Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzęt do 5000 złotych. Wzm STEREO + dwie kolumny podłogowe

jacamusic

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Szukam sprzętu do 4tysięcy. Chcę żeby był nowy, z uwagi na VAT. Chodzi o wzmacniacz stereo plus dwie kolumny podłogowe. Zależy mi na ciepłym brzmieniu, trochę muzyki popularnej, dużo jazzu i trochę klasyki. Lubię lekko (tłusto) podbite dolne i środkowe częstotliwości, nie znoszę syczących i "esujących" dźwięków, lubię tłuste brzmienie - ale nie potężne. Muzykę chciałbym puszczać z komputera przez wyjście cyfrowe.

Jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, co będzie źródłem dźwięku, czy wzmacniacz musi posiadać przetwornik.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W temacie 5k tu w opisie 4k :) To ile tak naprawdę? :) Jaki metraż?

Przepraszam za niedopatrzenie. 4,5 niech będzie dla kompromisu ;)

Jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, co będzie źródłem dźwięku, czy wzmacniacz musi posiadać przetwornik.

ok 20 m2, źródłem póki co ma być komputer z przetwornikiem d/a który optycznie (chciałbym po cyfrze) wysyłałby sygnał do urządzenia.

Kup sobie:

Simple Audio Roomplayer+

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wzmacniacz i źródło masz zapewnione.

Do tego jakieś kolumny i grasz.

Taniej a tak dobrze się nie da ...

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Jak lubisz gęste brzmienie to możesz odsłuchać Dynauadio DM 2/7. Mogą Ci się spodobać. Ciekawe mogą być też Castle Knight.

Ewentualnie jakieś kolumny aktywne i wtedy PC w roli transportu.

Może Dynaudio Xeo 3 ?

Albo te + Simple Audio Roomplayer+

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

co do kolumn polecam Pylon Audio Pearl 25 + wzmacniacz Advance Acoustic X-i90. Zamykasz się w budżecie i masz nowe klocki

Wzmacniacz ma wejście USB x1 dla Mac i PC

<p>Owszem wyprzedaz lezakowanych na sklepie ale nie to jest problem a to, ze cwaniaczki ze sklepow ostrzegaja, ze przy wyprzedazy przy zakupie przez neta nie mozna zwrocic towaru w terminie ustawowym, wiec ja podziekowalem a jak widze chetnych na tego rotela od 3 tygodni nie ma, nawet za 4500zl, heh. A tak mowili, ze lada chwila zejdzie, juz sa znajomi na niego nagrani a tu dupa. Mieli po jednym lezakowanym w Bydgoszczy i Wroclawiu w promo, bo nie lezakowane juz nie sa ... ekhm ... w "promo wyprz." Pozdrawiam "sprytnych" Panow z Top HiFi

-Salva Mea-

Kup sobie:

Simple Audio Roomplayer+

Ukryta Zawartość

Wzmacniacz i źródło masz zapewnione.

Do tego jakieś kolumny i grasz.

Taniej a tak dobrze się nie da ...

A Simple audio ma już apke do sterowania z androidem.

Bo wiem że był problem ze sterowaniem bo tylko ios miało apke do sterowania roomplayera a swego czasu sam się zastanawiałem na zakupem tego streamera daca

Ukryta Zawartość

Panowie, dzięki za tyle odpowiedzi !!

Po przesłuchaniu i też przeczytaniu opinii na zagranicznych forach, chyba zdecydowałem się na 8150, szczególnie w kwestii obsługi (co do brzmienia- po przesłuchaniu, nie mam wątpliwości że gra to dobrze i absolutnie mi odpowiada). Tyle że jeszcze myślę nad kolumnami i tu potrzebuję porady, co zagra mi z Onkyo najlepiej. Nie znam firmy Heco - Magnata troszkę lepiej... Co jeszcze możecie mi zaproponować (szczególnie pytanie do sklepu) - i jakie ceny są w przypadku wspomnianych zestawów ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.