Skocz do zawartości
IGNORED

Chord oddysey 2 vs AntiCable

Tomek Koko

Rekomendowane odpowiedzi

Ja miałem oba to dwa odmiennie "grające" kabelki . Odyssey gra z ładnie doświetloną górą ale nie syczącą dynamika i przestrzeń na bardzo dobrym poziomie bas ładny dobra kontrola .

AC to dźwięk łagodniejszy na górze bardziej pastelowy dynamika i przestrzeń o ile dobrze pamiętam podobna do Odyssey 2 bas w AC lepiej kontrolowany . Ogólnie to Odyssey 2 polecam gdy chcesz trochę ożywić dźwięk doświetlić górę a AC wtedy kiedy chcesz złagodzić górę i całość przekazu . To tyle tak na szybko mam nadzieję że coś pomogłem ;)

Czwórki to raczej bi wire z tego co pamiętam

Dokladnie maja 4 koncowki. Co ciekawe na stronie producenta ich nie ma.

Tez mysle nad zakupem chorda.

Gdzies w necie jest test kilku kabelkow glosnikowych.

Dzieki za szybką odpowiedź. W sumie to się zdziwiełem bo myślałem że właśnie AC będzie miał większa dynamikę i ożywi system.

Test chorda i innych jest w necie.

Dzieki za szybką odpowiedź. W sumie to się zdziwiełem bo myślałem że właśnie AC będzie miał większa dynamikę i ożywi system.

Niestety nie do ożywienia systemu polecam Odyssey 2 warto też posłuchać Hotline Blue Spiral .

To w koncu ozywiaja czy nie?

Hotline to polska firma z krakowa. Ciekawy test.

Odyssey 2 i Hotline Blue Spiral ożywiają muzyczkę :) AC łagodzą muzykę górę i cały przekaz ale bas mają z najlepszą kontrolą :)

Ps. Blue Spiral dla mnie jeden z lepszych kabelków jakie miałem i cieszy mnie że to Polska marka :) Warto wypożyczyć posłuchać .

Odyssey 2 i Hotline Blue Spiral ożywiają muzyczkę :) AC łagodzą muzykę górę i cały przekaz ale bas mają z najlepszą kontrolą :)

Ps. Blue Spiral dla mnie jeden z lepszych kabelków jakie miałem i cieszy mnie że to Polska marka :) Warto wypożyczyć posłuchać .

Juz bylem na chorda zdecydowany:). A tu prosze. Hegel 160 plus dynaudio exite x38 new. Fakt trzeba bedzie wypozyczac...

A oni maja w ogole jakas strone www?

Kilka lat temu była ich strona teraz nie widzę nie wiem może już padła :-/

Juz bylem na chorda zdecydowany:). A tu prosze. Hegel 160 plus dynaudio exite x38 new. Fakt trzeba bedzie wypozyczac...

Odyssey 2 też warto posłuchać on chyba bardziej doświetla górę niż Blue Spiral .

No dobra a jak sie przy odyddey 2 i Anticable wypada Wireworld Luna 7?

Wypożycz posłuchaj inaczej nic z tego nie będzie każdy ma coś innego u siebie i każdy też lubi nieco inny dźwięk więc bez posłuchania nie trafisz nigdy idealnie .

Kilka lat temu była ich strona teraz nie widzę nie wiem może już padła :-/

Dlaczego pytam, bo faktycznie nie mają już żadnej strony www, a ich kable można kupić. Zastanawiam się więc, czy są to kable wyprodukowane kilka lat temu, a firmy faktycznie już nie ma, czy też produkują, ale się nie reklamują, co jest dziwne.

Same kable jak najbardziej godne polecenia, nawet niższe modele.

Dlaczego pytam, bo faktycznie nie mają już żadnej strony www, a ich kable można kupić. Zastanawiam się więc, czy są to kable wyprodukowane kilka lat temu, a firmy faktycznie już nie ma, czy też produkują, ale się nie reklamują, co jest dziwne.

Same kable jak najbardziej godne polecenia, nawet niższe modele.

Fakt strony nie ma....test w necie jest z 2009 roku...i chyba tylko jeden sklep ten kabel sprzedaje...

Panowie.... żaden kabelek niczego nie rozjasnia, nie ożywia, nie dodaje dynamiki... przecież to nierealne - no pomyslcie sami powaznie....i głupot nie wypisujcie, odczucia z odsłuchów z wpięciem róznych kabli rodzą się w głowie a nie sa efektem przewodnika, bo sygnał jest ten sam.

p.s. kupilłem Chord Odyssey 2, pół roku temu i mi pasuje, gra idealnie wg moich preferencji i nie ma co sie rozczulać, czy ożywia, czy łagodzi, czy nadaje dynamiki... przewodzi dzwięk idealnie i to mi pasuje! :)

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Panowie.... żaden kabelek niczego nie rozjasnia, nie ożywia, nie dodaje dynamiki... przecież to nierealne - no pomyslcie sami powaznie....i głupot nie wypisujcie, odczucia z odsłuchów z wpięciem róznych kabli rodzą się w głowie a nie sa efektem przewodnika, bo sygnał jest ten sam.

p.s. kupilłem Chord Odyssey 2, pół roku temu i mi pasuje, gra idealnie wg moich preferencji i nie ma co sie rozczulać, czy ożywia, czy łagodzi, czy nadaje dynamiki... przewodzi dzwięk idealnie i to mi pasuje! :)

To po co kupowałeś Odyssey 2 za tyle kasy skoro kable niczego nie zmieniają to wystarczy Ci byle jaki kabel za 3 pln metr który też przewodzi dźwięk :)

Szkoda słów sam sobie przeczysz :) Albo chcesz jakieś wojenki o kablach toczyć bo to częste w temacie o kablach jeśli tak to nie ze mną bo ja już swoje powiedziałem w temacie a co kto zrobi i myśli jego sprawa tylko głupoty to Ty wypisujesz jak już .

To po co kupowałeś Odyssey 2 za tyle kasy skoro kable niczego nie zmieniają to wystarczy Ci byle jaki kabel za 3 pln metr który też przewodzi dźwięk :)

Szkoda słów sam sobie przeczysz :) Albo chcesz jakieś wojenki o kablach toczyć bo to częste w temacie o kablach jeśli tak to nie ze mną bo ja już swoje powiedziałem w temacie a co kto zrobi i myśli jego sprawa tylko głupoty to Ty wypisujesz jak już .

najmocniej przepraszam wyraziłem tylko swoje zdanie, wielokrotnie juz wczesniej powtarzane - przyznaje się do tego, a

dlaczego kupiłem tak drogie kable? bo nie chciałem mieć tanich kabli... z czasem być może kupię takie za 10zł za 1m, aktualnie nie planuje jednak zmieniać i szukać na siłę tanich, a najważniejsze cieszę się muzyką w komplecie z naimem, zakup udany od 1 trafienia:)

p.s. kończę z wywodami na temat wpływu kabelków

Niestety lub stety tzw kabelki mialy maja i beda miec. Tez bylem sceptykiem dopoki sam na wlasne uszy nie przekonalem sie ze jakosc kabla ma znaczenie. Doswiadczylem tego testujac kable za 50 200 500 i 1000zl. Szanowny kolego slychac slychac slychac... Pomijam rozpisywanie sie o jasnosciach ciemnosciach itd...

Roznica jest i warto zainwestowac w kable dostosowane do reszty.

Podejrzewam ze duzo zalezy od komponentow...niestety...

Jesli masz kiepskie auto to oponki z subaru niewiele pomoga..

Dzwiek jego jakosc to skladowa wielu komponentow..

Niestety lub stety tzw kabelki mialy maja i beda miec. Tez bylem sceptykiem dopoki sam na wlasne uszy nie przekonalem sie ze jakosc kabla ma znaczenie. Doswiadczylem tego testujac kable za 50 200 500 i 1000zl. Szanowny kolego slychac slychac slychac... Pomijam rozpisywanie sie o jasnosciach ciemnosciach itd...

Roznica jest i warto zainwestowac w kable dostosowane do reszty.

Podejrzewam ze duzo zalezy od komponentow...niestety...

Jesli masz kiepskie auto to oponki z subaru niewiele pomoga..

Dzwiek jego jakosc to skladowa wielu komponentow..

nie rozróżnisz żadnych kabli w ślepym teście:)

cholera a miałem juz nie pisać o tym...

sorry - the end

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.