Skocz do zawartości
IGNORED

Kef ls50 do stereo i KD?

Kurde

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne grono forumowe.

Problem mam trochę zagmatwany... Znalazłem na strychu procesor dźwięku Rotel RSP 1096. W rozliczeniu za długi dostałem kolumienki Ls50. Słucham muzyki i czasem chciałbym wesprzeć TV przy oglądaniu filmów.

Od razu zaznaczam że audiofilem nie jestem oraz nie zależy mi na sorround w KD.

Do tej pory korzystam z KD tragedii marki Sony i nie ma sensu nawet o tym pisać.

Nie jestem specem ale wiem że do Rotela trzeba końcówkę mocy a do kolumn konkretnego wzmacniacza i teraz mam pytanie co najlepiej dokupić i ja to podłączyć aby miało ręce i nogi?

Czy Pre Out będzie wybawieniem dla mnie?

Przy KD bazowałbym tylko na tych KEFach + dokupiłbym jakiś centralny. Na subie i satelitach mi nie zależy. Tak wiem że to nie powinno nawet nazywać się kinem domowym ale to mi w zupełności wystarcza.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/124115-kef-ls50-do-stereo-i-kd/

Witaj,

tak naprawdę to masz bardzo dobre kolumny i procesor dźwięku. Jeśli zależy Ci przede wszystkim na możliwie najlepszej jakości dźwięku, to dobierz po prostu możliwie najlepszy stereofoniczny wzmacniacz, który w odpowiedni sposób wysteruje Twoje kolumny. Jeśli natomiast zależy Ci na wykorzystaniu Rotel'a, to pozostaje poszukać odpowiedniej koncówki mocy. Może to być końcówka dwukanałowy lub jeśli chcesz także podłączyć głośnik centralny, wersja trzykanałowa (np. Anthem MCA30).

Przemyśl sprawę, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. Jeśli chciałbys, abym zaproponował konkretne rozwiązania, podaj proszę jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie oraz w jakim budżecie możemy poruszać się.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Czyli wychodzi na to że :

Jeśli dokupię końcówkę mocy (obojętnie ile kanałową) to i tak nie będę miał do czego wpiąć CD/DVD?

Jeśli dokupię wzmacniacz stereo to nie będę miał gdzie wpiąć głośnik centralny.

Myślałem że to będzie prostsze biorąc pod uwagę że Rotel dysponuje złączami Pre out. Czyli ten procesor bez dołączonego wzmacniacza/końcówki nie uciągnie żadnej kolumny nawet tylko centralnej?

Muzyka jaką słucham to klimaty Pink floyd, Dire straits i poodbne. Pokoik malutki bo 18m2. Budżet sam nie wiem ale 8kzł za końcówkę która Pan podał to dla mnie za dużo i dlatego muszę rozglądać się za używanym sprzętem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.