Skocz do zawartości
IGNORED

Teac P30 transport

Szogunwawa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , ten tjak to bd transport , to poziom Audiomecki Mephisto , mialem go ponad rok , dopiero Camtech wygonil go z systemy , plastikowe Maranyze to porażka , z CD polecam Revoxa 225/226 , to gra na poziomie Shigarki , 6000 to lekka przesada , pzdr

Marantze to " porażka " , lepiej kupić trupa do którego części są niedostępne albo w niebotycznych pieniądzach .

Co do tego trupa jak to nazwałeś to CD52MKIISE + niewielki mod jako transport gra na poziomie Krella KAV280CD jako transport a na tym forum jest wpis jak grupa osób robiła porównania takiego Krella jako transport + DAC Abraxasa z topowym , dzielonym Mcintoshem i to zgrało lepiej więc ...

Cd52 nazwalem "trupem"?? ..po co Marcin. .te emocje ..kiedy ja mialem dzielone źródła ty byles na poziomie.....??pamiętasz CalifornieAudio Labs DX 2 24/96 ktora slyszales u mnie w latach ..90,..z transportem Audiomeci a później Marantzem CD94 , czy uważasz ze nie mam pozomu odniesienia co do transportów do DACa ?? Nie wierze ze stales sie AZ TAKIM IGNORANTEM ...pzdr

Marantze to " porażka " , lepiej kupić trupa do którego części są niedostępne albo w niebotycznych pieniądzach .

..oczywiscie "mod" który Ty zrobisz...

Co do tego trupa jak to nazwałeś to CD52MKIISE + niewielki mod jako transport gra na poziomie Krella KAV280CD jako transport a na tym forum jest wpis jak grupa osób robiła porównania takiego Krella jako transport + DAC Abraxasa z topowym , dzielonym Mcintoshem i to zgrało lepiej więc ...

...oczywiście"mod" który Ty zrobisz..pzdr

Miałem tego Marantza , nawet ty mi szuflade od Philipsa wymieniałeś :)

Obecnie mam transport Teac-a T1 i Dac-a Phasta/Abraxasa i chciałbym coś lepiej. Nie wydaje mi się ,aby CD52MKIISE był w stanie nawiązać walkę z Teaciem T1 a co dopiero lepszymi transportami.

Cena 6000 za P30 jest zaporowa. Na ebay-u trafiają się sztuki za 1000Euro z oryginalnym pudełkiem itp.

.

Jak zdobędziesz sie na wysilem i zobaczysz jak wyjście cyfrowe zrobil Revox ku np. Arcam CD5+, lub JVC XL-ZL1050 to może dojdzie do Ciebie ze CD jako transpor może zagrac zmosnie , ale niestety do Tjaka Audiomeki czy Camtecha to niestety lata świetlne...bylem na nowj części Gwiezdnych Wojen

Cd52 nazwalem "trupem"??

Czytaj proszę ze zrozumieniem .

lepiej kupić trupa do którego części są niedostępne albo w niebotycznych pieniądzach .

Na rynku jest masa trupów zwłaszcza z VRDSem .

.kiedy ja mialem dzielone źródła ty byles na poziomie.....??

Miałem wtedy właśnie CD52MKIISE + Pass Zen + kolumny DIY na SS u WT171XP Seasa i podobało mi się to bardziej niż Twój drogi sprzęt który jak pamiętasz już wtedy się posypał ( DAC )

Ale o gustach się nie dyskutuje ;)

pamiętasz CalifornieAudio Labs DX 2 24/96 ktora slyszales u mnie w latach ..90

Poznaliśmy się jakoś w 2002r

.z transportem Audiomeci a później Marantzem CD94

Miałem Wadię 3200 a to był model robiony przez Marantza na jego najlepszym , najdroższym i topowym LE 12 i sorry . Dla mnie to nie grało .

czy uważasz ze nie mam pozomu odniesienia co do transportów do DACa ?? Nie wierze ze stales sie AZ TAKIM IGNORANTEM ...pzdr

Sorry Jacek ale od lat podniecasz się trupami z allegro po 50zł to sorry .

Niedawno też w innym wątku napisałeś jak to u kolegi który ma sprzęt za 400 000zł wybitnie gra niski model Philipsa za 500zł to chyba coś jest nie teges .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

...oczywiście"mod" który Ty zrobisz..pzdr

Jak ktoś potrafi to sam sobie zrobi

Miałem tego Marantza , nawet ty mi szuflade od Philipsa wymieniałeś :)

52MKIISE ?

Nie przypominam sobie z tą szufladą .

Obecnie mam transport Teac-a T1 i Dac-a Phasta/Abraxasa i chciałbym coś lepiej. Nie wydaje mi się ,aby CD52MKIISE był w stanie nawiązać walkę z Teaciem T1 a co dopiero lepszymi transportami.

Wspomniana Wadia 3200 niby taki super transport a mi kompletnie nie leżał .

Owszem , jak dla kogoś priorytetem jest barwa i muzykalność to OK ale ja sobie cenię rozdzielczość , precyzję i dynamikę oczywiście bez wysuszania .

Jak nie kupisz tego transportu sam i sam się nie przekonasz to się nie dowiesz .

Ja bynajmniej omijam szerokim łukiem urządzenia do których nie ma części albo są bardzo drogie .

...jakie miałeś TRANSPORTY u siebie które porownales z Maranyzem???

Już pisałem.

Wadia WT 3200 Transport i Krell KAV280CD

?i na jakiej Marcin muzyce , napisz tutaj fotumowiwiczom jakiej muzyki śucjadzi jakiej muzyki używasz w celu modowania i STROJENIA urządzeń które modyfikujesz ludziom za pieniadze ???

Przeróżnej , oprócz metalu . Tej bdb zrealizowanej i tej źle zrealizowanej .

Mam kilkaset płyt i kilka tysięcy zripowanej we FLACach z org płyt . To mi wystarczy .

Pozdrawiam Cie Marcin ...

Pozdrawiam Cię również Jacku i szkoda że nasze drogi się " rozeszły " .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jacku .

zacznijmy może od początku . Naucz się poprawnie pisać bo ciężko to się czyta .

Rozumiem że z pamięcią u Ciebie słabo ale przypomnę . Byłeś u mnie jakoś w latach 2002-2003 a modyfikacjami zajmuję się od 2007r .

Inny sprzęt i inny pokój i inne doświadczenia - wiedza.

Ty za to zacząłeś przewalać Philipsy za parę stów i inne klamoty ze szrotów .

Pamiętasz jak się podniecałeś Philipsem CD303 ;)

Pamiętasz jak się podniecałeś tymi starymi głośnikami na desce ?

Trudno o gorsze brzmienie ale ja się nie znam ...

Później miałem też kilka innych klamotów od Ciebie w fatalnym stanie wyciągnięte gdzieś ze śmietnika gdzie podstawą Twoich modyfikacji to było zawsze pól kilo kondów Black Gate ...

I jak się już tak mnie czepiasz to naucz się chłopie w końcu lutować !

Dlatego nasze drogi się rozeszły .

EOT.

Chłopcy piszemy o P30 a nie waszych perypetiach :) Święta są, więcej radości :)

OKI - sorry .

..Marci ,człowiek pyta o TRANSPORT ,,ja pisze o yransportach , mialem jeszcz CECA 51 , procztych które wymieniłem , napisz mu jakich transportów sluchales ??? Z czym jesteś w stanie porównać tjaka ??? Jakie transporty nyly w twoim systemie???????TRANSPORTY...Marcin jest dosyć duza roznica pomiędzy CD a transportem , tjak jest Bardzo Dobrym transportem ,

Pomimo ceny...

Jesze raz jakiego artysty sluchales NA ZYWO w ostatnich np. 5 latach ????

Ile razy mam to jeszcze napisać?

Wadia WT 3200 TRANSPORT ale muszę kupić Philipsa 202 skoro to taki top w systemie za 400 000.

No ale jacy artyści na żywo taki sprzęt do ich muzyki ;-)

Bez urazy Jacek ale masz swój świat i dalsza wymiane zdań nic tu nie wniesie.

Wracając do tematu to raczej do zakładki HI END się nadaje.

Niedawno rozmawiałem z właścicielem CD52 i dowiedziałem się dwóch ciekawych informacji .

Pierwsza to to że u niego zastąpił Yamahe 2000 a druga to to że osobiście rozmawiał z K.I. O CD52 w roli transportu i Ken mu polecił CD72 . Nie inny wyższy model ale właśnie 72. Miałem jednocześnie 52MKIISE , 72 i 72MKIISE. Co ciekawe jako transporty CD52MKIISE zagrał na poziomie CD72 a 72MKIISE wypadł gorzej .

Ot , taka ciekawostka .

W ostatnim AV jest test odtwarzaczy CD i CA CXC jako transporty i wyszło jaki CXC jest po prostu słaby .

Miałem zachwalanego tam Denona 720AE i jako transport to poziom CD Sony za 200zł a jest na " poziomie " CXC . Szkoda ze w teście nie brał udział PD 50 a może celowo nie brał udziału bo miało wyjść jakoś tak po równo ?

Wracając do CD52 bo jakoś tak odbiłem tymi " wspomnieniami " .

Można by założyć watek w zakładce DIY o jego modyfikacji pod transport . Koledzy na forum mają fajne zasilacze do cyfry , sam odtwarzacz jest tani ( plastikowy przód ale czyta mocno porysowane płyty , duży wyświetlacz , FTS itd ) a pasujący laser z Philipsa można kupić za kilka dych .

Myślę że w 1000zł by się zmieściło całość . Wyszedłem z podobnym pomysłem kiedyś ale chętnych nie było .

Obecnie mam transport Teac-a T1

Istnieje możliwość jego wypożyczenia na kilka dni ?

Istnieje możliwość jego wypożyczenia na kilka dni ?

Nie ma takiej możliwości bo mam tylko jeden napęd . Ja nie mam całego pokoju w urządzeniach audio jak Ty :) Jak kupie nowy transport to zobaczymy.

PD50 ma lepiej rozbudowany wyjście coax niż PD30? niby co poprawili?

PD 30 to niemal PD 10. PD 50 ma inną elektronikę i zasilanie .

Ja nie mam całego pokoju w urządzeniach audio jak Ty :)

Staram się ograniczać ale pokusa kupienia czegoś innego do spróbowania jest czasami silniejsza ;)

Jak kupie nowy transport to zobaczymy.

Z chęcią bym go zweryfikował w swoim systemie ;)

Ciekawe jak wypada taki stello cdt100 którego mam i bardzo sobie chwalę ( zresztą nie tylko ja)

bo on w środku prawie pusty jest a i laser jakiś z boomboxa

No ale chyba nie ma startu do tego teaka bo on jest napchany po brzegi :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.