Skocz do zawartości
IGNORED

audience 52 w 18m2

kazz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Słuchałem ostatnio Dynaudio Audience 52 i jestem pod wrażeniem. Czytałem, że to trudne obciążenie, ktoś może mieć inne zdanie, ale w/g mnie NAD C320BEE napędził je bardzo dobrze w niewielkim pomieszczeniu... Pytanie jest takie, czy ten zestaw w docelowym pomieszczeniu, którego powierzchnia to prostokat ok. 18m2 da zadowalające efekty ? Nie zależy mi na bardzo nisko schodzącym basie, ale na pewno nie chciałbym słuchać "małego" dźwięku...

(Nie mam doświadczenia z podstawkowymi kolumnami, stąd moje pytanie, do tej pory zawsze były to jednak podłogowce.)

U mnie Dynki Contour 1.1 obsluguja pokoj (otwarty na kuchnie) o powierzchni 25 m. Kiedy po raz pierwszy je podlaczylem, nie moglem uwierzyc, ze tak duzy dzwiek robia takie malenstwa! Oczywiscie najlepiej byloby sprawdzic rzecz cala empirycznie. Co do wzmaka, to nie wiem, efektywnosc kolumn jest niewielka i z pewnoscia potrzebuja one jak najwiekszej wydajnosci pradowej. U mnie dobrze bylo z HK670 i bardzo dobrze jest z ECI2.

• 3 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.