Skocz do zawartości
IGNORED

Modyfikacja MAGNAT Vector 77

gacus_boss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.

Dlaczego w dziale DIY? A to dlatego ze z oryginalnych magnatów zostały tylko obudowy.

Stałem się posiadaczem zestawu, w którego skład wchodzą: 3 głośniki Alphard SW 607 8 Ohm 150W 165mm oraz kopułka Altronic ALQ 402 8 Ohm 50W 104mm. Całość zrównoleglona a jako zwrotnica robi jeden kondzior 3,3 mikro MKT.

Planuję wymienić kopułkę na jakąś VIFE np: DX25TG09 oraz górny średniotowy na coś co dobrze pracuje jako jak ja to mówię kick-bass (mocny, szybki, dynamiczny) jeszcze nie mam konkretnego modelu.

Jeżeli chodzi o dół to chciałbym zostawić te alphardy ale musiałbym przerobić nieco skrzynię. Tandetne dwa tunele BR z tylu całkowicie zaczopować, założyć jeden tunel ale z przodu, oraz przeliczyć litraż gdyż ten wydaje mi się za duży o jakieś 15 litrów.

Zastanawia mnie jeszcze podział nowych zwrotnic, czy dwa górne przetworniki zrobić na jednej zwrotnicy dwudrożnej, a dwa dolne na osobnym terminalu (mam klocka z bi-ampem) tylko po to by jak najlepiej zejść z dołem pasma. Oryginalnie była to kolumna trójdrożna.

Bedę czekać na wszystkie cenne wskazówki i porady. Pozdrawiam Gacek.

https://www.audiostereo.pl/topic/124714-modyfikacja-magnat-vector-77/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.