Skocz do zawartości
IGNORED

Z czego zrobić podstawki pod Quadrale?

sayid

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem quadrale sonologue m18

Kolumny grają stojąc na panelach...

Sąsiad z mieszkania poniżej mega narzeka na dudnienie...

Co radzicie?

Kolców nie chce..

Może jakaś inna izolacja? Guma jakaś albo co?

Dodam że to dość duże kolumny o wys. 60cm i wadze 17kg

Kupiłem quadrale sonologue m18

Kolumny grają stojąc na panelach...

Sąsiad z mieszkania poniżej mega narzeka na dudnienie...

Co radzicie?

Kolców nie chce..

Może jakaś inna izolacja? Guma jakaś albo co?

Dodam że to dość duże kolumny o wys. 60cm i wadze 17kg

Ja radze porozmawiac z sasiadem po mesku.

Postaw je na czyms, co odizoluje je od podlogi. Wszystko jedno. Ja kiedys mialem dwie skrzynki z MDFu zasypane piachem i one zadnych drgan na podloge nie przenosily. Piach dobrze absorbuje wibracje.

Siema. Jak mieszkałem jeszcze kilka lat temu w bloku na 4-ym piętrze też miałem problem z sąsiadami. Grałem na Tonsilach Tango 200 (mam je do tej pory). Fajne kolumienki ale do bloku się nie nadawały bo za duże. Zrobiłem tak: kupiłem listek styropianu 10 cm i wyciąłem dwa kwadraty pod kolumny. Poszedłem do sklepu i wyżebrałem 2 puste pudła po makaronach i wyciąłem 4 kwadraty pasujące wielkością do styropianu. Zrobiłem dekle na styropian co by się nie zapadał i obkleiłem wszystko taśmą pakową i postawiłem kolumny na tym. U sąsiadów było trochę ciszej ale ja też załatwiałem moje granie czteropakiem browara raz na jakiś czas i było dobrze ;)

Skrzynki zrobilem sam, bo nie mialem na czym postawic kolumn w oczekiwaniu na normalne podstawki. Stoja teraz na podstawkach Bowersa, tez zasypane piachem, ale roznic w brzmieniu nie widze.

Czy Twoje podstawki które sam robiłeś zrobiłeś w tzw.: profilu zamkniętym?

Czyli boki, dno i góra zamknięte a w środku suchy piasek, czy tak ?

a co myślicie żeby postawić kolumny na twardej gąbce ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-61647-0-03443100-1452677963_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a czy podstawa nie powinna być ciężka- żeby nie rezonowała? Może kawałek jakiegoś kamienia (tzn marmuru albo innego dziadostwa?)- tzn wiem że płyta chodnikowa nie wchodzi w grę ale coś w ten deseń- tylko ładniejszego ;] Chodzi o to że ciężkie- żeby absorbowało drgania i nie pobudzało się przez kolumnę.

a czy podstawa nie powinna być ciężka- żeby nie rezonowała? Może kawałek jakiegoś kamienia (tzn marmuru albo innego dziadostwa?)- tzn wiem że płyta chodnikowa nie wchodzi w grę ale coś w ten deseń- tylko ładniejszego ;] Chodzi o to że ciężkie- żeby absorbowało drgania i nie pobudzało się przez kolumnę.

No i wlasnie skrzynka z MDF i piach sie swietnie do tego nadaja. Koszty praktycznie zadne.

No to teraz pytanie, lepiej zrobić taką skrzynkę z mdf'u i w środku piasek czy kupić choćby z allegro metalowy ( ew. drewniany ) stand o tej samej wysokości ?

Pomijamy koszty - co lepsze...

Co lepiej wg Was będzie chroniło sąsiadów z mieszkania poniżej od "dudnienia" basu ?

No to teraz pytanie, lepiej zrobić taką skrzynkę z mdf'u i w środku piasek czy kupić choćby z allegro metalowy ( ew. drewniany ) stand o tej samej wysokości ?

Pomijamy koszty - co lepsze...

Co lepiej wg Was będzie chroniło sąsiadów z mieszkania poniżej od "dudnienia" basu ?

Ja mysle ze ciezka skrzynia, postawiona na gąbce gęstej. Do tego jeszcze jest kwestia, że to się będzie się niosło nie tylko bezpośrednio podłodze, ale ogólnie po ścianach i konstrukcji budynku jakby :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.