Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe do salonu 5.1

Jan_61473

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuje zestawu do salonu wraz z amplitunerem, od razu się przyznaje jestem lewy w tych tematach. Chodzi mi o zestaw ~ 10tys, do salonu który ma wielkość 5mx10m jednak tylne głosniki będą zamontowane mnie więcej w połowie dłuższej ściany, czyli około 5m. Głownie chodzi o dobra jakość muzyki.

https://www.audiostereo.pl/topic/124483-kino-domowe-do-salonu-51/
Gość

(Konto usunięte)

Najpierw piszesz o KD a później o muzyce, sorki ale powiem ci jak większość tutaj , jedno wyklucza drugie.

Żaden z obecnych tutaj forumowiczów (prawie) nie akceptuje czegoś takiego jak amplituner do muzyki.

Jest tak:

amplituner= kino

wzmacniacz = muzyka

amplituner+wzmacniacz= kino i muzyka

Witaj,

aby przedstawić Ci konkretne rozwiązania, podaj proszę więcej informacji. Wspomniałeś, że zależy Ci także na dobrym stereo, tak więc podaj proszę, jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, wymień ulubione zespoły oraz jakie preferujesz brzmienie zestawu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

w tym budżecie to można myśleć o Dali Zensor 7 i Denon AVR-X2200X z subem, ale tak jak powyżej, zależy do jakiej muzyki, bo czasem lepiej iść w typowy zestaw stereo

Pewnie temat jak każdy rozwinie się do pięciuset propozycji, wymądrzania prznajmądrzejszych z których wyniknie że w tym budżecie to sie nie ma co wygłupiać ...

Wpadam tu z przerwami co jakiś czas i nie przypominam sobie w ostatnim czasie przypadku w którym ktoś by coś ostatecznie kupił, podłączył i sie cieszył...

W kółko to samo pieprzenie bez sensu, wielkie odkrywanie tajemnicy że "stereo" lepsze, jakby ktoś jeszcze o tym nie wiedział.. : D Jaki to ma sens ?!

Jaki to ma sens ?!

A kto tutaj doszukuje się sensu? Każdy jest inny i ma inne preferencje, każdemu też będzie się podobało co innego, co jak dla mnie w tym wszystkim jest najfajniejsze. Mam kolegę który kupuje tylko używane stare jak dla mnie wzmacniacze, głośniki niektóre z lat 60-70, jara się tym, przychodzi do mnie na piwo i wtedy słuchamy muzyki ze spotify, pójdę do niego na piwo to słuchamy czarnych płyt, gdzie tu jest sens gdzie logika? nie ma i nie będzie

Witaj,

Faktycznie dobrze by było rozdzielić te systemy.

I tak do kina proponuję Onkyo 646 + Zestaw kolumn Dali Zensor 7 + Sub (np. E12)

Do muzyki dokupienie wzmacniacza np NAD 326 BEE. Przełączeni pomiędzy 2 urządzeniami napędzającymi można rozwiązać na kilka sposobów.

Jakiej muzyki słuchasz? Konfiguracja może być optymalnie zmieniona pod kontem preferencji odsłuchowych muzyki.

W razie pytań lub wycen zapraszam

A kto tutaj doszukuje się sensu? Każdy jest inny i ma inne preferencje, każdemu też będzie się podobało co innego, co jak dla mnie w tym wszystkim jest najfajniejsze. Mam kolegę który kupuje tylko używane stare jak dla mnie wzmacniacze, głośniki niektóre z lat 60-70, jara się tym, przychodzi do mnie na piwo i wtedy słuchamy muzyki ze spotify, pójdę do niego na piwo to słuchamy czarnych płyt, gdzie tu jest sens gdzie logika? nie ma i nie będzie

Stawiam Kolejkę Koledze i życzę wielu udanych odsłuchów w 2016 połączanych z dobrym browarkiem :)

Dlaczego ktoś poszukujacy kina 5.1 w dziale "Kino Domowe" miałby zrobić lepiej kupując stereo ? :D

Również życzę panom miłych chwil z kolegami przy muzie na dowolnym nośniku przy dobrych piwkach i innych narkotykach w nadchodzącym roku 2016 ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.