Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz/amplituner do Tonsil ZgC-50-8-44

lookash

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu rozglądam się za wzmacniaczem lub amplitunerem do moich kolumn Tonsil ZgC-50-8-44. W kolumnach wymieniłem wszystkie głośniki na nowe oryginały.

W gąszczu różnych sprzętów na allegro już się powoli gubię. Sam nie wiem co wybrać. Kwota jaką chce wydać to do ok. 300zł. Oczywiście chodzi o używki. Zdaje sobie sprawę, że te kolumny to nie jakiś super sprzęt, ale chciałbym kupić jak najlepszy wzmacniacz/amplituner w tej cenie.

Obecnie mam pożyczony od rodziców amplituner 5.1 Philips FR 966. Ustawiony w trybie stereo. Wyraźnie musiałem podbić wysokie tony bo aż na +50, bas na +10, +20. Przez większość czasu mam tryb loudness mam wyłączony, ale muszę przyznać, że w niektórych nagraniach (najczęściej house, trap) lub zastosowaniach, jak choćby gra na konsoli czy film włączenie go poprawia odbiór. Tak więc jeśli sprzęt posiadałby taki tryb byłoby to mile widziane.

Prosiłbym Was o pomoc w doborze jakiegoś wzmacniacza/amplitunera do tych 300zł. Na pewno macie w tym temacie o wiele większą wiedzę niż ja:)

PS bardzo mile widziane jakby była możliwość dokupienia pilota.

Mała ściąga co do samych kolumn:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Od jakiegoś czasu rozglądam się za wzmacniaczem lub amplitunerem do moich kolumn Tonsil ZgC-50-8-44. W kolumnach wymieniłem wszystkie głośniki na nowe oryginały.

orginały?

Ukryta Zawartość

Bardzo dobra propozycja do house, techno, trance itp. Brzmienie wypełnione, nienatarczywe, niezbyt szczegółowe ale dzięki temu ten typ muzyki wypada świetnie. Bas na fajnym poziomie ;-) , jak chcesz jaśniejsze granie to Pioneer też się sprawdzi, lecz moim zdaniem będzie zbyt ostro.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Musica curat cor meum et animam meam delenit

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.