Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny oraz odtwarzacz CD do ciężkich brzmień, co polecacie?

December

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam Marantz CD 56 oraz Marantz PM 45. Cedek czasem nie czyta cdrów ,które pojawiają się w nim co jakiś czas a poza tym myślałem by zmienić go na coś innego.

Szukam też jakiś dobrych kolumn bo mam trochę lipne Clatronic'a.

Co polecacie do muzyki metalowej,rockowej? Są jakieś sprawdzone przez was modele/marki? Na co zwracać uwagę?

Cenowo bez szaleństw powiedzmy do 600zł/ od sztuki.

Witaj,

podaj proszę wielkość pomieszczenia oraz łączny budżet na zakup odtwarzacza CD i kolumn,

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Może Boston Acoustics A26? Mają wystarczającą ilość basu i dobrą dynamikę, do ciężkiej muzyki powinny Ci się podobać, zawsze możesz się umówić na odsłuch w najbliższym dla Ciebie Salonie Denon, adresy masz podane na ich stronie. Co do odtwarzacza cd, szedł bym dalej w Marantza.

Pokój 20m2 więc nie potrzebuje zbyt mocnych kolumn. Przeznaczyłbym budżet 600-700 kolumny i do 400 na CDek.

A z Marantz'a znacie jakieś wyróżniające się modele odtwarzaczy CD ?

A kolumny z "rynku wtórnego" ?

Tonsil Zeus, napier.. la co nie miara.

Słuchałem STX'ów, tak na marginesie - to jedynie gra, nic więcej. Pylony Pearl 25 rozkładają je bez żadnego "ale". Miałem sam kupić Pearle 25 (nowe), ale trafiłem robione na zamówienie B&W z litego drewna na DM220. Grają po prostu fantastycznie - zdjęcia dałem w swoim temacie, zainteresowani mogą sprawdzić. Może warto poszukać, lepiej, używanych?

W Sosnowcu, na OLX facet sprzedawał JBL XTI 100 za 2600, ale wiem, że można było je mieć za 2000.

Gość Junior_AudioMix_Konin

(Konto usunięte)

Dali do ciężkiego brzmienia? No raczej niekoniecznie... Tak jak Dynaudio, z całym szacunkiem, ale możliwe, że tylko seria DM 2/7 sobie jakoś radzi i to raczej tylko z hard rockiem, ale reszta wyżej tylko jazz, akustyczne granie, blues, lekki rock (coś a la Dire Straits / Bryan Adams) i klasyka.

Do "młócenia" to najlepsze starsze JBL, Paradigmy, jakiś Klipsch albo z droższych już to jak dla mnie Chario Delphinus (jeśli nie patrząc w portfel za mocno).

Co do elektroniki to ja stawiałbym na Denona (od 1020 w górę) albo na NAIM. Tyle z moich obserwacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.