Skocz do zawartości
IGNORED

TELEDYNE AR18S

Lt_Bri

Rekomendowane odpowiedzi

Zna może ktoś te monitorki?

Szukałem czegoś taniego, niewielkiego i miarę efektywnego do postawienia przy komputerze ( przez to cholerne forum coraz mniej czasu na słuchaniu muzyki spędzam... :) ) czyli miało w miarę przyzwoicie się zachowywać jako monitor bliskiego pola.

Projekt TL na GDS20/10 na razie stoi w miejscu, więc jakiś czas(na stałe?) przy kompie zagoszczą te skrzynki.

Jako że piankowe zawieszenie górne jest w rozsypce(fot. 1), tymczasowo "wprawiłem" w nie wpierw GDS20/10 ( uzyskałem z grubsza coś takiego jak na fot. 2 ), trochę później zamiast tonsili dałem kef-y B200 SP1232.

Głośniki orginalne wstawię jak tylko zawieszenia powymieniam, ale już teraz kolumienki ciekawie grają ( ciekawa stereofonia, tylko wokale coś strasznie do przodu są w porównaniu z kolumienkami których na codzień używam ).

Zanim będę miał kaskę na orginalne (w miarę) zawieszenia, nisko-średniotonowce z kef-a pewnie już znikną (robię na nich i wysokotonowych T33 SP1197, monitorki dla narzeczonej :) ) i powróci szerokopasmowy tonsil, ale pewnie do wiosny-lata będą już orginalne głośniki sprawne :).

Kolumienki dość klasycznie wyglądają ( fot. 3) :) .

Czy ktoś jest w stanie coś mi o nich powiedzieć?

W necie różne informacje o nich krążą ( czasami w jednej linijce z NS10 się je wymienia, pisząc że i jedne i drugie mają swoich zwolenników i wrogów :) ).

I jeszcze jedno, czy jest sens stawiać je poziomo ( na zdjęciu jednego studia widziałem takie ustawienie... )?

[obrazekLUKASZ-196607_1.jpg] [obrazekLUKASZ-196607_2.jpg] [obrazekLUKASZ-196607_3.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3536-100002227 1170260777_thumb.jpg

post-3536-100002228 1170260776_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/12328-teledyne-ar18s/

tak przy okazji wie ktoś coś o tych tonsilach z drugiej fotki, jakie głośniki ( zdaje się że GDS20/10 i coś jakby GDWK9/40 bez "X" ), jaka w nich siedzi zwrotnica i jaką mają pojemność skrzynki ( ew. ich wymiary )?

https://www.audiostereo.pl/topic/12328-teledyne-ar18s/#findComment-196617

czesc ja mam model 8 ls maja z 20 lat ale nie sa tak zdewastowane jak te na zdjeciu. Graja wysmienicie jak chyba wszystkie stare kolumny z papierowym glosnikiem wygladaja jak pudelka po butach i sa obudowa zamknieta po zatym same zalety. Ale gdzies na allegro widzialem bardzo ladne chyba wyzszy model nie jestem pewien ale graly u kogos z niezla elektronika. Jesli uda sie je doprowadzic do stanu pierwotnego to gwarantuje niezla jazde chyba ze te nie zagraja jak moje i bedzie lipa w co watpie.

https://www.audiostereo.pl/topic/12328-teledyne-ar18s/#findComment-196716

-->robix, taaa, są, model AR28S, tyle że za prawie 5 stówek... (ale chyba warto)

Dzięki za odpowiedź.

Może ktoś coś jeszcze wie o ACOUSTIC RESEARCH?

R.U.S.T. chyba miał jakiś trójdrożny model, może coś ciekawego by powiedział? :)

https://www.audiostereo.pl/topic/12328-teledyne-ar18s/#findComment-196757

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.