Skocz do zawartości
IGNORED

canton gle 70 czy jbl lx144

dariojula

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Moi drodzy do tej pory swoje cantony napędzałem wzmacniaczem Teac A-R650MkII,grało to przyzwoicie,mój dobry znajomy leci do Londynu i bardzo podobają mu się moje głośniki po prostu odpowiada mu kolor i ładne standy,zaproponował mi zamianę fifti-fifti ja swoje jbl lx 144,niestety niemmożliwości ich posłuchania bo kolga mieszka 300km odemnie.I tu moje pytanie warto śmignąć po te jbl,wiekszość moich znajomy mówi żebym nawet nad tymsięnie zastanawiał,dodam że obydwa zestawy są w perfekcyjnym stanie.

P.S słucham ostrego rocka,no i coraz częściej jazzu i bluesa.

Bardo proszę o Wsze opinie,

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/124300-canton-gle-70-czy-jbl-lx144/

do Londynu powiadasz,tam trafi na sprzęt w dobrej cenie i wielokrotnie lepszy,że nie opłaca mu się taszczyć tam tych głośników,no chyba że zostawi je w domu w PL

to zdecydowanie nie była pomoc,prosiłem o opinie a nie "co,kto,z czum,poco i w ogóle,no chyba że masz ochote przelecieć z nim do londynu,z tego co wiem jest singlm

Witam. Jak znajomy leci do Londynu, to sobie załatwi niejedne takie głośniki. Po za tym ma takie na Aledrogo. Nie wiem,ale kojarzy mi się takie powiedzenie : zamienił stryjek siekierkę na kijek. Coś mi tu nie pasuje. Piszesz tak, jakbyś chciał zrobić transakcję stulecia. Odpuść sobie.

pozdrawiam

Canton GLE 70 to starszy model Canton Quinto 530. Mam Quinto 530 i uważam, że te monitory są bdb w stosunku cena do jakości. Bardzo dobra konstrukcja, całość wykonana z drewna orzecha, siatki metalowe, kopułka średniotonowa i wysokotonowa wykonana z jedwabiu, 26 cm głośnik niskotonowy na niezniszczalnym gumowym resorze. Jedyne wady tych paczek to troszkę momentami męcząca góra pasma na głośniku wysokotonowym oraz takie sobie zaciski głośnikowe, ale chyba nie będziesz z nimi tańczył. W cenie 400 - 500 zł całkiem ciekawa propozycja. Plusem jest to że fajnie można je odnowić ze względu na drewno nie forniry. Monitorki te potrafią naprawdę zaskoczyć.

JBL LX 144 nie słuchałem i nie wiem o nich zbyt wiele, ale sądząc po małej ilości informacji w necie, cenach nie spodziewałbym się rewelacji. Niegdyś JBL to była klasa, a monitory jakie robili to wysoka półka.

Polecam Cantona, ale gdybyś mógł upoluj sobie GLE 100 lub Quinto 540, a na pewno będziesz zadowolony. To monitory z 30 cm głośnikiem.

e-hifi.pl - katalog sprzętu audio hi-fi i hi-end vintage

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.