Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz słuchawkowy dla Tonsil SD426

acid1234

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Planuję zakup wzmacniacza słuchawkowego dla słuchawek Tonsil SD426.

Proszę o rady ponieważ nie mam możliwości odsłuchu większości oferowanych wzmacniaczy.

Dźwięk jaki mnie interesuje powinien być przejrzysty i przestrzenny jak w "lampie" jeśli chodzi o wysokie tony.

Co do basu musi być twardy i z zaznaczonymi konturami. Ważne jest też prawidłowe odwzorowanie barw(instrumentów).

Obecnie mam Rdaca i komputer jako źródło w moich wzmacniaczach zintegrowanych jest w miarę dobrze, ale oczekuję czegoś lepszego.

- hybdryda - AVT2928 - tylko nie wiem czy nie za ciemny do tonsili bo one są trochę wycofane i zmiękczone

- może Forum608 - ale to tranzystor :)

- Słuchawkowy OTL na żarówkach Edisona - nie mam pojecia jak to gra

Taga-harmony THA-200 hybryda z buforem lampowym -jest fajne na wysokich tonach(wpływ lampy)

i dobry kontrolowany bas,no i cena jest śmieszna,jeśli ma być w pełni lampowy to najlepiej jakiś otl,ja

mam Feliks Audio espressivo,gra detalicznie bez jakiegokolwiek lampowego "mulenia"

Dzięki za szybką odpowiedź.

Taga widzę, że Impedancja słuchawkowa 30 do 300 Ohm ... i średnio mi się podoba :)

Feliks muszę poszukać, ale fajnie to wygląda i pewnie gra...

Spróbuje odwiedzić sklep mp3store może coś fajnego da się posłuchać...

Musical Fidelity V90-HPA - brytyjska firma, produkująca przede wszystkim sprzęt audiofilski. W przeciwieństwie do Tagi radzi sobie z obciążeniem 600 Ohm. Zabrzmi bez porównania lepiej niż - również brytyjski przecież - bardzo dobry rDAC.

http://sklep.rms.pl/musical-fidelity-v90-hpa-v90-hpa-wzmacniacz-sluchawkowy

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.