Skocz do zawartości
IGNORED

HI - FI Club jest THE BEST !!!

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie 3 tygodnie temu zamówiłem końcówkę mocy McaIntosha MC 252 AC.

Klocek jechał prosto z USA ja "trochę się denerwowałem" bo pracuje w systemie zmiennym i "siedzę już na walizkach".

Moja małżonka nie miała najmniejszych szans, aby blisko 50kg. wzmak wypakować i sprawdzić jego stan organoleptycznie,

a później podłączyć i przetestować ,czy wszystko ok.

Dlatego niestety musiałem prosić panów z HI-FI Clubu o dostarczenie klocka dziś, póki jeszcze jestem w domu.

I wyobraźcie sobie ,żyjemy w Europie, MAC przyjechał, przywieziony osobiście przez pana z HI-FI Clubu do mnie do domu w terminie uzgodnionym 3 tygodnie temu.

Także wielkie podziękowania dla HI-FI Clubu za rzadko dziś spotykaną solidność w interesach.

Acha bym zapomniał MAC gra, że palce lizać.

https://www.audiostereo.pl/topic/12474-hi-fi-club-jest-the-best/

>gutekbull

Super! Gratuluję wyboru i życzę miłych odsłuchów.

>wężu

Wiesz co mówisz, czy mówisz co wiesz?

Ceny McIntosha w HiFi Clubie są realne. W odróżnieniu od poprzedniego dystrybutora, którym był Audioholic. Porównanie starych i nowych cen było już na tym forum. Żebyś nie musiał się wysilać i szukać, to przypomnę, że MA-6500 kosztował kiedyś 22000zł, a teraz 16000zł. MA-6900 kosztował 33000zł a teraz 23500zł. Kurs dolara wtedy i teraz sprawdź już sam.

Pozdrawiam.

gutekbull -> a teraz będziesz siedział na tej łajbie przez parę tygodni i się zastanawiał, jak to dopiero będzie grać jak się wygrzeje :-) ale przynajmniej możesz zlecić żonie wykonanie brudnej roboty.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Pamperek z tymi cenami (mówię o Audioholic) to bym tak nie szalał co innego ceny na wejściu co innego transakcji. Kupowałem u nich suba to coś o tym wiem. Szczerze mówiąc targować się nie lubię ale jak porównałem ceny ztymi u Niemca to po prostu musiałem. Tym bardziej cieczy rzetelność tego sklepu jestem ciekaw jak wygląda sprawa reklamacji tzn naprawy są pokątne czy sprzęt wyjeżdża do producenta.

Paragraf=> Panowie klocek, który kupiłem MC 252 AC w Niemczech kosztuje 5650 euro , a u nas 19 000zł.

Także nie masz racji, wystarczy sprawdzić i przeliczyć.

Panowie jak to gra, CD Accuphase podłączyłem XLR bezpośrednio do końcówki, a tuner i resztę pod preamp AVM 4, ale już RCA. Wczoraj słuchałem Kydryńskiego na Trójce i grało to dosłownie jak CD 5000-7000zł ( np. Srebrny NAD)

Gutekbull

Nieraz zarzucasz mi zmienianie zdania. Teraz piejesz n/t dystrybutora a jeszcze niedawno psioczyłeś. A ja chyba wcześniej napisałem,że za takie pieniądze winni Tobie przywieżć do domu.

Pozdrawiam i stopy wody pod kilem,

zildjian => umawialiśmy się na odsłuch u mnie, niestety jutro jadę do pracy, także musimy to przełożyć do mojego powrotu.

Kiedy ???

A zapewniam cię , że jest czego posłuchać, no i potrzebuję twojej opinii co do ...... :-)

Poza tym klocek ma się wygrzewać 100 godzin ,chyba faktycznie zlecę to małżonce :-)

Gutek

Cieszę się,że ty się cieszysz i to drugie jest najważniejsze. Zapewniam,że nie wproszę się do żony po wygrzaniu (co by to w ogóle miało znaczyć ).W każdym razie ja się także grzeję - choroba nie do końca puszcza.....

Przecież dopiero co chorowałeś ??

Mam wzmak podłączony do preampu równolegle poprzez XLR i RCA (także przełączam tylko pilotem) i na XLR jest wyraźnie lepiej -bardziej otwarty i selektywny dźwięk, mimo że mam tam kabelek mikrofonowy Gothama za 6zł/m, a na RCA XLO Referenc 2. Przepaść cenowa, a mimo to jest lepiej na XLR.

Nadal trzyma ! Chyba witałem sie z krajem nadto zimno "wylewnie" (Budvar) zbyt wcześnie

Wow ! To chyba jednak odrzucę w ewtl. poszukiwaniach piecyki bez XLR !? Będzie na przyszłość,bo jak wiesz mój Primare SE by Audiograde ino RCA.....

Próbowałem CD łączyć bezpośrednio pod końcówkę i jest troszkę bardziej otwarty dźwięk , ale i też nazwijmy to bardziej drapieżny. Preamp wygładza i uspokaja, ale kosztem lekkiej utraty tej otwartości( ale nie szczegółów) To jest sprawa gustu i indywidualnych preferencji. Ja bym się skłaniał za sterowaniem z CD Accuphase.

Nie da rady bo ona "zakochana" w radiu, ale jak wrócę to będziemy się bawić.

Pisałem wyżej ,ze w tej chwili mam podłączony CD do preampu podwójnie : poprzez XLR i RCA i pilotem sobie przerzucam i z stąd moje wnioski.

zildjian

mam Brystona 4B ST, kupionego wlasnie w u dystrybutora w Bydgoszczy.bryston 4b,to inny model,tanszy i slabszy.obecnie firma sprzedaje najnowsza wersje 4B SST.wszystkiem maja20 lat gwarancji.

moj 4B ST jest zbalansowany,fabryczne dane mowia o 250W na 8 omach,ale do kazdego wzmacniacza sa dolaczane szczegolowe pomiary,i zazwyczaj wszystkie maja powyzej 303W na kanal przy 8 omach.

wracajac do dzwieku,to powinienes poczytac sobie testy z prasy zagranicznej,bo w kraju nikt z redaktorow,nie testowal tego sprzetu.ja slucham go ,u siebie uzywajac lampowego preampu Sonic Frontiersa.ze zbalansowanym polaczeniem.

Brystona uzywaja zawodowcy,profesjonalisci w znamych studiach,rozglosniach,liste znajdziesz w necie.

o dzwieku nie bede pisal,nie rozczalowalem sie,byl to trafiony zakup.nie zamierzam go zmieniac NIGDY.

Gutekbull odezwij sie do mnie na mila mam pare pytan na priv, z gory wielkie dzieki. moj emial to pgrabowski @ tlen.pl . Wystarczy ominac spacje przed i po @.

Pozdrawiam

Paweł

PS

Gratuluje zakupu !!! z odrobina zazdrosci :-).

Słucham , słucham Sarah Vaughan, M.Davis, Keith Jarrett, Getz/Gilberto itd. i żal mi wyjeżdżać jutro :-((

Wczoraj panowie z HI-FI Clubu troszkę mnie podpuścili :-) i teraz myślę o Thielach PCS i CS1.6.

Czy ktoś ich słuchał ? I jakie są ich ceny ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.