Skocz do zawartości
IGNORED

Karta muzyczna na PCI-e do 400 zł

qot

Rekomendowane odpowiedzi

AIM SC808

No do tej się przymierzałem (choć cena to ponad 450PLN), zastanawiam się nad alternatywą jakąś... zaoszczędzić na wyjściach (7.1, optyk, wzmacniacz słuchawkowy) a znaleźć coś co skupia się głównie na STEREO...

IMHO do odtwarzania stereo lepiej kupic DAC i podpiac go nawet pod spdif plyty. Karta jak sam zauwazyles to dodatkowe nieuzywane wejscia wyjscia i zasilanie wspolne z komputerem.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Autor, zapomniałeś jeszcze o jednej rzeczy - system. W przypadku np. linuxa, na chwilę obecną można zapomnieć o AIM'ie - CMI 8888 nie działa z Alsą. Ten sam CMI jest w niektórych kartach zewnętrznych na USB: ponownie, nie działają z ALSĄ.

Dobre opinie ma Audiotrak PRODIGY HD2 Advance DE:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

heloł "branża" - a To nie na zwykłe PCI?

System to Win 10

Asus Xonar Essence STX miałem wpięty w zwykły zestaw (wypozyczka do testów) w dużym systemie - dźwięk tył analityczny i sztuczny z dużą ilością podbitych wysokich... nie moja bajka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Autor, zapomniałeś jeszcze o jednej rzeczy - system. W przypadku np. linuxa, na chwilę obecną można zapomnieć o AIM'ie - CMI 8888 nie działa z Alsą. Ten sam CMI jest w niektórych kartach zewnętrznych na USB: ponownie, nie działają z ALSĄ.

a nie wiesz może jak działa CMI8888 w środowisku OSX?

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

a nie wiesz może jak działa CMI8888 w środowisku OSX?

Nie, niestety. Siedzę głównie na linuxach, Arch, pod którym jest problem z tym CMI. W sumie, nie tylko z tym bo CMI8788 (Xonar DG/DGX) działa...bez sprzętowej kontroli głośności, której nie posiada. W przypadku CMI8888 widziałem listing emaili, w którym proszono o dodanie wsparcia dla m. in. DSD, ale czy dodadzą? Właśnie dlatego olałem karty na CMI8888 pod pcie, jak i usb, i wziąłem DAC'a na Sabre.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.