Skocz do zawartości
IGNORED

Jamo s-606 vs. Heco Victa Prime 702

Maniu

Rekomendowane odpowiedzi

Prośba o opinie dla zestawów jak w temacie w cenie do 1500 zł.

Czy ktoś miał może możliwość odsłuchania tych dwóch zestawów.

Obecnie posiadam te pierwsze i właśnie się ich pozbywam. Zależy mi na kolumnach nowych i po przeglądzie internetu moją uwagę zwróciły właśnie te Heco, pomimo lepszych parametrów technicznych o ile są przedstawiane rzetelnie mam wątpliwości, mało recenzji w necie, właściwie niczego się nie doszukałem.

Jeśli ktoś słyszał te Heco proszę o opinię.

https://www.audiostereo.pl/topic/124995-jamo-s-606-vs-heco-victa-prime-702/

Miałem okazję słuchać tych Jamo....na szczęście tylko raz. Napisz dokładnie jaki to wzmacniacz to co bardziej doświadczeni koledzy na pewno podsuną jakieś propozycje kolumn.

Mam jamo S606 dynamiczne kolumny do dużych pomieszczeń, muszą mieć dużo miejsca nie mogą stać za blisko ściany bo basu jest aż za dużo, nie są złe no i nie made in china

Witaj,

jeśli szukasz ciepłego, "lampowego" brzmienia, to niestety żadna z wymienionych kolumn kompletnie się u Ciebie nie sprawdzi.

Podaj proszę, jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

Jeśli szukasz kolumn nowych to te Heco Victa są lepszym rozwiązaniem. Dają więcej dynamiki i lepiej kontrolowanego równego basu.

Można także poszukać czegoś z rynku wtórnego. Wówczas skierował bym swoją uwagę na produkty marki Klipsch.

W razie pytań lub wycen zapraszam.

boję się, że tych Heco wzmacniacz nie uciągnie Jamo miały 130 rms i brak mocy był lekko wyczuwalny Heco mają 170 rms chociaż lepszą skuteczność, natomiast Castle byłyby idealne i przemawiają za nimi test i recenzje z poza forum, w których opis brzmienia bardzo odpowiada moim gustom (ocieplenie i aksamit), no i zależy mi też by w końcu były to kolumny dedykowane do stereo a nie kin domowych.

No chyba na tym forum niczego się nie dowiem, to co forumowicz ma inną opinię, może wrócę do początku i zadam jeszcze raz pytanie czy ktoś może miał okazję słuchać obu tych zestawów by móc je rzetelnie porównać i opisać swoje wrażenia.

Czy ktoś posiada, posiadał lub słyszał te Kastle jakie macie wrażenia odsłuchowe dla tych kolumn? Konkretnie Knight 2.

Chyba jednak zdecydowałem się na Castle Knight 2.

Ale jeszcze oswoje się z tą decyzją.

Castle to bardzo przyzwoite brzmienie, zastanów się też nad polskimi kolumnami BMN.

Rozumiem że zakupiłeś już kolumny :)

Mama nadzieje że w pełni sprostają Twoim oczekiwaniom.

Chciałbym tylko uzupełnić wątek. Otóż moc znamionowa kolumn o której piszesz:

wzmacniacz nie uciągnie Jamo miały 130 rms i brak mocy był lekko wyczuwalny Heco mają 170 rms chociaż lepszą skuteczność,

Moc kolumn to parametr który informuje ile Watów kolumny są w stanie wytrzymać przy ciągłym graniu przez 100 godzin. Parametr nie informujący o możliwości wysterowania kolumn. Wiele osób patrzy na to a nie informuje to o jakości kolumny ani tym bardziej o klasie dźwięku.

Napisz proszę recenzję po odsłuchu.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Zakupione Castle K 2 dotarły - kolor mahogany. Zanim przejdę od wrażeń odsłuchowych zacznę od wizualnych - PIĘKNE WYKONANIE!, wcześniej oglądałem je jedynie na ekranie monitora jednak dopiero na żywo robią piorunujące wrażenie. Co do brzmienia, porównam je do posiadanych wcześniej JAMO S606 i opiszę to w prostych słowach bez zbędnej poetyki. SZOK, ZACHWYT, PEŁNA SATYSFAKCJA Z WYBORU. Wreszcie słucham muzyki a nie dudnienia z zimną średnicą i drażniącą suchą górą. Castle krają przepięknie nawet przy niegłośnym graniu, niskie partie miękkie wreszcie słychać bębny a nie dum dum, średnica przerosła moje oczekiwania ciepła, wrażliwa, aksamitna, góra pasma podobnie. Ogólnie na uznanie zasługuje to jak wszystkie pasma współgrają ze sobą, niczego na brakuje i nic nie wyrywa się przed drugie. Scena w porównaniu z JAMO szersza i głębsza a kiedy trzeba wychodzi do słuchacza ale nic na siłę. Mimo, że w porównaniu z Jamo są wielokrotnie mniejsze nie dają tego odczuć. Na uznanie też zasługuje wentylowany głośnik niskotonowy a konkretnie to jak pracuje zawieszenie, ten głośnik naprawdę dycha a nie wydusza coś na siłę, mambrama pracuje równo i w dobrym rytmie (nie faluje a to dobrze świadczy o jakości i pozytywnie wpływa na prawidłowy przekaz). Podsumowując nie wiele mogę dodać do powyższego, chyba tylko to, że wielkość głośników straciła dla mnie znaczenie, przynajmniej w pewnym stopniu. Piękne brzmienie ciepłe ale spowalniające.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sprostowanie do ostatniego zdania - Piękne brzmienie, ciepłe ale nie spowalniające.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.