Skocz do zawartości
IGNORED

polk audio tl1600 jaki amplituner

mazury

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Udało mi się zakupić tanio pasujace do pokoju fajne kolumny polk audio tl1600 i szukam do nich odpowiedniego amplitunera tak aby wszystko dobrze grało.

Będę go używał w 80% do filmów i 20% muzyki. Pokój 25m.

Proszę o pomoc bo jestem w tym temacie laikiem.

Poprzednio miałem ONKYO 309 + CANTON MOVIE 60 i byłem średnio zadowolony.

Z góry dziękuję

Rafał

https://www.audiostereo.pl/topic/124677-polk-audio-tl1600-jaki-amplituner/

A wogóle to słuchałeś już tego zestawu zanim je kupiłeś? Sprawdzałeś jak to będzie brzmiało na muzie a jak w kinie?

Udało mi się zakupić tanio pasujace do pokoju fajne kolumny polk audio tl1600 i szukam do nich odpowiedniego amplitunera tak aby wszystko dobrze grało.

A ile chcesz na niego wydać bo można zakupić za 800-900 zł i też je napędzi. Jaki nie kupisz będzie dobrze natomiast śmiem twierdzić,że na 25 metrach nie będzie rewelacji, ja mam na 25 m2 suba o mocy 350W i wcale nie jest za dużo natomiast 50W i 20cm-owa membrana tego suba z Polk Audio nie będa dawały zadowalających Cię efektów. W muzyce na początku może być ok . Ja miałem podobnie bo miałem Creativ-a GigaWorks S 750 7.1 THX (nadal mam :) ) gdzie sub ma 210W w RMS-ie i siedem identycznych głośniczków po 70W w RMS każdy no i w kinie dawało radę jednak w muzie po pewnym czasie zaczęło mi czegoś brakować. Zakupiłem zestaw kolumn (fronty podłogowe - Taga Harmony 606v.3 - 1100zł zestaw 5.0!!!) i do tego suba od Definitive Technology ProSub 1000 (2350 zł dwa lata temu) i hula do tej pory z amplitunerem Yamaha RX-V 773. W muzie nie ma porównania a w kinie przepaść wszystko na korzyść zestawu Taga H. i sub z Yamahą. Moze zakup na fronty jakieś podłogówki chociaż do słuchania muzy bo uwierz na samych podłogówkach inaczej się słucha muzy niż na monitorkach i subie gdzie wszystko jest podbarwione basem. 50W dla suba na ten metraż to zdecydowanie za mało nawet gdyby miał on wysoką skuteczność a i 20 cm fizyki nie oszuka. Dla polepszenia dzwięku z tv to i moze się nadaje ale do poważnych seansów nie za bardzo. Przykro. Dodam na marginesie, że nawet Canton Movie 260 za prawie 4 tys zł nie dorównuje temu Creative-owi 750.

dzięki za info, czytałem o kolumnach na forach zagranicznych i same pozytywy, biorąc pod uwagę ze zapłaciłem za nie 220 Euro z 5 letna gwarancją to za ta cenę nic lepiej nie zagra, nie biorę pod uwagę podłogówek bo zaśmiecają salon, budżet na amplituner to 2kpln

Jak Ty twierdzisz, że podłogowe zaśmiecają salon a te małe gówna zagrają od nich lepiej to Kolego nie mamy o czym "gadać" . Powodzenia. 220 euro to dużo. Nic lepiej od nich nie zagra? Chyba jesteś śmieszny. No tak. Jak się bierze pod uwagę zestaw takich małych gówien to tak.

Czytaj ze zrozumieniem, jak piszę ze podłogówek w ogóle nie biorę pod uwagę znaczy że nawet ich nie porównuję , chodziło mi ze nic lepiej nie zagra z małych głośników za tą cenę. chyba że masz lepszą propozycje małych gówien za 1000pln

Do małych głośników może

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.