Jump to content
IGNORED

złote MP3

pitdog

Recommended Posts

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Chciało by się powiedzieć "czego to ludzie nie wymyślą" widząc ten przenośny odtwarzacz MP3. Firma Jens of Sweden wprowadza do sprzedaży ten niecodzienny gadżet, w pewnym sensie będący biżuterią. Pełna nazwa urządzenia brzmi JoS Excentrique MP-400, i dobrze oddaje ekscentryczność odtwarzacza, który jest dekorowany 24 karatowym złotem i podpisem Jensa Nylandera. Oprócz tego zestaw zawiera ekskluzywną, czarną obudowę oraz słuchawki Shure e2c. Wbudowana pamięć ma pojemność 1 GB a obsługiwane formaty obejmują oprócz MP3 także WMA, ASF i OGG. Oprócz tego urządzenie posiada tuner FM, dwukolorowy ekran OLED i port USB 2.0. Czas pracy na bateriach ma wynosić 20h, a wymiary urządzenia wynoszą 63.6 x 27 x 15.7 mm. Cena urządzenia jest równie ekscentryczna jak jego wygląda i wynosi 1100 dolarów, i to bez podatku VAT."

no prosze, high-end wkrada sie wszedzie...

Hidden Content

Hidden Content

Żyjemy w społeczeństwie niesłyszących. Niektórzy z niesłyszących są bogaci. Niektótrzy z bogatych są słyszący. Chyba żaden ze słyszących nie uważa, że ma dość kasy :)

Hidden Content

a widzieliscie te komentarze na twojepc.pl pod tym newsem?

jakis czas temu sam jako "zrodlo" mialem komp :P, z braku cd oczywiscie. teraz mam takie cd, ze w sumie nie ma wiekszych roznic jakosciowych w stosunku do kompa lol

Hidden Content

pitdog jeśli podłączałeś swojego Usher Reference R-1.5 do kompa znaczy miałeś doła i chciałeś w ogóle coś posłuchać to się wie

Hidden Content

Podejrzewam, że komputer mógł brzmieć lepiej niż niejedno DVD kupione na wagę w hiper super markecie używane jako CD (sam takiego używałem i ostatnio podłączyłem coś normalnego).

Hidden Content

Ja tam zmieniłem tylko oprogramowanie do Audigy na kX,wymieniłem chyba 3 czy 4 operacyjne w karcie,i zamiast winampa dałem foobara 2000 i musze sie przyznać,że w połączeniu z wyciszonym kompem gra to z dobrych utworów(odpowiednio mała kompresja) nadwyraz przyjemnie,a juz na pewno DUŻO lepiej niż ze standartowym oprogramowaniem i winampem.

Tak trzymając się jeszcze wątku to dając 5000zł na coś takiego musiałbym chyba nie mieć innych wydatków,a kupować za znalezione pieniądze:/ Ciekawe czy membrany w słuchaweczkach też są Hi-ENDowo złocone?

Hidden Content

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

A co powiecie, jeśli ja uwielbiam granie w Unreala i do grania uzywam jedynych sluchawek jakie mam, czyli HD600 zasilane z lampowge wzmacniacza :-)

Hidden Content

-> namelessclub

> ludzie kompy podłączają do wzmaków (nie mówię o wadii) to co się dziwić

Ludzie w studiach nagraniowych to sciezki miksuja i edytuja na kompach a audiofile naboznie pozniej tego sluchaja na 180-gramowych winylach z lampek SE bo cyfra jest be !

Hidden Content

dudivan: nie myl faktow - nie sadze bys nie rozroznial kart profesjonalnych w studiach od zwyklych kart dzwiekowych w komputerach osobistych. Tam bardzo czesto karta to tylko kawalek cyfrowki, cala elektronika miesci sie w zewnetrznych przetwornikach a do kompa leci jednie cyfrowy sygnal. Faktem jest, ze twoj przykald z winylami i wzmacniaczami lampowymi SE jest odpowiedni, ale jednak trzeba sie zgodzic, ze karty dzwiekowe w domach i rozwiazania w studiach to dwa rozne swiaty :-)

Hidden Content

Nie takie rózne. Był juz obszerny temat kiedyś dotyczący kart dźwiękowych. Za 700zł. mozna kupić kartę na ENVY24H z odrebnymi przetwornikami na kosciah stosowanych w jak najbardziej hi-endowym sprzecie.

Na Forum omawiano także testy z których wynikało że komputer wcale nie jest takim źródłem szumów jakby sie wydawało i nie ma różnicy gdzie jest przetwornik (jeżeli jest dobry). Odszukajcie te wątki.

Kartę klasy "studyjnej" można kupic za 1400-1700zł (byle trzymac się jak najdalej od Audigi - choć wydaje mi sie ze teraz jest wersja równiez z wydzielonymi przetwornikami i na czipsecie NVIDI)

A jezeli nastawiamy sie na przetworniki zewnętrzne to wystarczy Trust za 100zł. żeby mieć dźwięk nie goszy niz z wypasionego hi-endowego klocka ;) I oczywiście nie chodzi tu o odtwarzanie mp3, bo to również nie jest przeznaczeniem takich kart.

pozdr.

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.