Skocz do zawartości
IGNORED

Pierwsze kino domowe

Neer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od dłuższego czasu planuje kupić kino domowe lecz nie mogę się zdecydować. Chcę by posłużyło mi klika ładnych lat. Pomieszczenie w granicy 20m2, 40%-konsola ps3, 40%-filmy, 20%-muzyka. Gry w jakie gram to głównie strzelanki i oczekuje potężnego jeb**cia coś ala jak w kinie na filmie wojennym :-) Zależy mi na wifi i możliwości sterowania smartfonem. Zastanawiam się nad Denon x1200 a yamaha xr-v479. Budżet około 3500zł z możliwością nie dużego zwiększenia. Odtwarzacza Blue Ray nie chce gdyż jest on w konsoli. Początkowo może być zestaw 5.0. Co myślicie o poniższych zestawach?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/123830-pierwsze-kino-domowe/

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

oczekuje potężnego jeb**cia

Przepraszam ale z tych kolumn co najwyżej "pierdnięcia".

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witaj,

jeśli zależy Ci na porządnym zestawie, który zaoferuje dobrą dynamikę, efekty kinowe, ale także pozwoli na przyjemy odsłuch muzyki, spójrz proszę na amplituner Onkyo TX-NR646 oraz zestaw kolumn Audio Pro Avanto HTS 5.0. To moim zdaniem jedna z ciekawszych propozycji w swojej cenie.

W przypadku pytań oraz oferty finansowej służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Rozumiem, że podane przez zemnie amplitunery są ok

są jeśli chodzi o sprzęt budzetowy i tak jak napisał

Przepraszam ale z tych kolumn co najwyżej "pierdnięcia".

może nie do końca z Jamo ale z tych

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) pure-acoustics-nova-6-czarny

najprawdopodobniej można oczekiwać pierdniecia. Chcesz mieć jeb..ięcie to musi być subwofer .

Kolumny Jamo muszą dostać "niezłego kopa", żeby zagrały odpowiednim basem a te amplitunery tego im nie dadzą poza tym one potrzebują sporo miejsca wkoło siebie , żeby bas się "nie dusił" między meblami. Masz za mało miejsca to zapomnij o nich. Przypuszczam, że o Avanto można powiedzieć to samo.

tu masz pełny zestaw 5.1

Ukryta Zawartość

popatrz na tych kilka zestawów

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

lub np takie kolumny 5.1

Ukryta Zawartość

i jakiś amplituner za 1,5-1,8 tys zł , nie oszczędzaj na amplitunerze bo

Chcę by posłużyło mi klika ładnych lat.

więc musi to nieco więcej kosztować żeby miało jakąś odpowiednią moc, żeby napędzic kolumny, żeby te z kolei zagrały odpowiednio dynamicznie a przecież o to Ci chodzi ( ,,oczekuje potężnego jeb**cia coś ala jak w kinie na filmie wojennym'') mimo, ze to jeb..cie daje zazwyczaj subwofer. Nie patrz na podawaną moc amplitunerów gdyż w większości jest to moc jednego kanału, tzn z podłączoną jedną kolumną natomiast po podłączeniu wszystkich pięciu kolumn moc spada w tych całkiem tanich amplitunerach do 30-40-tu kilku Watów na jeden kanał x5 natomiast w tych ze średniej półki cenowej to może być moc ok 50-60 kilka Watów na kanał x5.

Podałem zestawy z kolumnami Taga Harmony gdyż wg mnie w tej cenie to dobre kolumny i jesli można tak powiedzieć to na nich można tu zaoszczędzić kupując lepszy/mocniejszy amplituner. Nie kupuj żadnego typu Yamaha 479 czy Denon X1200 skoro ma Ci to grać jakiś dłuższy czas.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie kupuj żadnego typu Yamaha 479 czy Denon X1200 skoro ma Ci to grać jakiś dłuższy czas.

Piszesz bym nie kupował Denona X1200 A wyżej proponujesz mi go wraz z kolumnami Taga. Więc jak to jest? :-) Z tych zestawów które podałeś co byś wybrał? Jestem zielony w temacie i takie nazwy firm jak Onkyo czy Taga nic mi nie mówią. Nawet nie mam możliwości tego posłuchać :-(

ok, ok, nie zwróciłem uwagi, że to on jest w zestawie, mój błąd, chodziło mi raczej o zestaw kolumn.

Zestaw kolumn z linku Taga Harmony z subem TSW 200 + amplituner np Denon AVR-X2000

Ukryta Zawartość

w MM jest najtańszy, lub

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

pewnie te bardziej Ci się spodobają z uwagi na wbudowane Wi-Fi i bluetooth,

Ukryta Zawartość

może to jest ciut więcej niż napisałem ale Ty też napisałeś, że możesz nieznacznie zwiększyć budżet więc zób to :)) bo warto . Lub zestaw z drugiego linku (Pioneer 930+Taga 606+ TSW 120). Popatrz na opisy , dane techniczne oraz na wygląd zewnętrzny i wybierz ten, który bardziej Ci się podoba.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po godzinach szperania w Internecie oraz po wizycie w jednym ze sklepów temat wyboru kolumn uważam za zamknięty. Wybór padł na TAGA 606. Jaki sub do tego? Wydaje mi się, że 120 wystarczy :-) 90 za mały A 200 za duży... niedługo zakup mieszkania w bloku i coś czuję że ta moc mogłaby się nie uwalniać... Wrazie gdyby mocy było mało mam w aucie suba 250rms ;-)

Nadal jednak nie mogę się zdecydować co do amplitunera :-( Pioneer, Yamaha, Denon czy Onkyo... Cenowo przemawia do mnie Pioneer 930. Nie mogę jednak znaleźć czy jest on sterowany smartphonem.

Kolejną sprawą jest to, że początkowo w planach był zakup na raty. Nie chcę brać rat przez Internet więc albo kolumny albo amplituer musi być kupiony za gotówkę i wtedy może być zakup z netu. Wszystko zależy co dostał bym od ręki w pobliżu w dobrej cenie. Nie ukrywam, że miło by było gdyby trafiła się promocja w której dodają kilka metrów kabli :-)

Co do suba to weź sobie Magnata Sub 302a, jeden z lepszych subów w swojej cenie.

Tak 930 ma amplikacje na smartfon ale weź pod uwagę Yamahe 679 lub Onkyo 646, grają bardziej dynamicznie.

Pozdrawiam

Wydaje mi się, że 120 wystarczy :-) 90 za mały A 200 za duży

wydaje Ci sie to fakt, 200 nie będzie wcale za duży za to przy niewielkiej głośności da Ci lepsze doznania w kinie (duzy 12-to calowy gośnik i 200 W ) bo to, że ma 200W mocy nie znaczy, że będziesz tłukł jak najęty, chodzi o zapas mocy i szybką odpowiedz impulsową choć bardzo dużo zależy od samego głośnika i jego sprawności poza tym do muzy sub nie będzie Ci potrzebny , ja sam mam na 25 metrach suba z 350-cio Watowym wzmakiem i "powiem". że wcale nie jest za dużo a patrzyłem za takim z 600Watowym wzmakiem bo niektórzy takie mają za to kopyto, moc, szybkość jest zajeb...ta i dałem za niego tylko 2,3 tys zł, pisze tylko bo niektóre suby , suby bardziej, że tak powiem znznych marek o podobnych parametrach kosztują co najmniej 1,5 tys więcej. A głośnosć mam ustawioną w nim gdzieś na godz. 10.00 a skala zaczyna się od 7.00. Można by powiedzieć, że nie wykorzystuję jego całej mocy, więc po co te 350 W , nie wiemy czy wykorzystuję czy nie bo dalej podgłaśniam przez amplituner ale nie chodzi o dawanie całej pary bo to nie o to chodzi zresztą po przekroczeniu pewnej gosnosci włącza się zabezpieczenie i sub się wyłącza gdy dam duzo ponad połowę i podkręcę mocniej w amplu. W czasie seansu gdy dochodzi do spektakularnych akcji gdzie może wykazać się sub nie masz wrażenia, że jest jakby za cicho, że jest jednak niedosyt, że skoro coś wybuchło to musi jebn..c i potrzepać trochę chałupą a nie pierdnąć jak z odbytu pedała :) Subwofer musi mieć kopyto bo zostaje wtedy niedosyt i zastanawiasz się skoro nie ma tego łał to po kiego wogóle go kupiłem. Na subie nie ma co oszczędzać. Popatrz też na tego Magnata skoro Kolega podpowiada, że w swojej cenie jeden z lepszych to coś w tym jest.

Wrazie gdyby mocy było mało mam w aucie suba 250rms ;-)

a co będziesz na czas seansu wjeżdzał do "chaty" :)) mmm, całkiem jak podczas seansu na wolnym powietrzu co nie , tylko nie zapomnij włączyć jakiś wentylator coby wam wiało jak właśnie na świerzym powietrzu :)

a co będziesz na czas seansu wjeżdzał do "chaty"   :))  

Raczej chodziło mi o to iż mamy "niby" zimę i sub już leży w piwnicy. Mógłbym go wykorzystać co najmniej do marca w domu, A w tym czasie zbierać kasę na sub do chaty.

Obecnie jestem na etapie oglądania mieszkania, które niedawno pojawiło się w ogłoszeniu, także sprawa kina może się czasem wydłużyć... Bardzo wszystkim dziękuję za pomoc :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.