Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo do salonu 35 m2 + otwarta kuchnią

mjsp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym prosić o pomoc w dobraniu kolumn do Cambridge Audio CXA80 + CXN. Pomieszczenie jak w tytule 35 m2 z niewielka ilością mebli.Jeżeli chodzi o rodzaj muzyki ,której słucham,to rożna ,zależy co wpadnie w ucho. Zależy mi na dobrym basie i kolumnach ,które swobodnie nagłośnia mój salon z odpowiednia jakością, Kolumny ,które mam na uwadze to dali zenor 7 ,ale jestem laikiem wiec nie wiem ,czy to dobrze dobrane podzespoły.Dziekuje pozdrawiam

Gość numik

(Konto usunięte)

jest wiele lepszych kolumn, w Twoim metrażu choćby Chario Delphinus z giełdy hifi za ok. 2800 do wzięcia, Pylon Sapphire 25 lub 23, Akkus F2, chyba nawet STX Electrino 250 są lepsze od Z7, Audio Academy Hyperion, Dynaudio używane, no możliwości jest muuuultuuuuum

jest wiele lepszych kolumn, w Twoim metrażu choćby Chario Delphinus z giełdy hifi za ok. 2800 do wzięcia, Pylon Sapphire 25 lub 23, Akkus F2, chyba nawet STX Electrino 250 są lepsze od Z7, Audio Academy Hyperion, Dynaudio używane, no możliwości jest muuuultuuuuum

Tym razem w 100% się zgadzam :P

Gość numik

(Konto usunięte)

Tym razem w 100% się zgadzam :P

doczekałem się tej chwili :), chciałbym podziękować trenerowi, rodzinie, dziewczynie...... ;p;p;p;p;p :D :), wzruszyłem się ;p;p;p;p;p;p;p;p

Witaj,

posiadasz bardzo dobrą elektronikę, myślę że warto pomyśleć o lepszych klasowo kolumnach, szczególnie że masz niemałe pomieszczenie do nagłośnienia.

Jeśli chciałbyś pozostać przy Dali, to aby wykorzystać potencjał jakościowy wzmacniacza, spójrz na serię Opticon. W Twoim przypadku optymalny byłby model Opticon 6.

Bardzo dobrym rozwiązaniem do Twojego salonu byłyby także polskie kolumny Pylon Audio serii Diamond - masz do wyboru model mniejszy Diamond 25 oraz flagowe, potężne Diamond 28. Przy tych kolumnach na pewno nie zabraknie mocny, dynamiki, najniższego basu. To kolumny stworzone do takich pomieszczeń. Jeśli natomiast szukasz brzmienia trochę cieplejszego, równiejszego warto posłuchać także polską konstrukcję Audio Academy Hyperion IV. Na koniec piękna wizualnie i niezwykle mocna, dynamiczna kolumna Audiovector X3 Super.

Jeśli kolumny podane powyżej przekraczają założony budżet, posłuchaj tańszej alternatywy Pylon Audio Sapphire 31 lub Dynavoice DF-6 lub DF-8. To dynamicznie grające kolumny, wyposażone w bardzo dobry wstęgowy przetwornik wysokotonowy.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. Wszystkie wymienione konstrukcje mamy fizycznie w salonie, poza tym są jeszcze dziesiątki innych, równie ciekawych kolumn, które podczas odsłuchu mogą okazać się najlepszą dla Ciebie opcją.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość numik

(Konto usunięte)

Prezydentowi i Nowej Partii rządzącej to już

nie podziękujesz ??

w poprzedniej kadencji tej partii byłem świadkiem w wielu sprawach przeciwko swej dyrekcji, presja była ogromna, ale dałem radę. Jedyne za co mogę im podziękować to za to, że kabarety znów będą śmieszne :)

Witam. Chciałbym prosić o pomoc w dobraniu kolumn do Cambridge Audio CXA80 + CXN. Pomieszczenie jak w tytule 35 m2 z niewielka ilością mebli.Jeżeli chodzi o rodzaj muzyki ,której słucham,to rożna ,zależy co wpadnie w ucho. Zależy mi na dobrym basie i kolumnach ,które swobodnie nagłośnia mój salon z odpowiednia jakością, Kolumny ,które mam na uwadze to dali zenor 7 ,ale jestem laikiem wiec nie wiem ,czy to dobrze dobrane podzespoły.Dziekuje pozdrawiam

Duże pomieszczenie z niewielką ilością mebli oznacza dla mnie słabą adaptację.Choć mam cichą nadzieję że się gruubboo mylę ;-)

Jeżeli jednak okazałoby się że jest w tym część prawdy to doradziłbym żeby się bliżej zapoznać z tematem akustyki.Dla mnie jest to sprawą kluczową której nie należy omijać.

• 1 miesiąc później...

No i co wybrałeś, bo tez jestem ciekaw. mam podobną kubature z otwartą kuchnią i tez cos szukam tyle ze do roksana kandy do 3,5koła

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.