Jump to content
IGNORED

podłączenie DAC Mytek Stereo 192 do Sansui X911DG

Piotr_60795

Recommended Posts

Mam wzmacniacz Sansui X911DG, kolumny KEF Reference 107 oraz odtwarzacz multimedialny Onkyo C-N7050, prócz tego ma też kilka innych sprzętów podłączonych do wzmacniacza (TV, gramofon, tuner, DVD z CD DSD itp).

Cały system gra bardzo ładnie. Ma dynamiczny głęboki bas i niezłą górę (choć marzy mi się dźwięk tonów wysokich z głośników wstęgowych).

Chodzi mi po głowie zaup DAC-a marki Mytek Stereo 192 DSD i tu nasuwają mi się pewne pytania.

1. Jak to podłączyć - czy tylko jedno urządzenie? Czy wpiąć go w gniazda Processor i będzie poprawiał dźwięk wszystkich źródeł?

2. Czy ma to sens? Czy poprawi słyszalnie jakość dźwięku? Mój zestaw gra bardzo ładnie, a Onkyo sam w sobie ma jakiś przetwornik dźwięku całkiem fajnie odtwarza pliki cyfrowe. A jak wrzuci mu się flac lub z DVD płytę w systemie DSD to dzwięk jest niesamowity - tak napompowany, że można go nożem kroić :), a docenić jego jakość dopiero jak zapada cisza na końcu utworu...

3. Głośniki Kef Reference 107 mają dodany osobno procesor dźwięku sterujący basami (kontur, moc itp.). Mam to podłączone właśnie pod wtyki "procesor" i jest to dość fajne urządzenie (robi robotę). Czy muszę z tego zrezygnować? Czy podłączyć ten korektor od głośników przez DAC-a do gniazda procesor?Czy to zda egzamin i coś poprawi?

Wiem najlepiej byłoby kupić i sprawdzić. Trochę mi tylko szkoda wydać 5 tysi i stwierdzić że nic to nie dało i fałszuje lub zakłamuje jakość dźwięku.

Proszę o poradę bardziej doświadczonych kolegów z forum. Będę wdzięczny za prostotę wypowiedzi, gdyż nie posiadam wielkiej wiedzy technicznej - po prostu lubię słuchać dobrej muzyki.

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.