Skocz do zawartości
IGNORED

Acoustic Energy Aelite Two

kleszek

Rekomendowane odpowiedzi

W ostatnim HI-FIiM jest test tych monitorów,gdzie dostał bardzo dobrą opinię.Czy ktoś z forumowiczów słyszał te kolumny i mógłby podzielić się swoimi wrażeniami z odsłuchu? Obecnie jestem na etapie poszukiwań moitorów do swojego wzmaczniacza(Metaxas Ikarus) i nie ukrywam,że zainteresowały mnie te kolumny.Kilka lat temu słyszałem na Audioshow monitorki Aegis One i bardzo mi się ich dzwięk podobał.Czy Aelite mają podobny charakter dzwięku? Oczywiście wiem,że nie obejdzie się bez samodzielnych odsłuchów ale każda opinia pomoże mi zweryfikować opinię z prasy i przyspieszy wymianę obecnie posiadanych kolumn (NAD 802).

https://www.audiostereo.pl/topic/12348-acoustic-energy-aelite-two/
  • 4 tygodnie później...
  • 4 lata później...

witam

posiadam te kolumny jakos od maja 2008r, jesli ktos ma chec posluchac ich brzmienia to zapraszam do Szczecina, graja u mnie z lapma Yaquina i jestem zadowolony z tego co slysze

Słuchałem tylko raz,ale mogę stwierdzić tyle,że głośniczki są wybitne.

Pełne spektrum dzwięku,świetne basisko,średnica i wysokie.

Urzekła mnie również zjawiskowa przestrzenność tych zestawów.

Bardzo mnie zdziwiło,że te zestawy przeszły bez echa na naszym rynku.

Stosunek cena-jakość jest wprost zdumiewający.

Osobiście polecamje do każdego zestawu,są bardzo przyjazne do wysterowania.Wniosek - warto kupić !!

Ja tez mialem je u siebie przez jakis czas... sa rewelacyjne! Wczesniej mialem Usher S-520 i powiem jedno - AE sa od niech lepsze pod kazdym wzgledem! Za 3000zł były bardzo, bardzo dobre.. za 1000zł sa niesamowite.

Wg mnie mają obszerną górę, więc trzeba je łączyc raczej z ciemnym sprzetem.

Te kolumny plus AudioNemesis DAC u mnie robilo piorunujace wrazenie.

pozdr

• 1 miesiąc później...

czy 1400zl, za pare nowych, to dobra cena? podejrzewam, ze tak. na necie znalazlem je w cenie ponad 3000zl, ale w zagranicznych sklepach internetowych cena o 50% nizsza.

czy nadają sie one do grania rocka i metalu? pomieszczenie jakies 17m2 plus 10m2 (salon polaczony z kuchnia).

czy zagraja dobrze z ampli Denon RCD-100 - i czy jest to dobry zakup?

hej

nie znam tego systemu Denona ale ogolnie suchajac Denona u kumpla to mysle ze sie fajnie zgra z glosnikami

co do ceny sa na polskim allegro za 1200 zl nowe i jest to cena nader korzystna...

sa to bardzo dobre jakosciowo kolumny swietnie wykonczone, poza tym sa sliczne i maja spora moc - 175 w

co do rocka czy metalu to sluchajac na godz. 12 ( polowa skali mocy ) Metallicy ''One'' czy cokolwiek Toola - jak dla mnie extra, instrumeny brzmia jak powinny a wszystko zywe z fajnym basem.. scena jaka sie tworzy w pokoju jest rewelacyjna a jakosc brzmienia ktore slychac wywoluje ciarki na skorze...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

widzialem te na allegro za 1280zl plus 60zl przesylka. wydaje się bardzo dobra okazja

ja jednak namierzylem takie same, prosto ze sklepu internetowego w UK. z przesylka 280 funtów szterlingów, czyli okolo 1400zl. za parę, nie sztukę.

dokładnie o taką muzę mi chodzi: metallica, guns n roses, korn, bullet for my valentine i inny rock/metal.

a co jeśli chodzi o powierzchnie? nikt nie napisał do jakiej powierzchni są najlepsze.

dzięki za info o denonie.

mam zamiar dopiero kompletowac sprzet. do jakis 3kzł. kolumny powiedzmy własnie te, za 1,4tys. teraz jeszcze wzmak/amplituner (lepiej odzielnie wzmacniacz, tuner, cd/dvd czy w jednym amplitunerze, np. tym denon rcd 100?)

czy warto kupowac cd odzielnie, czy lepiej dvd, z ktorego moglbym odtwarzac wszystko (filmy, muza, mp3)?? aha, z drugiej ręki sprzet.

mam te kolumienki od kilku miesiecy, wokal faktycznie oderwany, do klasyki super ale z tym basem to bym nie wyolbrzymial, wysokie bardzo fajnie wyeksponowane srednie tony, do rocka juz za malo basu zdecydowanie-inna sprawa ze nie slyszalem monitorow ktore maja duzo basu. Jak na monitory ae2 graja i tak bardzo "mocno".

Dokupilem dzis subwoofer xaviana cuore, jak podlacze chetnie opisze wrazenia.

powiem tak: jesli w utworze jest bas to kolumny na pewno go oddadza, slucham duzo rocka i metalu bo lubie ),

jesli masz dobre zrodlo to basu ci nie zabraknie

kolumny maja tak fajne oderwanie ze czesto masz zludznie efektu podobnego do kina domowego, dzwieki slyszysz z boku glowy heh i to jest niesamowite, mam podlaczonego pc i projektor, podczas ogladania flmu klimat dzwieku kinowy a efekty takie ze jak zaprosilem znajomych na film to mieli wrazenie ze cos po pokoju lata...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.