Skocz do zawartości
IGNORED

CA 851A + MA Platinum 200 + Rega Saturn - R

robcio

Rekomendowane odpowiedzi

Co myślicie o takim zestawieniu?

Mam zaadoptowany pokój kinowo - odsłuchowy, a w nim Ampli Pioneer SC LX 86, Oppo 105D, MA PL 200 oraz Cd Yamaha 890 po tuningu Gregaudio.

Kupować Rege - czy dać sobie spokój? :)

Jakieś inne typy??

https://www.audiostereo.pl/topic/123518-ca-851a-ma-platinum-200-rega-saturn-r/

Chodzi mi głównie o to czy Wzmacniacz CA 851 + PL 200 + Rega Saturn R to dobre zestawienie?? Wcześniej jako źródło chodził Oppo 105 - ale czegoś brakowało w nowym pokoju - podłączyłem Yamahę i jest o wiele lepiej. Zastanawiam się więc nad czymś innym.

Ta Rega tam nie pasuje. nie przebije się z swoim brzmieniem przez tę błyszczącą tandete CA/MA.

Kup coś co tak samo będzie błyszczeć i imponić znajomym. Może Yamahe CD2200 ..czy jak ona tam się obecnie zwie..

Witaj,

Rega Saturn to moim zdaniem świetne zródło, jeden z lepszych odtwarzaczy w swojej cenie. Watpliwości tylko mam do połączenia wzmacniacza Cambridge Audio z kolumnami Monitor Audio serii Platinum. Platinum 200 potrzebują mocnego, bardzo wydajnego wzmacniacza o charakterystyce raczej cieplej, dobrze dociążonej, oferującej dobry, mocny i głęboki bas i raczej łagodnej w górnych rejestrach. W połączeniu z 851A uzyskasz raczej lekki, analityczny, może nawet trochę suchy i ostry dźwięk.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oraz oferty cenowej oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Nie zgodzę się. CA jest bardzo dobrze wykonany i właściwe bez awaryjny mam CA 752BD kolega ma 751BD i 851A wszystko działa bez zarzutu od kilku lat. Śmiało mogę polecić. Właściciele SM6 tez nie narzekają.

CA jest bardzo dobrze wykonany i właściwe bez awaryjny

Co to ma do rzeczy ?

Wszyscy sugerują brak zgrania kolumn MA ze wzmacniaczem CA i o walorach brzmieniowych pisaliśmy.

Co to ma do rzeczy ?

Wszyscy sugerują brak zgrania kolumn MA ze wzmacniaczem CA i o walorach brzmieniowych pisaliśmy.

To było do wypowiedzi dd6. Stwierdził, że CA ma słabą jakość wykonania...

Nie slyszalem zestawienia z CA z MA PŁ.

851 to jest kicha, ale tak jak pisałem końcówki 840W/851W grają już dobrze. Nautilus z Krakowa miał kilka dni temu na alegro poekspozycyjną za 4890 i w takiej cenie to ma sens.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.