Jump to content
IGNORED

Jaki amplituner do KEF KHT 9000

Kamil85

Recommended Posts

Witam na początku wszystkich (mój 1 post na tym forum)

Zakupiłem na licytacji niemal nie używane głośniki KEF KHT 9000 (2 kolumny przednie)

Dołączyłem je do swojego zestawu audio, który składał się z kolumn Yamaha NS 555, ampli Yamaha RX-V363 i sub-a Harman HKTS 210.

Wszystkie głośniki są połączone kablami Melodika 2x 4mm. Pokój ma 25m2.Muzyki słucham przeróżnej - nie mam konkretnego rodzaju.

Kolumny Yamaha są głośnikami A, natomiast KEF głośnikami B.

Teoretycznie Yamahy są mi już nie potrzebne, ale zostawiam je ponieważ służą do oglądania TV i robią za ,,ładny mebel" (wszystkie kolumny wraz z subem i stolikiem mam w kolorze black piano).

Pytanie jest następujące: Jaki amplituner kupić z nastawieniem na użytkowanie kolumn KEF ??

Podczepię jeszcze 1 pytanie: Dlaczego podłączając kolumny Yamaha pod wejścia na głośnik tylne jest głucha cisza ??

Zmieniam 2 kanały na 5, wchodzę w ustawienia, aby ustawić siłę głośników tylnych, a ta opcja jest jakby nie dostępna.

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.