecodzienny gadżet, w pewnym sensie będący biżuterią. Pełna nazwa urządzenia brzmi JoS Excentrique MP-400, i dobrze oddaje ekscentryczność odtwarzacza, który jest dekorowany 24 karatowym złotem i podpisem Jensa Nylandera. Oprócz tego zestaw zawiera ekskluzywną, czarną obudowę oraz słuchawki Shure e2c. Wbudowana pamięć ma pojemność 1 GB a obsługiwane formaty obejmują oprócz MP3 także WMA, ASF i OGG. Oprócz tego urządzenie posiada tuner FM, dwukolorowy ekran OLED i port USB 2.0. Czas pracy na bateriach ma wynosić 20h, a wymiary urządzenia wynoszą 63.6 x 27 x 15.7 mm. Cena urządzenia jest równie ekscentryczna jak jego wygląda i wynosi 1100 dolarów, i to bez podatku VAT."

no prosze, high-end wkrada sie wszedzie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja tam zmieniłem tylko oprogramowanie do Audigy na kX,wymieniłem chyba 3 czy 4 operacyjne w karcie,i zamiast winampa dałem foobara 2000 i musze sie przyznać,że w połączeniu z wyciszonym kompem gra to z dobrych utworów(odpowiednio mała kompresja) nadwyraz przyjemnie,a juz na pewno DUŻO lepiej niż ze standartowym oprogramowaniem i winampem.

Tak trzymając się jeszcze wątku to dając 5000zł na coś takiego musiałbym chyba nie mieć innych wydatków,a kupować za znalezione pieniądze:/ Ciekawe czy membrany w słuchaweczkach też są Hi-ENDowo złocone?

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

-> namelessclub

> ludzie kompy podłączają do wzmaków (nie mówię o wadii) to co się dziwić

Ludzie w studiach nagraniowych to sciezki miksuja i edytuja na kompach a audiofile naboznie pozniej tego sluchaja na 180-gramowych winylach z lampek SE bo cyfra jest be !

dudivan: nie myl faktow - nie sadze bys nie rozroznial kart profesjonalnych w studiach od zwyklych kart dzwiekowych w komputerach osobistych. Tam bardzo czesto karta to tylko kawalek cyfrowki, cala elektronika miesci sie w zewnetrznych przetwornikach a do kompa leci jednie cyfrowy sygnal. Faktem jest, ze twoj przykald z winylami i wzmacniaczami lampowymi SE jest odpowiedni, ale jednak trzeba sie zgodzic, ze karty dzwiekowe w domach i rozwiazania w studiach to dwa rozne swiaty :-)

Nie takie rózne. Był juz obszerny temat kiedyś dotyczący kart dźwiękowych. Za 700zł. mozna kupić kartę na ENVY24H z odrebnymi przetwornikami na kosciah stosowanych w jak najbardziej hi-endowym sprzecie.

Na Forum omawiano także testy z których wynikało że komputer wcale nie jest takim źródłem szumów jakby sie wydawało i nie ma różnicy gdzie jest przetwornik (jeżeli jest dobry). Odszukajcie te wątki.

Kartę klasy "studyjnej" można kupic za 1400-1700zł (byle trzymac się jak najdalej od Audigi - choć wydaje mi sie ze teraz jest wersja równiez z wydzielonymi przetwornikami i na czipsecie NVIDI)

A jezeli nastawiamy sie na przetworniki zewnętrzne to wystarczy Trust za 100zł. żeby mieć dźwięk nie goszy niz z wypasionego hi-endowego klocka ;) I oczywiście nie chodzi tu o odtwarzanie mp3, bo to również nie jest przeznaczeniem takich kart.

pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.