Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha HTR 2067 + BD-S477 kilka problemów

filippo1125

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich użytkowników forum gdyż jest to mój pierwszy post na forum.

Bardzo proszę o pomoc w kilku problemach których rozwiązania pragnę znaleźć.

Zakupiłem niedawno zestaw składający się z następujących elementów:

- Amplituner Yamaha HTR-2067

- Odtwarzacz DVD Yamaha BD-S477

- Zestaw 3 głośników Yamaha NS-P60 i dwóch kolumn Yamaha NS-50F

- Subwoofer Yamaha YST-SW012

Połączone to jest także ze SmartTV Samsung i dekoderem polsatu. Docelowo planuję dołożyć również do tego używane gramofon i magnetofon.

Zestaw nie jest tym idealnym ze względu na to że w sklepie w którym go dostałem tworzył niemodyfikowalny komplet. Nie potrzebowałem blueray w ogóle, chciałem inny amplituner (Denon) ale ów był w zestawie z dużo gorszymi głośnikami (Prism). Kupiłem na raty więc niestety wyszło to co mam i jeszcze przepłaciłem za niepotrzebny odtwarzacz ;)

Z zakupu siłą rzeczy jestem zadowolony, oczywiście najbardziej z głośników bo naprawdę przyjemnie odtwarzają muzykę której słucham i filmy które oglądam ;)

Jako, że jest to również mój pierwszy amplituner mam z nim kilka problemów i pytań dotyczących jego obsługi i ustawień.

1. Czy istnieje możliwość oglądania polsatu bez konieczności włączania amplitunera czyli z dźwiękiem jedynie z głośników telewizora (noc, dzieci śpią)? TV połączony jest obecnie z amplitunerem przez kabel optyczny jak również przez hdmi a dekoder do amplitunera przez hdmi.

2. Czy istnieje możliwość słuchania muzyki z odtwarzacza DVD bez konieczności włączania TV (w chwili obecnej włączenie/wyłączenie amplitunera skutkuje włączeniem/wyłączeniem TV, natomiast wyłączenie TV skutkuje wyłączeniem amplitunera a ponowne włączenie TV już nie odpala amplitunera.)

3. Po włączeniu amplitunera ustawiony jest on na odtwarzanie dźwięku jedynie przez 2.1 i każdorazowo trzeba go przestawiać na 5.1. - jak to zmienić by startował od razu z 5.1?

4. Czy starszy magnetofon dwukasetowy Yamaha KX-W332 RS ma szansę dobrze współpracować z powyższym zestawem?

5. Czy warto poszukać gramofonu marki Yamaha żeby stworzyć pełny zestaw firmy Yamaha. Czy Yamaha robiła w ogóle dobre gramofony?

6. Jaki stosunkowo niedrogi przedwzmacniacz polecilibyście do połączenia gramofonu z tym zestawem?

7. Tuner odbiera mi jedynie dwie stacje radiowe (nie licząc toruńskiej bo tej to chyba tylko w piekle nie słychać), - co zrobić żeby złapać ich więcej? Dodatkowa antena pokojowa rozwiąże sprawę?

Na tę chwilę to tyle ale podejrzewam, że pewnie jeszcze jakieś inne pytania się pojawią.

Kupiłeś model w którym prawie nic nie ma z takich udogodnien obsługi, oddaj to jak się da ;)

1. Tak podłącz Polsat bezposrednio a tylko dzwiek do amplitunera, w tym modelu chyba tylko tak :>

2. Da sie, tylko wyłącz wszystkie fumkcje typu "HDMI Control", albo inaczej poustawiaj ;>

3.Tam są takie przyciski z pamiecią ulubionych ustawień, chyba to bedzie najwygodniejsze, ale myśle że opcja automatyczna ma sens, nieraz lepiej coś zobaczyć naturalnie na 2.1

4.Magnetofon normalnie ...

5.Marka nie ma znaczenia, Yamaha raczej w gramofonach zbyt mocno nie siedzi :>

7.Do tego to raczej byle jaki :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.